Blogolj!

Rakéta robbant egy katonai tisztavató parádén Jemenben

A Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva többtucatnyi sebesültről és halálos áldozatról számol be.

Rakétatalálat ért egy katonai avató ünnepséget vasárnap Jemenben - közölte a Twitteren a déli szakadárok biztonsági szervezete, amely szerint a támadást a húszi lázadók követték el. A robbanás legkevesebb hét ember halálát okozta, többen megsebesültek.

A rakéta az ország déli részén lévő al-Dalea városban, az ünnepség vendégei számára fenntartott hely mellett csapódott be az esemény végén, amelyen a biztonsági szervezet újoncait avatták fel. A Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva többtucatnyi sebesültről és halálos áldozatról számolt be.

Az Irán támogatta húszi lázadók egyelőre nem közölték, hogy ők követték volna el a támadást, és más sem jelentkezett.

A déli szakadárok is a húszi lázadók ellen harcolnak a nemzetközileg elismert kormány hadseregével karöltve, és mindkét fél tagja a Szaúd-Arábia vezette arab koalíciónak.

Ennek ellenére a Dél-Jemen függetlenségéért küzdő szakadárok augusztusban elfoglalták az ádeni elnöki palotát a kormányerőktől, és magukhoz ragadták a kikötőváros feletti ellenőrzést is.

Ezzel akkor újabb front nyílt meg a jemeni háborúban, és ebben a harcban a jemeni kormányerőket Szaúd-Arábia, a déli szakadárokat pedig az Egyesült Arab Emírségek támogatta, noha az emírségek Szaúd-Arábia legfontosabb partnere a húsziellenes koalícióban - írja az MTI.

A két fél novemberben általános fegyverszüneti egyezményt kötött, és ennek az úgynevezett rijádi megállapodásnak a hatalommegosztás is része volt.

(Borító: vajma.info)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88175/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Jemen,rakéta,robbanás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

Blogstar kávéház

2020.01.15. 05:30
Szél Bernadett képmutatása, a Jobbik pártháborúja, az egészségügy elvesztett emberéletei, a természetvédelem nemzeti ügye és Jáksó László frontális támadása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.14. 02:50
Karácsony Gergely hazudozása, a Fidesz értékelvűsége, az MSZP feketekasszája, a DK zarándokútja és Tóth Gabi babaszobája keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?