Blogolj!

Ez történt itthon 2019-ben, II. rész – Bangóné patkányozik, közben Orbán a Fehér Házban tárgyal

Patkánytempóba kapcsoltak a szocik, a Fidesz agyonnyerte az EP-választást, és Csíksomlyón misézett a pápa. A hazai hajózás történetének egyik legsúlyosabb tragédiája árnyékolta be a második negyedévet.

Bűnözőkkel kezdődött a bolond hónap, április. Először is kapott hat évet a Szentendrei úti gázoló, aztán az is kiderült, hogy Szögi Lajos egyik gyilkosa H. Dezső pert nyert a büntetés-végrehajtás ellen a rossz körülményei miatt, ellenben a „bevételből”, csak részben támogatná áldozata családját.

Közben elkezdődött a hangolódás az EP-választásokra, amely előtt a Fidesz gyorsan és elsőként összeszedte a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat.

A hónap közepén az egész világot megrázta, hogy leégett a Notre-Dame. A tragédia után hazánk jelezte, hogy a keresztény világért elkötelezett államként támogatja a felújítást. Már csak azért is, mert bebizonyosodott, hogy a keresztények a legüldözöttebb hívők az egész világon.

A hó vége erős volt az ellenzéknek, hiszen április 25-én Ungár Péter került reflektorfénybe azzal, hogy elismerte meleg. Ugyanezen a napon Márki-Zay Péter bukott egy pert, aminek következtében bocsánatot kellett kérnie és kártérítést kellett fizetnie. És aztán elkezdődött a Bangóné-show! A szocialista képviselő az ATV-n élő adásban jelezte, hogy szerinte a Fidesz szavazói patkányok, vagyis 2,8 millió embernek szólt be.

Azért jó hír is akadt a hónap végére: bejelentették, hogy tilos lesz a főváros felett repkedni, ezzel megágyaztak a sokak által utált Red Bull Air Race megszűnésének.

Az év ötödik hónapja nem volt túl bonyolult, mégis az egyik legfontosabb és egyben legszomorúbb is volt az egész esztendőben. Azzal kezdődött az egész, hogy Budapestre érkezett Matteo Salvini, aki akkor még olasz belügyminiszter volt. Május közepén aztán Orbán Viktor utazott, mégpedig Donald Trumphoz, aki egyből szembe is dicsérte a magyar miniszterelnököt.

Május itthon már az EP-választásokról szólt. Május 26-án először az derült ki, hogy rekordrészvétel mellett zajlott le a voksolás. Aztán az is, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség az utóbbi évtized szokásainak megfelelően fölényes győzelmet aratott. Ellenben az is kiderült, hogy az ellenzéki oldalon a Demokratikus Koalíció átvette a vezető szerepet. Mindenesetre érdemes volt áttekinteni a listát, hogy kik kerültek be újoncként a brüsszeli keretbe, kik maradtak és kik estek ki.

A május aztán egy szörnyű tragédiával zárult. Budapesten összeütközött a Viking turistahajó és a Hableány, utóbbin utazók közül huszonheten elhunytak, huszonöt dél-koreai és a kétfős magyar személyzet. A hazai hajózás történetének egyik legsúlyosabb tragédiája volt.

Fotó: MTI

Bár a történelem gonosz fordulatai miatt közigazgatásilag nem Magyarországon történt, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az első nyári hónap, június első napján Csíksomlyón misézett Ferenc pápa, aki az első egyházfő volt, aki az egyik legszentebb magyar kegyhelyre látogatott.

Közben Budapest még mindig döbbenten figyelte a Hableány katasztrófájával kapcsolatos híreket. Az ütközésről újabb videó került elő, a Viking kapitányát pedig letartóztatták. Aztán a hónap közepén végül óvadék ellenében kiengedték.

A pártok sem kezdték unalmasan a nyarat, hiszen mindjárt elsején lemondott a Jobbik teljes elnöksége, de azt is bejelentették, hogy az őszi önkormányzati választásokig maradnak a helyükön.

