Blogolj!

Blogstar kávéház

Bosszú

Irán kíméletlen válaszcsapása.

Óva intette Iránt a megtorlástól Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azután, hogy az amerikai hadsereg Irakban megölte Kászim Szulejmáni iráni tábornokot. Irán kíméletlen bosszút ígért, Tel-Aviv is a célpontok között – összegez a Magyar Hírlap Online.

„Madzsíd Taht-Raváncsi iráni ENSZ-nagykövet pénteken arra figyelmeztetett: Irán válaszként katonai akciót hajt végre. 'A katonai akcióra válasz a katonai akció' – mondta a CNN hírtelevíziónak adott interjúban. Az akció idejét és helyét Teherán önállóan eldönti – tette hozzá. Teherán kíméletlen bosszút ígért 'a megfelelő helyen és időben' Szulejmáni halálát követően. Golámali Abuhamzeh, az iráni Forradalmi Gárda Kermán tartományi parancsnoka egy sor lehetséges célpontot említett megtorlásul, köztük a Perzsa(Arab)-öblöt, amelyen keresztül a globális olajfogyasztás körülbelül 20 százalékát szállítják át tartályhajók. 'A Hormuzi-szoros létfontosságú a Nyugat számára, és számos amerikai romboló és hadihajó kel át rajta' – mondta Abuhamzeh pénteken a Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség jelentése szerint. 'Irán már rég azonosította a fontos amerikai célpontokat a térségben (...). A régióban mintegy 35 amerikai célpont van a hatókörünkben, illetve Tel-Aviv is' – tette hozzá.”

Irán kíméletlen bosszút ígért, Tel-Aviv is a célpontok között

Pompeo az Iran International nevű televíziós csatornának adott interjút, amelynek leiratát szombaton hozta nyilvánosságra az amerikai külügyminisztérium. Az iráni katonai vezető és Abu Mahdi al-Muhandisz iraki milíciavezér péntekre virradóra vesztette életét amerikai légicsapásokban Bagdad közelében. Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) tájékoztatása szerint a légicsapásokat Donald Trump amerikai elnök rendelte el.

Kívánságműsor

Ausztria kísérleti kormányzása.

Összefogott a jobboldal a zöldekkel, megkezdődik Ausztria új kísérlete: létrejött a kormánykoalíció, melyet immár mindkét partner döntéshozó testületei megszavazták – elemez a Népszava Online.

„A szavazást megelőző vitában a küldöttek dicséreteket és bírálatokat is megfogalmaztak a kormányprogrammal kapcsolatban. Többen a kompromisszum szükségességét hangsúlyozták, mondván, a tárgyalássorozat nem 'kívánságműsor' volt. Mások úgy vélték, hogy a kormányprogramban nem kaptak kellő hangsúlyt a Zöldek által támogatott elképzelések. Egyetértettek ugyanakkor abban, hogy bár a kormányprogram nem nevezhető 'ideálisnak', támogatni kell a koalíció megkötését.”

Összefogott a jobboldal a zöldekkel, megkezdődik Ausztria új kísérlete: létrejött a kormánykoalíció

A Zöldek megszavazták a kormánykoalíciót az Osztrák Néppárttal. Megszavazták szombaton a Zöldek rendkívüli kongresszusukon az Osztrák Néppárttal (ÖVP) való kormánykoalíciót, így létrejöhet Ausztria első ilyen kormánykoalíciója nemzeti szinten - írja az MTI. "Eljött az osztrák Zöldek ideje" - hangoztatta Werner Kogler a kongresszus nyilvános ülését megnyitó beszédében, amelyben arra buzdította párttársait, hogy szavazzanak igennel a néppárti-zöld kormánykoalícióra.

Poszt

Az ellenzék ökölpárbaja.

Egyre súlyosabb és elkeseredettebb vita bontakozik ki a balliberális oldalon arról, ki legyen majd a miniszterelnök-jelölt 2022-ben – vázolja a Hirado.hu.

