Blogolj!

Karácsony Gergely óv a Lánchíd-pániktól

A teszetosza főpolgármester szerint mindenki nyugodjon le...

Fotó: MTI

Mint megírtuk: szombattól nem hajthatnak át a Lánchídon turistabuszok és teherautók. A korlátozás az 5 tonnánál nehezebb járműveket érinti, a tilalom a BKK menetrend szerint közlekedő járműveire nem vonatkozik. Az eddiginél fokozottabb korlátozás a dunai átkelő felújításáig tart.

A BKK közleménye szerint a Lánchíd állapotát az üzemeltető Budapest Közút az előírt hídvizsgálati rendben folyamatosan ellenőrzi. Kész a nemrég elrendelt hídvizsgálati állapotjelentés is, amely megállapította: az eddigieknél szigorúbban kell betartani a hídon meglévő súlykorlátozásokat.

Korlátozások a Lánchídon

2020. január 4-től, szombattól a jelenleginél fokozottabb korlátozást vezetnek be a Széchenyi Lánchídon: a dunai átkelő felújításáig nem hajthatnak fel 5 tonnánál nehezebb járművek. A tilalom alól természetesen felmentést kapnak a BKK menetrend szerint közlekedő járművei. A kerékpárok, személygépkocsik, kisbuszok, furgonok továbbra is áthaladhatnak a hídon, amelynek szerkezete folyamatos, napi rendszerességű hídüzemeltetői ellenőrzés alatt van.

Az ügyben a főpolgármester is szükségesnek érezte, hogy szólásra emelkedjék, miután regnálása kezdete óta valamilyen furcsa okból kifolyólag nem indult meg az elődje, Tarlós István által 2019-re beütemezett hídkorszerűsítés...

Karácsony Gergely kijelentette: a Lánchíd állapota nem ad okot semmiféle pánikkeltésre, de a felújítás már nem húzható sokáig.

Az MTI szerint úgy fogalmazott, a jövő héten egyeztetést kezd a kormánnyal a híd felújításához még hiányzó, mintegy húszmilliárd forint előteremtéséről:

„Át kell gondolnunk közösen a felújítás műszaki tartalmát, utána pedig a budapestiek megkérdezésével döntünk a Lánchíd esetleges funkciómódosításáról.”

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88420/pics/lead_800x600.jpg
budapest,felújítás,Karácsony Gergely,közlekedés,Lánchíd
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Ernest bejegyzésére 2020-01-05 13:03:50
Ez a "gyökkettő" még arra is képes.
Mindenki jobban járna, ha legelőször ettől a mindenre - legfőképpen a főváros vezetésére - alkalmatlan süketfajdtól óvnák meg Budapestet.
Egyébként meg - szerintem - most éppen ezt súgta neki a kurcsány (tömegbelövető, aljas gazember) fletó. Holnap majd mást súg, és akkor meg már azt kell harsognia ennek a kurcsány-klónnak !!!
Válaszolok
Ernest 2020-01-04 19:04:00
"döntünk a Lánchíd esetleges funkciómódosításáról.” Mivan?????? Lebontja és hazaviszi Nyírtassra az anyu kertjébe, és épít belőle kerti budit?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

2020.09.18. 15:50
Mától nem árt jobban odafigyelnünk, ha a fővárosban járunk, ugyanis szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a …

Lemondott a magyarországi amerikai nagykövet

2020.09.15. 20:35
David B. Cornstein Facebook-oldalán számolt be döntéséről, mint írta, megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot.

Már csak normálisan fel kell tenni – maszkokat oszt a BKK

2020.09.14. 21:40
A cél természetesen a szélsebesen terjedő koronavírus-járvány lassítása.

Péntektől tovább szigorodnak a maszkviselési szabályok a fővárosban

2020.09.14. 18:15
Szigorodnak a koronavírus-járvány második hulláma miatt a maszkviselési szabályok Budapesten, a maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig …

Hol az 50 milliárd? – elég Karácsonyék szőrszálhasogatásából!

2020.09.14. 15:10
A balliberális budapesti vezetésnek el kell döntenie, akar-e segíteni a koronavírus-válság által padlóra küldött turizmus szereplőinek vagy sem. Jelenleg …

Az autósok nagy része sem támogatja Kamugeri autóellenes ötleteit

2020.09.11. 19:30
A Magyar Autóklub felmérte a közlekedők véleményét a budapesti közúti közlekedés fejlesztési irányairól.

Orbán lepattintotta Kamugerit: dolgozzon, ne levelezzen!

2020.09.10. 16:35
A miniszterelnök elmagyarázta a főpolgármesternek, mi a feladata, ha már magától képtelen megérteni...

Íme az igazság: Karácsony csak sunnyog, nem segít a vállalkozóknak

2020.09.10. 13:25
A budapesti Fidesz alaposan leszedte a keresztvizet a balliberális főpolgármesterről.

Felújítások miatt változik több villamos közlekedése is szeptemberben a fővárosban

2020.09.05. 11:10
Építési munkák miatt két hétvégén - a mostani szombat-vasárnap, illetve szeptember 19-20-án - módosul a 17-es, a 19-es és a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?