Június 4., a magyar történelem tragikus napja. Orbán Viktor a trianoni békediktátum aláírásának évfordulóján plasztikusan fogalmazott: a sebeket gyógyítja az idő, de az amputációt nem.

A hónap elején bejelentették a családok érdekében meghozott döntéseket, amelyek aztán július 1-jén már a megvalósulási szakaszba léptek. A hónap második felében az is kiderült, hogy újabb húsz településen épít bölcsődét az állam, megoldva ezzel sok család hétköznapjait.

Az év közepén már javában tartott az ellenzékiek főpolgármester-jelölt kereső rendezvénysorozata. Ehhez csatlakozott Kálmán Olga, korábbi tévés műsorvezető, aki bejelentette, hogy a Demokratikus Koalíció színeiben indul az előválasztáson.

Székelyföldön botrány tört ki, amikor román szélsőségesek betörtek az Úz-völgyében található magyar temetőbe, ahol aztán randalírozni kezdtek, sírokat rongáltak meg. A magyar külügy bekérette a budapesti román nagykövetet az ügy miatt, de ő végül nem jelent meg a hivatalban.

Ha nyár, akkor útépítés. Ezúttal olyan rekonstrukció kezdődött, amely az egész ország életére befolyással bírt, beindult az M0-s igazi felújítása, jöttek is a dugók.

A hónap végére az is kiderült, hogy a Brüsszelbe távozó Trócsányi László helyett Varga Juditot jelölte igazságügyi miniszternek Orbán Viktor.

Őket gyászolta az ország a második negyedévben

Április 18-án New Yorkban hunyt el Hármos László, az amerika magyarság ismert személyisége, a Magyar Emberi Jogok Alapítvány egyik társalapítója.

Május 10-én gyászolt a rendőrség: elhunyt Salgó László, egykori országos rendőrfőkapitány.

Június 8-án az ország egyik kedvenc szakácsának, Benke Lászlónak a halálhíre szomorította el a közvéleményt.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88022/pics/lead_800x600.jpg
belföld,belpolitika,Magyarország,Összefoglaló,politika
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-28 10:21:12
Gratulálok, nagyon jó a nyitó fénykép.
Na, így néz ki közelről egy bunkó, hülye (kunhalmi szerint: HŰJJE) némber.
Egy biztos: erre az idiótára (meg a többi, un. baloldali gyökerekre) nemhogy egy ország sorsát, de még a kecskéim őrzését sem bíznám rá !!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Hidegfront érkezik a hétvégén, 10 fokkal csökken a hőmérséklet

2020.07.09. 20:05
Frontérzékenyeknek nem sok jóval kecsegtet a hétvége, ugyanis hidegfront érkezik, vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg.

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.06. 09:10
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Közel 300 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

2020.07.06. 07:55
Nincs megállás a migránsok számára: 273 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig hazánkban.

Jön egy kis lehűlés, de aztán ismét megsülünk

2020.07.05. 16:20
A jövő hét elején hűsölhetünk egy kicsit, azonban csak egy rövidke felüdülésre számíthatunk, ugyanis aztán ismét izzíthatjuk a ventilátorokat.

Kilenc fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.05. 08:40
Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4183 főre nőtt a hazánkban …

Szombaton is extrém lesz az UV-sugárzás

2020.07.03. 20:15
Ha szabadtéri programot terveztünk a hétvége első napjára, akkor fő az óvatosság, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint extrém UV-sugárzás lesz szombaton.

Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020.07.03. 11:15
Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című …

2022-ig újra kinevezték miniszteri biztosnak Grezsa Istvánt

2020.07.01. 10:15
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ismét kinevezte Grezsa Istvánt Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri …

Kétszáznál is több migránssal szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2020.06.29. 08:15
A jó idő beköszöntével a migráns is útra keltek, számuk pedig ismét egyre nő: csak a hétvégén 229 határsértővel szemben intézkedtek a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?