„Már most, két évvel az országgyűlési választás előtt megindult a vita a baloldalon arról, hogy ki legyen az ellenzék meghatározó ereje 2022-re. Pénteken Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester beszélt arról, hogy közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre lesz szükségük, decemberben pedig azt is jelezte, hogy ő maga nem ugrana el a feladat elől. Csakhogy erre a posztra úgy tűnik, a szocialisták és Gyurcsány Ferenc is igényt tartanának. A közös lista ötlete ráadásul nem mindenkinek tetszik a baloldalon – hangzott el az M1 Híradójában.”

Vita az ellenzéki oldalon

Már most, két évvel az országgyűlési választás előtt megindult a vita a baloldalon arról, hogy ki legyen az ellenzék meghatározó ereje 2022-re. Pénteken Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester beszélt arról, hogy közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre lesz szükségük, decemberben pedig azt is jelezte, hogy ő maga nem ugrana el a feladat elől.

Felvétel

A Szépművészeti varázsa.

Lenyűgöző felvételt tett közzé Magyarország Kormánya a nemrégiben a Liget Budapest Program keretében megújult Szépművészeti Múzeumról – mutatja be az Origo.hu.

„A Szépművészeti Múzeum három év felújítás után, 2018. végén nyitotta meg újra a kapuit a közönség előtt. A Liget Projekt keretében megvalósuló, átfogó felújítás alatt renoválták az épület 40 százalékát jelentő, és a közönség számára 70 éve nem elérhető Román Csarnokot. De a felvétel felidézi, hogy megújult a reneszánsz Michelangelo terem is.”

Lenyűgöző felvétel a megújult Szépművészeti Múzeumról - videó

Lenyűgöző felvételt tett közzé Magyarország Kormánya a nemrégiben a Liget Budapest Program keretében megújult Szépművészeti Múzeumról. A Szépművészeti Múzeum három év felújítás után, 2018. végén nyitotta meg újra a kapuit a közönség előtt. A Liget Projekt keretében megvalósuló, átfogó felújítás alatt renoválták az épület 40 százalékát jelentő, és a közönség számára 70 éve nem elérhető Román Csarnokot.

Vizsgálat

Greta Thunberg harcos banánozása.

Hirtelen, mindössze 16 évesen lett egy svéd lány a világ egyik legmegosztóbb klímaharcosa. Sokan a föld megmentőjének, mások pedig legnagyobb ellenségüknek látják a dühös tinédzsert. Új sorozatában a Blikk Online a Greta Thunberg-jelenségnek jár utána.

„– Greta alig fejezte be a negyedik osztályt, amikor elkezdődtek a problémák. Egész nap sírdogált, és enni semmit se akart. A helyzet odáig fajult, hogy 53 percbe telt, mire képes volt lenyelni egy banán harmadát. Öt darab Gnocchi-nudli elfogyasztásához két órára volt szüksége – fogalmaz Ernman a Scener Ur Hjärtat, azaz Szívünk lapjai címmel múlt tavasszal kiadott családi-életrajzi regényben, amelyből az is kiderül, nála is gyerekkorban ütközött ki az Asperger-szindróma. Két válságos hónap után, a szülők gyerekklinikára vitték legyengült lányukat, ahol alapos vizsgálatok után megállapították Greta Asperger-szindrómás autizmusát, továbbá figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarát (ADHS) és kényszerbetegségét (OCD). Bent akarták tartani, de annyira megrémítette a kényszertáplálás, hogy mindent megígért. Azóta egy-másfél órán belül képes végezni egy étkezéssel, jóllehet csak bizonyos dolgokat hajlandó fogyasztani, amelyeket speciálisan kell neki elkészíteni.”

Döbbenet: egy óra alatt tudott lenyelni egy 1 falat banánt - Greta Thunberg súlyos betegségben szenved

Hirtelen, mindössze 16 évesen lett egy svéd lány a világ egyik legmegosztóbb klímaharcosa. Sokan a föld megmentőjének, mások pedig legnagyobb ellenségüknek látják a dühös tinédzsert. Új sorozatunkban a Greta Thunberg-jelenségnek járunk utána. A gyerekkorával kezdjük és azzal is fejezzük be, hiszen Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg még kiskorú, január 3-án töltötte be a 17.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88466/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?