Blogolj!

Blogstar kávéház

Kapacitás

A panelházak ordító korszerűtlensége.

Sürgető feladat a panelházak hőszigetelése. Eddig csupán a házgyári lakások felét hőszigetelték, a jövő évtől viszont egy új előírás nyomán akár a duplájára is nőhet az energetikai korszerűsítés költsége – állítja a Népszava Online.

„A megfelelő hőszigetelés elvégzése egyre sürgetőbb, ugyanis hamarosan duplájára nőhet az energiahatékonysági felújítási költsége annak a mintegy 590 ezer, még nem szigetelt panelháznak az esetében, amelyek nem lépnek időben. Szinte biztosan lehet állítani, hogy meghatározó többségük – a kényszerítő okok ellenére – nem lesz képes arra, hogy 2020. december 31-e után a 'közel nulla energiaigény' feltételeinek teljesítésével elvégezze az energetikai célú felújítást. Magyarországon a statisztikai adatok szerint mintegy 798 ezer úgynevezett ipari technológiával készült lakás van. Ezeknek napjainkig hozzávetőleg a harmadát, 250-300 ezret újítottak fel, azonban az energiahatékonyság szempontjából kulcsfontosságú homlokzati szigetelést csak a felüknél végeztek. A panelfelújítási program legnagyobb hányada, 50 százaléka Budapesten valósult meg. A tempó felgyorsításának számos akadály szab határt: az építőipar kapacitása, a rendelkezésre álló források szűkössége, a szigetelőanyagok folyamatos drágulása.”

Sürgető feladat a panelházak hőszigetelése

Eddig csupán a házgyári lakások felét hőszigetelték, a jövő évtől viszont egy új előírás nyomán akár a duplájára is nőhet az energetikai korszerűsítés költsége. A panelházak jelentős dilemmák hordozói: a tartószerkezeteik akár 80-100 esztendeig is ellenállnak az időjárás viszontagságainak, viszont a többi szerkezet és a hőszigetelés csak néhány évtizedig szavatos.

Protokoll

A magyar családpolitika útmutatása.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint óriási lehetőség rejlik a magyar családpolitikában – idézi a Hirado.hu.

„Novák Katalin azt mondta, 150 ezer olyan pár él Magyarországon, amely szeretne gyermeket, de egészségi okok miatt akadályokba ütközik a családalapítás során. A kormány azt tűzte ki célul, hogy minden vágyott gyermek megszülessen, ezért segíteni akar a meddőségi problémákkal küzdő embereken – hangoztatta. Emelték a meddőségi kezelésekhez kapcsolódó gyógyszerek dotációját, bővíteni fogják a támogatott vizsgálatok és orvosságok körét – sorolta. Hozzátette: egységes protokollt vezetnek be, továbbá létrejön egy olyan központ, amely összefogja az információkat és tájékoztatást ad. Közölte, hogy az állam korábban öt beültetést finanszírozott. Ez úgy módosult, hogy további gyermekek esetében gyermekenként újabb négy beavatkozást biztosít. Novák Katalin nemzetközileg egyedülállónak nevezte az intézkedést. A kormány célja, hogy lehetőleg megelőzze a meddőségi problémákat, ha viszont erre nincsen mód, akkor legalább idejében felismerje azokat – mondta.”

Novák: Óriási lehetőség rejlik a magyar családpolitikában

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjúban hangsúlyozta: óriási lehetőség rejlik a magyar családpolitikában. Novák Katalin azt mondta, 150 ezer olyan pár él Magyarországon, amely szeretne gyermeket, de egészségi okok miatt akadályokba ütközik a családalapítás során.

Háttér

A nagyvárosok elmigránsosodása.

Ausztriában 1,7 millió olyan ember él, aki más országban született; ez az osztrák lakosságnak csaknem egyötöde. A bevándorlók a nagyvárosokat részesítik előnyben – írja a Magyar Hírlap Online.

„Az Ausztriában élő, migrációs hátterű lakosság több mint fele (53,6 százaléka) más országból, Bosznia-Hercegovinából (168 500 fő), Törökországból (159 700), Szerbiából (143 200), Szíriából (48 500) vagy Afganisztánból (43 100) származik. A bevándorlók – az osztrákokkal szemben – a nagyvárosokat részesítik előnyben: míg az osztrákok egyharmada, addig a migránsok kétharmada választja lakóhelyéül a várost. Ők a fővárost kedvelik a legjobban (40 százalékuk, összesen 688 900 ember költözött Bécsbe), minek eredményeképpen tízből négy bécsi lakos migrációs hátterű.”

A bevándorlók a nagyvárosokat részesítik előnyben

Az Ausztriában élő, migrációs hátterű lakosság több mint fele (53,6 százaléka) más országból, Bosznia-Hercegovinából (168 500 fő), Törökországból (159 700), Szerbiából (143 200), Szíriából (48 500) vagy Afganisztánból (43 100) származik. A bevándorlók - az osztrákokkal szemben - a nagyvárosokat részesítik előnyben: míg az osztrákok egyharmada, addig a migránsok kétharmada választja lakóhelyéül a várost.

Udvariasság

A szupersztárok zaklatása.

A sztároknak olykor túlságosan elszánt rajongókkal, netán őrült zaklatókkal is szembe kell nézniük, nem volt ez másként 2019-ben sem – összegez az Origo.hu.

„Taylor Swiftnek nemegyszer meggyűlt a baja a zaklatókkal; azt mondta, Rhode Island-i házánál már többen megjelentek fegyverrel is. Az énekesnő emiatt elkezdett speciális, a hadsereg által is használt vérzéscsillapítót hordani magánál, a koncertjein pedig arcfelismerő rendszer működik, ami elvileg kiszűri a korábban már gyanússá vált alakokat. Idén egy udvarias betörővel akadt dolga, egy Richard McEwan nevű férfi ugyanis rögtön levette a cipőjét, miután betört a házába. Mezítláb találtak rá a rendőrök, állítólag nem akart ártani senkinek, nem is próbált elvinni semmit – de persze Swift így is örült, hogy az eset idején épp nem volt otthon.”

Fenyegetőzés, követés, betörés: így zaklatják a sztárokat

A sztároknak olykor túlságosan elszánt rajongókkal, netán őrült zaklatókkal is szembe kell nézniük, nem volt ez másként 2019-ben sem. Volt, akit egy hajléktalan követett mindenhová, másnál órákig nyomta a csengőt egy férfi, de ő még viszonylag jól járt: nem egy celebnek a házába is betörtek, egy világhírű színész birtokán pedig tíz napot is képes volt észrevétlenül eltölteni egy nő.

Vízesés

Vasvári Vivi festői melegsége.

Gyönyörű helyre látogatott a celeb – mutatja be a Blikk Online.

„Vivi gyönyörű képet osztott meg követőivel Instagram-oldalán, amelyből kiderült, hogy ezúttal a festői szépségű Svájcba utazott, pontosabban a Schaffhausennél található Rajna-vízeséshez. Bizonyára hideg lehet, hiszen Vivi tetőtől talpig meleg ruhákba öltözött, íme!”

Gyönyörű helyre látogatott Vasvári Vivi - fotó

Vivi gyönyörű képet osztott meg követőivel Instagram-oldalán, amelyből kiderült, hogy ezúttal a festői szépségű Svájcba utazott, pontosabban a Schaffhausennél található Rajna-vízeséshez. Bizonyára hideg lehet, hiszen Vivi tetőtől talpig meleg ruhákba öltözött, íme!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88151/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?