Blogolj!

Blogstar kávéház

Küszöb

A Közel-Kelet új háborúja.

Az Egyesült Államok likvidálta az iráni kémfőnököt, a perzsa állam bosszúval fenyeget, a viszály fokozódásának beláthatatlan következményei lehetnek – állítja a Népszava Online.

„N. Rózsa Erzsébet Közel-Kelet szakértő a Népszava megkeresésére elmondta: a perzsa állam a szigorú amerikai szankciók ellenére mindenképpen el szeretné kerülni a háborút. Úgy vélte: Teherán eddigi lépéseivel – köztük az atomalkuban tett vállalásai lépcsőzetes visszamondásával – olyan helyzetet kívánt teremteni, amelyben meg tudnak állapodni az Egyesült Államokkal, de Szulejmáni meggyilkolásával a megbékélés lehetősége szinte elérhetetlenné vált. N. Rózsa Erzsébet szerint Irán biztosan választ fog adni, várhatóan amerikai érdekeltségek elleni támadásokkal. A szakértő arról beszélt, hogy különös jelentősége lesz a síita iszlámban a gyász szempontjából kiemelt negyvenedik napnak, vagyis február 12-ének, ami ebben az évben gyakorlatilag egybeesik az iszlám forradalom évfordulójával.”

Új háború küszöbén a Közel-Kelet

Az Egyesült Államok likvidálta az iráni kémfőnököt, a perzsa állam bosszúval fenyeget, a viszály fokozódásának beláthatatlan következményei lehetnek. Az olaj világpiaci ára azonnal megugrott, Izrael riadókészültségbe helyezte hadseregét, az amerikai külügyminisztérium azt tanácsolta állampolgárainak, hogy minél előbb hagyják el Irakot - valóságos pánikhangulat söpört végig a Közel-Keleten, miután az Egyesült Államok dróncsapással végzett Kászim Szulejmánival, Irán, és a talán az egész térség legbefolyásosabb hadvezérével.

Forgalom

A migrációs nyomás erősödése.

Az erősödő migrációs nyomás miatt több katonát vezényelnek a határhoz – számol be róla az Origo.hu.

„A Magyar Honvédség katonái az erősödő migrációs nyomás miatt hétfőtől az eddiginél nagyobb létszámban támogatják a rendőröket a határvédelmi feladatok ellátásában – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken. Hozzátették, hogy emiatt megnövekedett katonai járműforgalom várható a hétvégén. A tájékoztatás szerint szombattól hétfőig napközben megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az ország több autópályáján és főútvonalán, elsősorban Bács-Kiskun megye és Csongrád megye déli útszakaszain. A katonai járműforgalom leginkább az M5-ös, az M6-os és az M43-as autópályát, valamint az 55-ös főutat érinti.”

Az erősödő migrációs nyomás miatt több katonát vezényelnek a határhoz

A Magyar Honvédség katonái az erősödő migrációs nyomás miatt hétfőtől az eddiginél nagyobb létszámban támogatják a rendőröket a határvédelmi feladatok ellátásában - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken. Hozzátették, hogy emiatt megnövekedett katonai járműforgalom várható a hétvégén. A tájékoztatás szerint szombattól hétfőig napközben megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az ország több autópályáján és főútvonalán, elsősorban Bács-Kiskun megye és Csongrád megye déli útszakaszain.

Máglyarakás

A Gyurcsány-párt magyarázkodása.

Cáfolja a Demokratikus Koalíció, hogy a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc zsarolni és irányítani akarja a többi ellenzéki pártot – írja a Hirado.hu.

„Karácsonykor máglyarakás recepttel lepte meg híveit Gyurcsány Ferenc, az új év második napján pedig egy Facebook-bejegyzéssel. Ebben azt üzente az ellenzéki pártoknak: ha a 2022-es országgyűlési választásokon hatalomra akarnak kerülni, akkor közös miniszterelnök-jelöltet, közös listát és közös egyéni jelölteket kell állítaniuk. Azt is megszabta, hogy a szükséges feladatokat már jövő őszre teljesíteni kell.”

