Blogolj!

Blogstar kávéház

Bosszú

Irán kíméletlen válaszcsapása.

Óva intette Iránt a megtorlástól Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azután, hogy az amerikai hadsereg Irakban megölte Kászim Szulejmáni iráni tábornokot. Irán kíméletlen bosszút ígért, Tel-Aviv is a célpontok között – összegez a Magyar Hírlap Online.

„Madzsíd Taht-Raváncsi iráni ENSZ-nagykövet pénteken arra figyelmeztetett: Irán válaszként katonai akciót hajt végre. 'A katonai akcióra válasz a katonai akció' – mondta a CNN hírtelevíziónak adott interjúban. Az akció idejét és helyét Teherán önállóan eldönti – tette hozzá. Teherán kíméletlen bosszút ígért 'a megfelelő helyen és időben' Szulejmáni halálát követően. Golámali Abuhamzeh, az iráni Forradalmi Gárda Kermán tartományi parancsnoka egy sor lehetséges célpontot említett megtorlásul, köztük a Perzsa(Arab)-öblöt, amelyen keresztül a globális olajfogyasztás körülbelül 20 százalékát szállítják át tartályhajók. 'A Hormuzi-szoros létfontosságú a Nyugat számára, és számos amerikai romboló és hadihajó kel át rajta' – mondta Abuhamzeh pénteken a Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség jelentése szerint. 'Irán már rég azonosította a fontos amerikai célpontokat a térségben (...). A régióban mintegy 35 amerikai célpont van a hatókörünkben, illetve Tel-Aviv is' – tette hozzá.”

Irán kíméletlen bosszút ígért, Tel-Aviv is a célpontok között

Pompeo az Iran International nevű televíziós csatornának adott interjút, amelynek leiratát szombaton hozta nyilvánosságra az amerikai külügyminisztérium. Az iráni katonai vezető és Abu Mahdi al-Muhandisz iraki milíciavezér péntekre virradóra vesztette életét amerikai légicsapásokban Bagdad közelében. Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) tájékoztatása szerint a légicsapásokat Donald Trump amerikai elnök rendelte el.

Kívánságműsor

Ausztria kísérleti kormányzása.

Összefogott a jobboldal a zöldekkel, megkezdődik Ausztria új kísérlete: létrejött a kormánykoalíció, melyet immár mindkét partner döntéshozó testületei megszavazták – elemez a Népszava Online.

„A szavazást megelőző vitában a küldöttek dicséreteket és bírálatokat is megfogalmaztak a kormányprogrammal kapcsolatban. Többen a kompromisszum szükségességét hangsúlyozták, mondván, a tárgyalássorozat nem 'kívánságműsor' volt. Mások úgy vélték, hogy a kormányprogramban nem kaptak kellő hangsúlyt a Zöldek által támogatott elképzelések. Egyetértettek ugyanakkor abban, hogy bár a kormányprogram nem nevezhető 'ideálisnak', támogatni kell a koalíció megkötését.”

Összefogott a jobboldal a zöldekkel, megkezdődik Ausztria új kísérlete: létrejött a kormánykoalíció

A Zöldek megszavazták a kormánykoalíciót az Osztrák Néppárttal. Megszavazták szombaton a Zöldek rendkívüli kongresszusukon az Osztrák Néppárttal (ÖVP) való kormánykoalíciót, így létrejöhet Ausztria első ilyen kormánykoalíciója nemzeti szinten - írja az MTI. "Eljött az osztrák Zöldek ideje" - hangoztatta Werner Kogler a kongresszus nyilvános ülését megnyitó beszédében, amelyben arra buzdította párttársait, hogy szavazzanak igennel a néppárti-zöld kormánykoalícióra.

Poszt

Az ellenzék ökölpárbaja.

Egyre súlyosabb és elkeseredettebb vita bontakozik ki a balliberális oldalon arról, ki legyen majd a miniszterelnök-jelölt 2022-ben – vázolja a Hirado.hu.

