Blogolj!

Gulyás: Karácsonynak fel kell oldania a kórházstopot

A kormány továbbra is úgy gondolja, hogy Budapestnek szüksége van egy új, zöldmezős beruházás keretében megépülő közkórházra. Innentől kezdve már minden a főpolgármesteren múlik.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az embereket be kell vonni a döntésekbe – hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu oldalon megjelent szilveszteri interjújában, melyet az MTI szemlézett.

Gulyás Gergely az októberi önkormányzati választás eredményeit értékelve azt mondta: a kormány támogatottsága országosan erős, 52-53 százalékos. Kiemelte: országosan a kormánypártok adják a legtöbb polgármestert, 19-ből 19 megyei közgyűlésben szereztek abszolút többséget, 13-10-re nyerték a megyei jogú városok polgármesteri székeit, míg a fővárosi közgyűlési többség és a főpolgármesteri cím az ellenzéké lett. Szerinte a fővárosi eredményekhez az ellenzéki pártok összefogása – amit Lázár János úgy fogalmazott meg, hogy van a Fidesz és a „nem-Fidesz” –, valamint Borkai Zsolt adriai szexvideója is jelentősen hozzájárult, utóbbi szerinte az ellenzéki szavazókat mozgósította.

Arról is beszélt: nem lát kultúrharcot a színházakat érintő törvényjavaslatban, és a színházak elfoglalásáról is nehéz szerinte úgy beszélni, hogy valamennyi ma hivatalban lévő színházigazgató – azok is, akik ellenük tüntettek – a fővárosi közgyűlés Fidesz-KDNP-s többségétől nyerte el a megbízatását.

A színházak kapcsán nincs szó kultúrharcról, csak felelősségvállalásról és egy egyszerű, világos, finanszírozási kérdésről

– emelte ki.

Azonban aggasztó jelenségként ítélte meg azt, hogy a főváros nem hosszabbította meg a Szabad Tér Színház vezetőjének megbízatását, és jövőbeni fenyegetések is elhangzottak az Újszínház esetében a főpolgármestertől. Emellett elfogadhatatlannak minősítette azt, ami Katona József Színházban történt, mondta, utalva a zaklatási ügyre.

A Karácsony Gergely főpolgármesterrel való viszonyát „pillanatnyilag korrektnek” nevezte. Hozzátette:

„személyekben rejlő akadálya nincs annak, hogy Budapest érdekében, ott ahol szükséges, a kormány és a főváros együtt tudjon működni”.

Az elmúlt kilenc év fővárosi fejlesztéseiről elmondta: azok többsége nem ideológiai színezetű volt, hanem a főváros fejlődését, jövőjét, egy 21. századi európai világváros mércéjét alapul véve szolgálta. Ennek szerinte része, hogy minél több sportesemény van Budapesten, hogy jó a tömegközlekedés, hogy van olyan múzeumi negyed, mint amilyen a Liget-projekt. Része az állatkert és a budai Vár fejlesztése, de az egészségügyben a járóbeteg-ellátás fejlesztése is. Utóbbiban állnak talán a legközelebb az egyetértéshez a főpolgármesterrel – vélekedett Gulyás Gergely.

A szuperkórház kapcsán úgy fogalmazott:

reméli, hogy „ha már a stadionstopot sikerült feloldani, talán a kórházstopot sem fogja hosszú ideig fenntartani a főpolgármester”. A kormány továbbra is úgy gondolja, hogy Budapestnek szüksége van egy új, zöldmezős beruházás keretében megépülő közkórházra.

Fontos kormányzati hagyománynak nevezte, hogy az embereket, ha lehet, be kell vonni a döntésekbe. Ennek minden formáját keresni kell – utalt a nemzeti konzultációktól a piaci aláírásgyűjtésen át nagygyűlés rendezésére is.

Arra is kitért, Orbán Viktor miniszterelnök szerinte politikai értelemben középkorú politikusnak számít Európában. Hangsúlyozta: a magyar politikában a jelenlegi kormánypártoknál és ezen belül a hivatalban lévő miniszterelnöknél jobban senki nem ismeri a néplelket. Ezt nem csupán az elmúlt három választás eredményével, vagy az 1990 óta tartó fideszes eredményekkel, hanem azzal is magyarázta, hogy a kormányfő ma is nagy figyelmet fordít arra, hogy legyenek olyan csatornái, ahol közvetlen visszaigazolást kaphat egy-egy kormányzati döntésről. Gulyás Gergely ezért nem tartja reálisnak, hogy 2022-ben más legyen a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, mint Orbán Viktor.

Szerinte a kormánypártok 2022-es győzelmi esélyei nem attól függenek, hogy kik a kihívók. Jó kormányzati teljesítménnyel és ennek érthető kommunikációjával és kézzelfogható, a mindennapokban is megnyilvánuló eredményekkel lehet választást nyerni 2022-ben.

Politikai ellenfeleik közül a DK-t nevezte a legerősebb ellenzéki pártnak, de mint mondta: Gyurcsány Ferenc DK-elnök népszerűségét a fiatalok körében nem látja. A Momentumot az SZDSZ újjászületéseként, egy korosztályos pártként jellemezte „sokkal rosszabb szellemi kapacitással és a saját hazájukhoz való még gyengébb kapcsolódási pontokkal”.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88269/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Fidesz,Gulyás Gergely,Karácsony Gergely,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-02 12:21:21
Véleményem szerint karigerinek elsősorban a közte és a kurcsány (tömegbelövető, mocskos gazember) fletó közötti kapcsolatokat kellene mihamarabb "feloldania", mert hátha utána már végre lenne (lehetne) egy önálló gondolata.
Lehet, hogy pont olyan rossz, mint a mostani a marhaságai, de legalább elmondhatná: ez az én marhaságom, ezért büszke vagyok rá !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: Vera Jourová megsértette Magyarországot, távoznia kell pozíciójából

2020.09.29. 09:25
Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy …

Orbán: ha egyszer sikerült, újra sikerül legyőzni a járványt

2020.09.27. 20:20
Magyarország számára lesz koronavírus elleni vakcina és mindenkinek, aki akarja, időben elérhető lesz az oltóanyag - erről Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények …

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Orbán: Trump nyeri az amerikai elnökválasztást!

2020.09.25. 18:10
A próféta szóljon a magyar miniszterelnökből!

Orbán: A kvóta átnevezve is kvóta marad

2020.09.24. 14:35
Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi – jelentette ki Orbán …

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Hajdúnánáson és Ráckevén is tarolt a Fidesz

2020.09.20. 21:35
Mindkét településen időközi polgármester-választást tartottak vasárnap és mindkét településen hatalmas győzelmet arattak a kormánypártok jelöltjei.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

2020.09.18. 15:50
Mától nem árt jobban odafigyelnünk, ha a fővárosban járunk, ugyanis szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a …

Orbán Viktor: Európa ma Közép-Európában épül

2020.09.17. 14:30
Európa ma Közép-Európában épül, a magyarok, a szlovákok, a csehek és a lengyelek építik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az új komáromi Duna-híd (Monostori híd) …

Ezeket a cikkeket olvastad már?