A DK cáfolja, hogy Gyurcsány Ferenc zsarolni és irányítani akarja a többi ellenzéki pártot

Cáfolja a Demokratikus Koalíció, hogy a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc zsarolni és irányítani akarja a többi ellenzéki pártot. Többek szerint ezt jelezte, hogy a volt kormányfő egy olyan internetes bejegyzéssel indította az évet, amelyben pontról pontra leírta, hogy mit kellene tennie az ellenzéknek a 2022-es választásig.

Összefogás

A győri Fidesz szívügyei.

Húszpontos átfogó programot jelentett be Győr további fejlődéséért Dézsi Csaba András orvos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a megyeszékhelyen – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Az önkormányzat fideszes képviselői, valamint helyi parlamenti képviselők jelenlétében tartott sajtótájékoztatón Dézsi Csaba András kiemelte, szívügye Győr, és ha felhatalmazást kap január 26-án, akkor legalább akkora eltökéltséggel és szorgalommal fog polgármesterként tevékenykedni, mint ahogy korábban a győri szívcentrum ügyében. 'Összefogunk és együtt megcsináljuk' a lakossággal, az önkormányzati és az országgyűlési képviselőkkel, valamint a kormánnyal – hangoztatta. Kifejtette, megválasztása esetén folyamatosan egyeztetne a társadalmi szervezetekkel, kamarákkal és egyesületekkel, a fontos döntésekhez pedig rendszeresen kikérné és figyelembe venné a győriek véleményét, hogy mindenki számára megfelelő megoldásokat találjanak a felmerülő kérdésekre.”

Húszpontos programot jelentett be Győr fejlődéséért a Fidesz-KDNP jelöltje

Az önkormányzat fideszes képviselői, valamint helyi parlamenti képviselők jelenlétében tartott sajtótájékoztatón Dézsi Csaba András kiemelte, szívügye Győr, és ha felhatalmazást kap január 26-án, akkor legalább akkora eltökéltséggel és szorgalommal fog polgármesterként tevékenykedni, mint ahogy korábban a győri szívcentrum ügyében. „Összefogunk és együtt megcsináljuk" a lakossággal, az önkormányzati és az országgyűlési képviselőkkel, valamint a kormánnyal - hangoztatta.

Kapcsolat

Jaksity Kata szerelmi vágyai.

Elege lett a magányból: új társra vágyik Jaksity Kata. Szeretné, ha szakmai álmai megvalósulnának, illetve rátalálna a szerelem is – így a Blikk Online.

„Új év, új esélyek, így vágnak neki sokan a következő esztendőnek. Ezt tette Jaksity Kata (47) is, aki a Vasárnapi Blikknek elárulta, szüksége lenne már egy igazán jó évre, 2014 óta ugyanis nem volt ilyenben része. Titkon pedig nemcsak szakmai álma megvalósulására, hanem a szerelemre is vágyakozik. – Sokkal könnyebb lenne az életem egy megfelelő társsal, akivel meg tudnám beszélni a napjaimat, aki támogatna, segítene a tanácsaival, vagy csak meghallgatna – ismerte el Jaksity Kata, aki 2016-ban szakított férjével. – Természetesen nekem sem jó egyedül, nyitott vagyok egy kapcsolatra, sőt ki merem mondani, hogy vágyom is rá. Volt az elmúlt időszakban néhány egy-két hónapig tartó kapcsolatom, de csak azért, hogy mutogathassam, hogy van párom, nem megyek bele semmibe.”

Elege lett a magányból: új társra vágyik Jaksity Kata

Új év, új esélyek, így vágnak neki sokan a következő esztendőnek. Ezt tette Jaksity Kata (47) is, aki a Vasárnapi Blikknek elárulta, szüksége lenne már egy igazán jó évre, 2014 óta ugyanis nem volt ilyenben része. Titkon pedig nemcsak szakmai álma megvalósulására, hanem a szerelemre is vágyakozik.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88419/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?