Blogolj!

Karácsony Gergely óv a Lánchíd-pániktól

A teszetosza főpolgármester szerint mindenki nyugodjon le...

Fotó: MTI

Mint megírtuk: szombattól nem hajthatnak át a Lánchídon turistabuszok és teherautók. A korlátozás az 5 tonnánál nehezebb járműveket érinti, a tilalom a BKK menetrend szerint közlekedő járműveire nem vonatkozik. Az eddiginél fokozottabb korlátozás a dunai átkelő felújításáig tart.

A BKK közleménye szerint a Lánchíd állapotát az üzemeltető Budapest Közút az előírt hídvizsgálati rendben folyamatosan ellenőrzi. Kész a nemrég elrendelt hídvizsgálati állapotjelentés is, amely megállapította: az eddigieknél szigorúbban kell betartani a hídon meglévő súlykorlátozásokat.

Korlátozások a Lánchídon

2020. január 4-től, szombattól a jelenleginél fokozottabb korlátozást vezetnek be a Széchenyi Lánchídon: a dunai átkelő felújításáig nem hajthatnak fel 5 tonnánál nehezebb járművek. A tilalom alól természetesen felmentést kapnak a BKK menetrend szerint közlekedő járművei. A kerékpárok, személygépkocsik, kisbuszok, furgonok továbbra is áthaladhatnak a hídon, amelynek szerkezete folyamatos, napi rendszerességű hídüzemeltetői ellenőrzés alatt van.

Az ügyben a főpolgármester is szükségesnek érezte, hogy szólásra emelkedjék, miután regnálása kezdete óta valamilyen furcsa okból kifolyólag nem indult meg az elődje, Tarlós István által 2019-re beütemezett hídkorszerűsítés...

Karácsony Gergely kijelentette: a Lánchíd állapota nem ad okot semmiféle pánikkeltésre, de a felújítás már nem húzható sokáig.

Az MTI szerint úgy fogalmazott, a jövő héten egyeztetést kezd a kormánnyal a híd felújításához még hiányzó, mintegy húszmilliárd forint előteremtéséről:

„Át kell gondolnunk közösen a felújítás műszaki tartalmát, utána pedig a budapestiek megkérdezésével döntünk a Lánchíd esetleges funkciómódosításáról.”

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88420/pics/lead_800x600.jpg
budapest,felújítás,Karácsony Gergely,közlekedés,Lánchíd
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Ernest bejegyzésére 2020-01-05 13:03:50
Ez a "gyökkettő" még arra is képes.
Mindenki jobban járna, ha legelőször ettől a mindenre - legfőképpen a főváros vezetésére - alkalmatlan süketfajdtól óvnák meg Budapestet.
Egyébként meg - szerintem - most éppen ezt súgta neki a kurcsány (tömegbelövető, aljas gazember) fletó. Holnap majd mást súg, és akkor meg már azt kell harsognia ennek a kurcsány-klónnak !!!
Válaszolok
Ernest 2020-01-04 19:04:00
"döntünk a Lánchíd esetleges funkciómódosításáról.” Mivan?????? Lebontja és hazaviszi Nyírtassra az anyu kertjébe, és épít belőle kerti budit?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Bármit hazudik az ellenzék, a Liget egyre zöldebb

2020.01.24. 09:15
További ötezer négyzetméterrel nő a zöldfelület a betonutak rovására a Városligetben, ahol 2019 végén 124 új ligethonos fát is elültettek a Liget Budapest projekt keretében, később pedig …

Debrecen tárt karokkal várja az új természettudományi múzeumot

2020.01.24. 05:15
Egyúttal visszautasítja Karácsony vádaskodását, miszerint tragikus lenne a múzeum odaköltöztetése.

Varga Ivett lesz a BKK vezérigazgatója

2020.01.23. 13:05
Először fordul elő Budapest történetében, hogy női vezetője lesz a főváros közlekedési vállalatának.

Vigyázat, durva köd nehezíti a közlekedést!

2020.01.20. 19:55
Nehéz éjszakára kell felkészülnünk az utakon is.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Ne engedjük Karácsonynak, hogy megfúrja a Liget Projektet!

2020.01.17. 10:50
Karácsony Gergely októberi színre lépésével veszélybe került a Liget Budapest Projekt befejezése. A főpolgármester egyik választási ígérete volt megválasztása előtt, hogy …

Fürjes Karácsonynak: ne szemétkedjünk!

2020.01.16. 19:30
Miután megegyezett a kormánnyal, a főpolgármester furcsa feltételeket szabna, pontosabban fenyegetőzik. Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár keményen odapörkölt neki.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől

2020.01.13. 12:50
A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől, ezt legfeljebb Brüsszel teszi meg - közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Három épület ég Budapesten

2020.01.12. 19:25
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Ezeket a cikkeket olvastad már?