Blogolj!

Ez történt itthon 2019-ben, IV. rész – Politikusi pucérkodások és bukások

Borkai Zsolt feneke és Gréczy Zsolt fallosza foglalta keretbe a hosszú nyúlt magyar politikai őszt. A Fidesz-KDNP úgy nyerte meg az önkormányzati választást, hogy közben lényegében elveszítette. Történelmi hagyományaikhoz méltó módon pozícióosztogatással, elvtársi kifizetésekkel és a lakosok sarcolásával nyitottak a balliberális „felszabadítók”. Karácsony zsarolt, Hadházy lószerszámozott, Jakab pünkösdi királykodott.

Fotó: MTI

Októberben a közvélemény-kutatók kihozták, hogy Budapesten Tarlós István érinthetetlen, Karácsony Gergely alkalmatlan és esélytelen. Majd Karácsony Gergely magabiztosan megnyerte a főpolgármester-választást, így nem ássák el Zuglóban – a kutatóintézetek viszont eláshatták magukat... A temetés előzményeként az Ördög ügyvédje robbantotta a Borkai-bombát, amit szanaszét csámcsogott a „függetlenobjektív” sajtó. A győri fideszes polgármestert (ekkor még) nem rengette meg a szexbotrány, ő újra behúzta a választást, a fővárost és számos megyei jogú várost viszont ha nem is az Ördög, de a balliberális horrorkoalíció elrabolta a kormánypártoktól. Budapest bevörösödött, Borkai pedig győzelme után megszégyenülve lépett ki a Fideszből. Mohácson a választók szégyenítették meg az egyedül futó szocit, aki még mindig nem ért az elbocsátó, szép üzenetből – majd jövőre megtanulja a magyarok istenét!

Budapesten hatalmas sokaság gyűlt össze Bayer Zsolt szervezésében, hogy kiálljon a bevándorláspártiak által szorongatott Salvini mellett. Az 1956-os forradalom évfordulóján Orbán Viktor lándzsát tört amellett, hogy Európa csakis a szabad nemzetek közös hazája lehet, pár nappal később Budapesten látta vendégül az orosz elnököt, és nyolc stratégiai jelentőségű megállapodást kötött Putyinnal. Budapesten közben megkezdődött a balliberálisok ámokfutása: Karácsony lenácizta Wass Albertet, majd teljes gőzzel hajtott neki a 2023-as atlétikai vb-nek és a Liget-projektnek, de a szuperkórház-beruházásnak is nekiesett az ellenzéki „felszabadító” sereg, mely ugyanakkor már első heteiben botrányt botrányra halmozott Józsefvárostól Újbudán és Rákospalotán át Kispestig. Vona és Botka is elbúcsúzott: előbbi a Jobbiktól, utóbbi az MSZP-től – a kormány meg a közigazgatási bíróságok felállításának ötletétől. Hadházy Ákos parlamenti lószerszámozással kért beutalót Lipótmezőre.

Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Karácsony nem adta alább öt főpolgármester-helyettesnél, és dugódíjjal riogatott novemberben. A józan ész csendes többsége folytatta Karácsony-ellenes küzdelmét az atlétikai vb-éért és a szuperkórházért, miközben a főpolgi a kormány zsarolgatásától sem riadt vissza. Gyurcsány emberei megszállták a főváros kulcspozícióit. Győrben tüntetők dörömböltek a városházán, Borkai be-, pontosabban le is adta a kulcsot; januárban újra választhatnak. Baranyi Krisztina kimaradt a szaknévsorból, jól be is hisztizett, Demeter Márta ellen vádat emeltek, a nemzeti elkúró gittegylete meg jól „összeczeglédyzett” pár kerületet, miközben Kálmán „Mucikával” színesítette sorait. Ha már Fletó-banda, a rendőrség DK-s szagot szimatolt Az Ördög ügyvédje mocskos akciójában is. Orbán Viktor Erdogannal parolázott, az ellenzék meg addig tüncizett, míg megbénult Budapest. A Jobbik szellemi verőlegénye, Jakab Péter pedig tíz percig miniszterelnöknek képzelte magát, Kocsis Máté leleplezte az igazi Tordai Bencét, a Fidesz-KDNP végül kemény rendszabályzással csapott oda a parlamenti balhé- és/vagy cirkuszellenzéknek.

Ismét égető kérdéssé vált a határvédelem, egyre nagyobb nyomás elé került a Balkán, miközben a migránsok már a spájzban jártak, vagyis alagutakkal is próbálkoztak a déli végeken. Nem úszta meg a vádemelést a májusi dunai hajótragédiában érintett ukrán kapitány. A Momentum a trianoni gúnyhatárokon túl csúcsra járatta a hazaárulást, de még az USA-ba is fröccsentett belőle, a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio meg egyenesen azt javasolta, pacsizzunk a románokkal június 4-én. Gothár Péter színházi zaklatási botrányára beindult a ballib kettős mérce, és Péterfy Gergely is úgy látta jónak, ha beletapos a magyarságba; nem is egyszer...

