Blogolj!

Blogstar kávéház

Támogatás

Karácsony foltos természetvédelme.

A főpolgármester védetté nyilvánítaná a II. kerületi völgyet, így óvva meg 1800 foltos szalamandra lakhelyét a kiárusítástól – számol be róla a Népszava Online.

„Őrsi Gergely hozzátette, a Fővárosi Önkormányzat bevonásával egyeztetést kezdenek a helyi civilekkel a helyzet megoldásáról. Célja, hogy ellehetetlenítsék a konkrét beruházást, továbbá az érintett terület Natura 2000 besorolású védettséget kapjon, ami örökre megakadályozná a foltos szalamandrák életterének felszámolását. Felvetése főváros részéről máris támogatásra talált – ez kiderül abból is, hogy bejegyzését megosztotta Karácsony Gergely főpolgármester, majd hozzátette: haladéktalanul megkezdik a terület védetté nyilvánítását és Szalamandra-völgyre való átnevezését.”

Foltosak, nyálkásak, de Karácsony Gergely megvédi őket

A főpolgármester védetté nyilvánítaná a II. kerületi völgyet, így óvva meg 1800 foltos szalamandra lakhelyét a kiárusítástól. Nem engedjük a "Szalamandra-völgyet" -üzente vasárnap Facebook-oldalán Őrsi Gergely. A II.

Megállapodás

Kurz zöld összebútorozása.

Megszületett a koalíciós megállapodás a Sebastian Kurz vezette Néppárt és a Zöldek között Ausztriában, így lezárultak a több hónapja tartó kormányalakítási tárgyalások – elemez a Politico értesülései alapján a Magyar Hírlap Online.

„Az osztrák sajtó úgy tudja, hogy a legvitatottabb kérdések a két párt között a bevándorlásra és a költségvetés helyzetére vonatkoztak: a Zöldek egy környezetvédelmi intézkedésekre irányuló beruházási csomagot szorgalmaznak, Kurz pedig folytatni akarja a bevándorlással kapcsolatos keményvonalas politikát. 'Sok, látszólag leküzdhetetlen akadályt már legyőztünk. Néhány fontos kérdés még nyitott, azokat a következő napokban kell tisztázni' – mondta Werner Kogler a Zöld Párt vezetője. A megállapodás szerint a Zöldek megkapják az infrastrukturális minisztériumot, amelynek keretében foglalkozhatnak a környezetvédelemmel és zöld ügyekkel is. Emellett a Zöldeké lesz az igazságügyi, szociális és egészségügyi, illetve kulturális minisztérium irányítása. A Néppárt kapja belügy, a külügy, a gazdaság, a pénzügyek, a védelem, az oktatás és az agrártárca irányítását, írja a Politico.”

Összebútorozik a Néppárt a Zöldekkel

Ausztriában még szeptember 29-én voltak előrehozott választások, amelyek nyertese az addig a Szabadságpárttal koalícióban kormányzó Néppárt lett, azonban a Kurz vezette formáció 37 százalékos támogatottsága nem volt elegendő a kormányalakításhoz. Novemberben hivatalossá vált, hogy a klímavédelmi kérdéseket erőteljesen előtérbe helyező megmérettetésen az addigiakhoz képest megerősödött, összesen 14 százalékot szerző Zöldek hajlandóak egyezkedni a Néppárttal.

Harc

Az antiszemitizmus ördögi sorscsapása.

Az amerikai elnök a New York államban egy rabbi otthonában elkövetett késeléses merényletre reagálva azt írta a Twitteren vasárnap délután, hogy ki kell irtani az antiszemitizmus ördögi sorscsapását – olvasható az Origo.hu-n.

„Donald Trump azt írta, hogy a Hanuka ünnepének hetedik éjszakáján elkövetett antiszemita támadás rémséges volt. Valamennyiünknek össze kell fognunk – írta, és kiemelte az antiszemitizmus elleni közös harc fontosságát. Donald Trump egyben a saját és a felesége nevében is gyors és teljes jobbulást kívánt a támadásban megsebesült áldozatoknak.”

Donald Trump: Ki kell irtani az antiszemitizmus ördögi sorscsapását

Az amerikai elnök a New York államban egy rabbi otthonában elkövetett késeléses merényletre reagálva azt írta a Twitteren vasárnap délután, hogy ki kell irtani az antiszemitizmus ördögi sorscsapását. Donald Trump azt írta, hogy a Hanukka ünnepének hetedik éjszakáján elkövetett antiszemita támadás rémséges volt. Valamennyiünknek össze kell fognunk - írta, és kiemelte az antiszemitizmus elleni közös harc fontosságát.

Utánpótlás

A magyar határ rohamozása.

Várhatóan nem csökken majd a migrációs nyomás a magyar határon – állítja a Hirado.hu.

„Rekordot döntött az elfogott vagy visszafordított migránsok száma szombaton. A déli határszakaszon 283 illegális bevándorlót tartóztattak fel a hatóságok. Többségük még mindig Bács-Kiskun-, és Csongrád megyében próbálkozik, de figyelmeztető jel, hogy már az ukrán, a román és a horvát határon is megjelentek. Az utánpótlás pedig folyamatosan érkezik, Magyarkanizsán és Szabadkán tömegesen várakoznak a csempészekre, vagy indulnak útnak egyedül az illegális bevándorlók, kicsit délebbre pedig a nyugat-balkáni útvonalon 100 ezer migráns várakozik – közölte az M1 Híradója.”

Várhatóan nem csökken majd a migrációs nyomás a magyar határon

Rekordot döntött az elfogott vagy visszafordított migránsok száma szombaton. A déli határszakaszon 283 illegális bevándorlót tartóztattak fel a hatóságok. Többségük még mindig Bács-Kiskun-, és Csongrád megyében próbálkozik, de figyelmeztető jel, hogy már az ukrán, a román és a horvát határon is megjelentek.

Pihenés

Sebestyén Balázs kiteregetett magánélete.

Különleges fotót posztolt a családi nyaralásáról Sebestyén Balázs – így a Blikk Online.

„Nem mindennapi poszttal jelentkezett az Instagram-oldalán Sebestyén Balázs. A friss bejegyzés tanúsága szerint a rádiós műsorvezető a két ünnep közt pihenni ment a szeretteivel, akiket nem igazán szokott megmutatni rajongóinak. Sebestyén Balázs féltve őrzi magánéletét, ám ezúttal kivételt tett, s egy jól elkapott pillanatot osztott meg követőivel: két fiával, Benettel és Noellel kapták őt lencsevégre. 'Amikor mindent megteszel, hogy legyen egy jó kép a gyerekekről!' – írta Sebestyén Balázs a fotóhoz.”

A gyerekekért mindent - Különleges fotót posztolt a családi nyaralásáról Sebestyén Balázs

Nem mindennapi poszttal jelentkezett az Instagram-oldalán Sebestyén Balázs. A friss bejegyzés tanúsága szerint a rádiós műsorvezető a két ünnep közt pihenni ment a szeretteivel, akiket nem igazán szokott megmutatni rajongóinak. Sebestyén Balázs féltve őrzi magánéletét, ám ezúttal kivételt tett, s egy jól elkapott pillanatot osztott meg követőivel: két fiával, Benettel és Noellel kapták őt lencsevégre.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88191/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?