Blogolj!

Kizsákmányolt és megerőszakolt nők ezreinek életét tette tönkre egy román férfi

Húsz év börtönbüntetést szabott ki egy román férfira egy olasz bíróság. A vád emberkereskedelem és más súlyos bűncselekmények elkövetése.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ha jobban megismerjük a történetet - amire a brit Guardian derített fényt -, akkor talán keveselljük is a büntetés mértékét.

Az embertelen bűncselekményekre egy 2017-es tényfeltáró cikksorozat hívta fel a hatóságok figyelmét, a nyomozók pedig később kiderítették, hogy egy Lucian Milea nevű férfi valóban nőket toborzott Romániában, akiket később Szicíliában prostitúcióra kényszerítettek, sőt, gyümölcs- és zöldségtermelő gazdaságokban rabszolgaként dolgoztatták őket.

Az emberkereskedő-hálózat által fogvatartott nők borzasztó körülmények között éltek - rendszerint a fűtetlen mezőgazdasági üzemek melléképületeiben laktak, az elvégzett munkáért nem kaptak fizetést, romlott ételeket kaptak enni és gyakran meg is verték őket a munkáltatók, de akadtak olyan férfiak is, akik rendszeresen megerőszakolták őket.

Milea mellett két román nőt is elítéltek kiskorúak prostitúciójának segítése miatt, de további három emberkereskedelemmel vádolt román állampolgár tárgyalása is folyamatban van.

A sértettek ügyvédje elmondta, hogy az emberkereskedők arra buzdították a nőket, hogy költözzenek Olaszországba, ahol tisztességes munkát ígértek nekik. A Guardian egy másik bizarr összefüggésre is fényt derített, az elmúlt időszakban drámai módon nőtt meg a Szicíliában abortuszt igénylő román nők száma.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88223/pics/lead_800x600.jpg
embercsempész,erőszak,nemi erőszak,Olaszország,prostitúció
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kisiklott egy vonat Milánónál, többen meghaltak

2020.02.06. 09:45
Kisiklott egy expresszvonat Olaszországban, a Milánótól mintegy ötven kilométerre délre fekvő Lodi városánál csütörtökön korán reggel, ketten meghaltak, 27-en megsérültek.

Az árvíz után most az alacsony vízállás okoz gondot Velencében

2020.01.10. 08:00
Nem könnyű mostanában velencei lakosnak lenni. Novemberben évszázados rekordokat súrolt a magas vízállás, most viszont az extrém apály okozza a problémát.

Ítéletidő Olaszországban – Velence újra víz alatt van

2019.12.22. 18:10
Mi húzzuk a szánkat, hogy esik az eső, de egy szavunk nem lehet, miután megnézzük, mi a helyzet az olaszoknál.

Telefonos applikáció is segíti a kapcsolati erőszak áldozatait

2019.11.25. 12:00
November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja. Az idei évtől már mobiltelefonos applikáció is segíti a nőket, hogy a lehető leghamarabb …

Öten meghaltak miután felborult egy migránshajó

2019.11.24. 16:25
A baleset a dél-olaszországi Lampedusánál történt. Az eltűntek keresését megnehezíti a viharos tengeri időjárás.

Gyorshír: sokba került a szelfi – kórházba szállították Berlusconit!

2019.11.23. 05:45
Egy milánói magánklinikán ápolják a korábbi olasz miniszterelnököt.

Súlyos károkat okozott az árvíz a Szent Márk-székesegyházban

2019.11.20. 19:15
Hosszú napok óta tart az áradás Velencében, ami miatt iskolák, boltok zártak be, az emberek mentik, ami menthető. A Szent Márk-székesegyház sem úszta meg, az épület …

Továbbra is tragikus a helyzet Velencében az árvíz miatt

2019.11.16. 17:20
Még mindig a legmagasabb fokozatú riasztás van érvényben a városban, ahol vasárnap az ár ismét teljesen víz alá temetheti a szigeteket.

Víz alatt Velence – halálos áldozatok is vannak (videó)

2019.11.13. 09:40
A híres Szent Márk teret is elárasztotta az árvíz, mely több halálos áldozatot követelt az olasz városban. A polgármester a legmagasabb fokú készültséget rendelte el.

Kiderült, honnan érkeztek az essexi halálkamion áldozatai

2019.11.02. 05:45
A múlt heti szörnyű tragédiában 39 ember veszítette életét. Az első jelentésekkel szemben nem kínaiak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?