Decemberben sarcról sarcra ugráltak előre az október 13-i ellenzéki „győzők” szerte e hazában. Az Angyal Ügyvédje megpiszkálta a ballib erkölcsi fertőt, január 1-jére ígérve hatalmas leleplezést. Két szoci máris magára ismert, mielőtt még bárkire is ráborult volna a fekáliás vödör. A DK-s Gréczy Zsolt saját kezűleg rendezte le magát, parlamenti mandátuma és további közéleti karrierje bánta a szóló szexbotrányát: zaklatottságában hiába állította, hogy csak áldozat, a meztelen valóság igen mást mutatott. A net népe olyan mémgyárat nyitott a fletóista falloszról, hogy az pártját ritkítja! Lattmann Tamás belebukott egy szexista beszólásba, de Csepeli György is beletörölte a lábát az ifjú ifjúságügyi helyettes államtitkár nőiségébe. Bősz Anett k.rva erősen folytatta a pártszédelgést, vagyis Gyurcsány felfalta a Liberálisokat. A ballib kultelit folytatta Gothár Péter mosdató bújtatását, de a színművészetiről végül csak kivágták a zaklatót, a zaklatott Schilling Árpád erre a fideszes művészek listázásába kezdett. Márki-Zay Péternek is megtetszett a listázás, ő a neki nem tetsző ítéleteket hozó „vérbírókat” nézte ki céltáblának.

Karácsonyt a fővárosban maga alá temette az első hó. Ahogy kiolvadt, beindította a politikai tisztogatás rakétáit, karácsonyi ajándékként pedig újranyitotta az LMBTQI-oldalakat a városháziaknak, és a gyurcsányista pozícióosztogatást is felpörgette: Vágó István és Kálmán Olga kéz a kézben lehet milliomos. Az atlétikai vb ügyében viszont legalább megadta magát, vagyis fellélegezhettek a sportszeretők. A posztborkai Győr sem maradt ki a kék hírekből, miután egy középiskolás diák megkéselte tanárát. Fokozódott a momentumos házmestertempó fokozódik, Donáth Anna kötelezettségszegési eljárásért könyörgött Brüsszelben. Orbán Viktor viszont bejelentette, Magyarország készen áll egy új Közép-Európa építésére.

Őket gyászolta az ország

Ebben a negyedévben is komoly veszteségeket szenvedünk el. Októberben elhunyt Vekerdy Tamás pszichológus, író. Novemberben meghalt a legendás politikus-közgazdász, Horváth János egykori nemzetgyűlési, majd országgyűlési képviselő. Decemberben Ormos Mária történész, egyetemi tanár, akadémikus távozott az élők sorából.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88024/pics/lead_800x600.jpg
belföld,belpolitika,Magyarország,Összefoglaló,politika
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Itt az újabb Soros-nyomás: elmarasztalta az EP Magyarországot

2020.01.16. 14:15
A kormányzat véleménye szerint az Európai Parlament állásfoglalásának elfogadása a bevándorláspárti erők „újabb nyomásgyakorlási akciója” Magyarországra, szoros …

Orbán Viktor elbűvölő ágyúja az ötödik legbefolyásosabb politikusnő Európában

2020.01.02. 13:50
Varga Judit igazságügyi miniszter bárhol forduljon meg a világban, mindig nyomot hagy maga után. Nem véletlen, hogy a …

Ez történt itthon 2019-ben, III. rész – Langymeleg kóla és az illiberális állam

2019.12.29. 07:00
Orbán illiberális államot és keresztény szabadságot hirdetett, bohóckodásba fulladt a budapesti választási kampány, alacsonyan …

Ez történt itthon 2019-ben, II. rész – Bangóné patkányozik, közben Orbán a Fehér Házban tárgyal

2019.12.28. 07:00
Patkánytempóba kapcsoltak a szocik, a Fidesz agyonnyerte az EP-választást, és Csíksomlyón …

Ez történt itthon 2019-ben, I. rész – Hejes sírás meg kokárdagyalázás évkezdetnek

2019.12.27. 07:00
Szrtájkoltak a raszolgák, a balliberális bénázók O1G-t csináltak a kokárdából, a Fidesz felfüggesztette a tagságát az …

Másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt

2019.12.23. 15:45
Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos A sok csapadék mellett már az erős széllel is több helyen meggyűlhet a bajunk az ország több pontján is, a …

Több mint ötszáz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

2019.12.23. 08:30
Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 558 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig.

Blogstar kávéház

2019.12.21. 00:05
A győri gyermekgyilkosság, Nagy Ervin szájjártatása, Feltó megszólalása a Gréczy-botrányról, a Fidesz Európai Néppárti tagsága és magyarok jégkorong buktája a szombati lapszemlénkben.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Ezeket a cikkeket olvastad már?