„Már most, két évvel az országgyűlési választás előtt megindult a vita a baloldalon arról, hogy ki legyen az ellenzék meghatározó ereje 2022-re. Pénteken Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester beszélt arról, hogy közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre lesz szükségük, decemberben pedig azt is jelezte, hogy ő maga nem ugrana el a feladat elől. Csakhogy erre a posztra úgy tűnik, a szocialisták és Gyurcsány Ferenc is igényt tartanának. A közös lista ötlete ráadásul nem mindenkinek tetszik a baloldalon – hangzott el az M1 Híradójában.”

Vita az ellenzéki oldalon

Már most, két évvel az országgyűlési választás előtt megindult a vita a baloldalon arról, hogy ki legyen az ellenzék meghatározó ereje 2022-re. Pénteken Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester beszélt arról, hogy közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre lesz szükségük, decemberben pedig azt is jelezte, hogy ő maga nem ugrana el a feladat elől.

Felvétel

A Szépművészeti varázsa.

Lenyűgöző felvételt tett közzé Magyarország Kormánya a nemrégiben a Liget Budapest Program keretében megújult Szépművészeti Múzeumról – mutatja be az Origo.hu.

„A Szépművészeti Múzeum három év felújítás után, 2018. végén nyitotta meg újra a kapuit a közönség előtt. A Liget Projekt keretében megvalósuló, átfogó felújítás alatt renoválták az épület 40 százalékát jelentő, és a közönség számára 70 éve nem elérhető Román Csarnokot. De a felvétel felidézi, hogy megújult a reneszánsz Michelangelo terem is.”

Lenyűgöző felvétel a megújult Szépművészeti Múzeumról - videó

Lenyűgöző felvételt tett közzé Magyarország Kormánya a nemrégiben a Liget Budapest Program keretében megújult Szépművészeti Múzeumról. A Szépművészeti Múzeum három év felújítás után, 2018. végén nyitotta meg újra a kapuit a közönség előtt. A Liget Projekt keretében megvalósuló, átfogó felújítás alatt renoválták az épület 40 százalékát jelentő, és a közönség számára 70 éve nem elérhető Román Csarnokot.

Vizsgálat

Greta Thunberg harcos banánozása.

Hirtelen, mindössze 16 évesen lett egy svéd lány a világ egyik legmegosztóbb klímaharcosa. Sokan a föld megmentőjének, mások pedig legnagyobb ellenségüknek látják a dühös tinédzsert. Új sorozatában a Blikk Online a Greta Thunberg-jelenségnek jár utána.

„– Greta alig fejezte be a negyedik osztályt, amikor elkezdődtek a problémák. Egész nap sírdogált, és enni semmit se akart. A helyzet odáig fajult, hogy 53 percbe telt, mire képes volt lenyelni egy banán harmadát. Öt darab Gnocchi-nudli elfogyasztásához két órára volt szüksége – fogalmaz Ernman a Scener Ur Hjärtat, azaz Szívünk lapjai címmel múlt tavasszal kiadott családi-életrajzi regényben, amelyből az is kiderül, nála is gyerekkorban ütközött ki az Asperger-szindróma. Két válságos hónap után, a szülők gyerekklinikára vitték legyengült lányukat, ahol alapos vizsgálatok után megállapították Greta Asperger-szindrómás autizmusát, továbbá figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarát (ADHS) és kényszerbetegségét (OCD). Bent akarták tartani, de annyira megrémítette a kényszertáplálás, hogy mindent megígért. Azóta egy-másfél órán belül képes végezni egy étkezéssel, jóllehet csak bizonyos dolgokat hajlandó fogyasztani, amelyeket speciálisan kell neki elkészíteni.”

Döbbenet: egy óra alatt tudott lenyelni egy 1 falat banánt - Greta Thunberg súlyos betegségben szenved

Hirtelen, mindössze 16 évesen lett egy svéd lány a világ egyik legmegosztóbb klímaharcosa. Sokan a föld megmentőjének, mások pedig legnagyobb ellenségüknek látják a dühös tinédzsert. Új sorozatunkban a Greta Thunberg-jelenségnek járunk utána. A gyerekkorával kezdjük és azzal is fejezzük be, hiszen Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg még kiskorú, január 3-án töltötte be a 17.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88466/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?