Blogolj!

Vérmérgezésben meghalt a thaiföldi focicsapat egyik megmentője

A haditengerészeti kommandós részt vett tavaly a barlangban rekedt thaiföldi focicsapat tagjainak mentésében, ám az akció során vérmérgezést kapott.

Fotó: Euronews

Bár állapotát 17 hónapon keresztül felügyelték, végül belehalt fertőzésébe - közölte a thai haditengerészet, akik részvétüket fejezték ki a férfi családjának és 4,5 millió forintnak megfelelő összegű segélyt ajánlottak fel nekik.

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, tavaly júniusban a thaiföldi Tham Luang-barlangban rekedt egy gyerekekből álló helyi focicsapat. A 11 és 16 év közötti gyerekek a heves esőzések miatt nem tudták elhagyni a barlangot, mivel a folyamatosan emelkedő víz elzárta a kijáratot. A szerencsétlenül járt csapatot kilenc nappal később találták meg brit búvárok.

Thaiföld: kimentették a gyerekeket és az edzőt is

Kimentették az utolsó gyereket és az edzőt a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből a mentőalakulatok kedden - jelentette a Spring News helyi tévétársaság. Egy ifjúsági labdarúgó-csapatért szurkolt az egész világ. A gyerekek és az edzőjük június 23-án rekedtek egy barlangban a föld alatt, de a mentőakcióban 12 fiatalt és az edzőjüket is sikerült kimenteni.

A mentésben több mint hétezer ember vett részt, egy brit búvár később minden idők legnagyobb mentőakciójának nevezte az esetet. Az akció során egy ember veszítette életét, a thai haditengerészet egyik tagjának oxigénpalackja kifogyott és a barlangból kifelé tartva megfulladt.

Címkék: barlang, Thaiföld
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88087/pics/lead_800x600.jpg
barlang,Thaiföld
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Öt órás akcióval mentettek ki egy túrázót a Ferenc-hegyi-barlangból

2019.12.15. 09:30
Az amatőr barlangász szombat este szenvedett súlyos balesetet a budapesti Ferenc-hegyi-barlangban. A 35 éves férfit ötórás mentőakció keretében hozták …

Újra megnyitották a thaiföldi barlangot, ahol tavaly bennragadt egy gyerekfocicsapat

2019.11.01. 18:15
Egy helyi gyerekfocicsapat 12 tagja és edzője azért ragadt tavaly nyáron az észak-thaiföldi Tham Luang-barlangrendszerben, mert …

Múzeum lesz a thaiföldi barlangból

2018.07.12. 11:10
A Tham Luang-barlang neve június 23-a óta cseng ismerősen, hiszen 12 gyerek és egy 25 éves edző két hétig raboskodott a falai között. A mentés sikeresen befejeződött, most pedig múzeumot terveznek kialakítani a …

A kis focisták felét már kimentettek a barlangból Thaiföldön

2018.07.08. 14:25
A gyerekek és edzőjük két hete rekedtek egy barlangban, a heves esőzések miatt eddig nem tudták kimenekíteni őket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?