Blogolj!

Fokozódnak az indulatok Ausztráliában a hatalmas tüzek miatt

Hónapok óta tombolnak a bozóttüzek Ausztráliában, amin sem a száraz hőség, sem az ausztrál kormányfő baklövései nem segítenek.

Mint arról már többször is beszámoltunk, Ausztrália gyakorlatilag lángol, 1500 ház égett le, több mint 5 millió hektár lángol, a tüzek lényegében önmagukat generálják és a halálos áldozatok száma már huszonháromra emelkedett.

Önmagát generálja már a bozóttűz Ausztráliában

Hosszú hónapok óta tombolnak a bozóttüzek Ausztráliában, és ahelyett, hogy javulna, egyre csak rosszabbodik a helyzet: lassan már önmagát generálja a tűz. Hónapok óta tombolnak a bozóttüzek Ausztráliában, aminek egyre súlyosabb következményei vannak. Az ország keleti partján csaknem 140 tűzvész van, a legrosszabb helyzet délkeleten, Új-Dél-Wales államban van, ahova vasárnap el is utazott a miniszterelnök, hogy megköszönje a tűzoltók kemény munkáját.

Többek között lángokban áll a Victoria állambeli Mallacoota, Új-Dél-Walesben több mint száz helyen ég a bozót és lassan Sydney elővárosai is veszélyben vannak. Ennek érdekében Scott Morrison az ország történetében először 3000 tartalékos mozgósított, hogy a körülményekhez képest a lehető leghamarabb kezelni tudják a vészhelyzetet.

Mérgező füstfelhő borítja be az ausztrál fővárost

Hónapok óta tombolnak a bozóttüzek Ausztráliában, aminek egyre súlyosabb következményei vannak. Az ország keleti partján csaknem 140 tűzvész van, a legrosszabb helyzet délkeleten, Új-Dél-Wales államban van, ahova vasárnap el is utazott a miniszterelnök, hogy megköszönje a tűzoltók kemény munkáját.

A helyzet viszont nemcsak a tűz miatt súlyos, hanem a közhangulat is egyre kétségbeejtőbb, ugyanis Morrison már azzal kivívta a népharagot, hogy a legnagyobb katasztrófa közepén elutazott egy családi vakációra Hawaiira. Ezért később bár bocsánatot kért, de nem tartott sokáig a viszonylagos nyugalom, ugyanis kijelentette, hogy egyáltalán nem tervezi korlátozni a szénipar működését, mert szerinte nem bizonyítható, hogy a tüzek elsősorban a klímaváltozás miatt alakultak ki.

Morrison viszont most hétvégén jelentette be, hogy további hajókat és repülőket vetnek be az oltási munkálatokra.

Eközben ismert sztárok is bevetették magukat és nagy összegeket ajánlottak fel a mentésre, illetve a tűz megfékezésére: Pink például 500 ezer dollárt (nagyjából 145 millió forintot) ajánlott fel a tűzoltóknak.

(borító: AFP/Peter Parks)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88451/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Ausztrália,tűz
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?