Blogolj!

Karácsony Gergely óv a Lánchíd-pániktól

A teszetosza főpolgármester szerint mindenki nyugodjon le...

Fotó: MTI

Mint megírtuk: szombattól nem hajthatnak át a Lánchídon turistabuszok és teherautók. A korlátozás az 5 tonnánál nehezebb járműveket érinti, a tilalom a BKK menetrend szerint közlekedő járműveire nem vonatkozik. Az eddiginél fokozottabb korlátozás a dunai átkelő felújításáig tart.

A BKK közleménye szerint a Lánchíd állapotát az üzemeltető Budapest Közút az előírt hídvizsgálati rendben folyamatosan ellenőrzi. Kész a nemrég elrendelt hídvizsgálati állapotjelentés is, amely megállapította: az eddigieknél szigorúbban kell betartani a hídon meglévő súlykorlátozásokat.

Korlátozások a Lánchídon

2020. január 4-től, szombattól a jelenleginél fokozottabb korlátozást vezetnek be a Széchenyi Lánchídon: a dunai átkelő felújításáig nem hajthatnak fel 5 tonnánál nehezebb járművek. A tilalom alól természetesen felmentést kapnak a BKK menetrend szerint közlekedő járművei. A kerékpárok, személygépkocsik, kisbuszok, furgonok továbbra is áthaladhatnak a hídon, amelynek szerkezete folyamatos, napi rendszerességű hídüzemeltetői ellenőrzés alatt van.

Az ügyben a főpolgármester is szükségesnek érezte, hogy szólásra emelkedjék, miután regnálása kezdete óta valamilyen furcsa okból kifolyólag nem indult meg az elődje, Tarlós István által 2019-re beütemezett hídkorszerűsítés...

Karácsony Gergely kijelentette: a Lánchíd állapota nem ad okot semmiféle pánikkeltésre, de a felújítás már nem húzható sokáig.

Az MTI szerint úgy fogalmazott, a jövő héten egyeztetést kezd a kormánnyal a híd felújításához még hiányzó, mintegy húszmilliárd forint előteremtéséről:

„Át kell gondolnunk közösen a felújítás műszaki tartalmát, utána pedig a budapestiek megkérdezésével döntünk a Lánchíd esetleges funkciómódosításáról.”

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88420/pics/lead_800x600.jpg
budapest,felújítás,Karácsony Gergely,közlekedés,Lánchíd
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Ernest bejegyzésére 2020-01-05 13:03:50
Ez a "gyökkettő" még arra is képes.
Mindenki jobban járna, ha legelőször ettől a mindenre - legfőképpen a főváros vezetésére - alkalmatlan süketfajdtól óvnák meg Budapestet.
Egyébként meg - szerintem - most éppen ezt súgta neki a kurcsány (tömegbelövető, aljas gazember) fletó. Holnap majd mást súg, és akkor meg már azt kell harsognia ennek a kurcsány-klónnak !!!
Válaszolok
Ernest 2020-01-04 19:04:00
"döntünk a Lánchíd esetleges funkciómódosításáról.” Mivan?????? Lebontja és hazaviszi Nyírtassra az anyu kertjébe, és épít belőle kerti budit?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Se Debrecenbe, se máshová nem költözik a Természettudományi Múzeum

2020.02.12. 12:15
Fürjes Balázs, Budapest és fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Twitteren öntött tiszta vizet a pohárba.

Jobban van a lázasan érkező kínai nő, de még nem tudni, mi baja

2020.02.04. 11:10
Pontos diagnózist azonban csak a laboreredmények ismeretében tudnak közölni arról a hölgyről, aki éjjel lázasan érkezett a Liszt Ferenc-repülőtérre.

Lázas kínait szúrt ki a hőkamera a Liszt Ferenc-repülőtéren

2020.02.04. 04:25
Az erre a célra kijelölt Szent László Kórházba szállították, ahol soron kívüli orvosi vizsgálatnak vetik alá.

Továbbra is tünetmentesek a Vuhanból hazatérő magyarok

2020.02.03. 18:45
Nem mutatnak kóros eredményt a koronavírus-járvánnyal sújtott Vuhanból hazatérő magyaroknál elvégzett laboratóriumi vizsgálatok, szervezetükben semmilyen vírusfertőzésre …

Legyen nyilvános, hogy az ügyvédek mennyit kerestek a "börtönbizniszen

2020.02.01. 17:10
A Fidesz továbbra is követeli, hogy az ügyvédek hozzák nyilvánosságra, mennyit kerestek a "börtönbizniszen".

Több ezren tüntettek a képződményező Niedermüller ellen Budapesten

2020.01.30. 21:10
A tömeg az erzsébetvárosi, keresztényeket becsmérlő DK-s polgármester lemondását követelte. A demonstrálók teljesen megtöltötték az Erzsébet körutat a …

Göncz Árpád városközpontnak hívják szombattól az Árpád híd metróállomást

2020.01.30. 12:25
Szombattól nem árt majd jobban odafigyelnünk, ha a tömegközlekedést választjuk, ugyanis az Árpád híd metróállomás neve ezentúl …

Milliárdos kórházfejlesztések a fővárosban és Pest megyében

2020.01.25. 07:55
Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 11 milliárd forintot fordít a kormány kórházépületek felújításának és építésének tervezésére.

Bármit hazudik az ellenzék, a Liget egyre zöldebb

2020.01.24. 09:15
További ötezer négyzetméterrel nő a zöldfelület a betonutak rovására a Városligetben, ahol 2019 végén 124 új ligethonos fát is elültettek a Liget Budapest projekt keretében, később pedig …

Debrecen tárt karokkal várja az új természettudományi múzeumot

2020.01.24. 05:15
Egyúttal visszautasítja Karácsony vádaskodását, miszerint tragikus lenne a múzeum odaköltöztetése.

Ezeket a cikkeket olvastad már?