Blogolj!

Blogstar kávéház

Bosszú

Irán kíméletlen válaszcsapása.

Óva intette Iránt a megtorlástól Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azután, hogy az amerikai hadsereg Irakban megölte Kászim Szulejmáni iráni tábornokot. Irán kíméletlen bosszút ígért, Tel-Aviv is a célpontok között – összegez a Magyar Hírlap Online.

„Madzsíd Taht-Raváncsi iráni ENSZ-nagykövet pénteken arra figyelmeztetett: Irán válaszként katonai akciót hajt végre. 'A katonai akcióra válasz a katonai akció' – mondta a CNN hírtelevíziónak adott interjúban. Az akció idejét és helyét Teherán önállóan eldönti – tette hozzá. Teherán kíméletlen bosszút ígért 'a megfelelő helyen és időben' Szulejmáni halálát követően. Golámali Abuhamzeh, az iráni Forradalmi Gárda Kermán tartományi parancsnoka egy sor lehetséges célpontot említett megtorlásul, köztük a Perzsa(Arab)-öblöt, amelyen keresztül a globális olajfogyasztás körülbelül 20 százalékát szállítják át tartályhajók. 'A Hormuzi-szoros létfontosságú a Nyugat számára, és számos amerikai romboló és hadihajó kel át rajta' – mondta Abuhamzeh pénteken a Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség jelentése szerint. 'Irán már rég azonosította a fontos amerikai célpontokat a térségben (...). A régióban mintegy 35 amerikai célpont van a hatókörünkben, illetve Tel-Aviv is' – tette hozzá.”

Irán kíméletlen bosszút ígért, Tel-Aviv is a célpontok között

Pompeo az Iran International nevű televíziós csatornának adott interjút, amelynek leiratát szombaton hozta nyilvánosságra az amerikai külügyminisztérium. Az iráni katonai vezető és Abu Mahdi al-Muhandisz iraki milíciavezér péntekre virradóra vesztette életét amerikai légicsapásokban Bagdad közelében. Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) tájékoztatása szerint a légicsapásokat Donald Trump amerikai elnök rendelte el.

Kívánságműsor

Ausztria kísérleti kormányzása.

Összefogott a jobboldal a zöldekkel, megkezdődik Ausztria új kísérlete: létrejött a kormánykoalíció, melyet immár mindkét partner döntéshozó testületei megszavazták – elemez a Népszava Online.

„A szavazást megelőző vitában a küldöttek dicséreteket és bírálatokat is megfogalmaztak a kormányprogrammal kapcsolatban. Többen a kompromisszum szükségességét hangsúlyozták, mondván, a tárgyalássorozat nem 'kívánságműsor' volt. Mások úgy vélték, hogy a kormányprogramban nem kaptak kellő hangsúlyt a Zöldek által támogatott elképzelések. Egyetértettek ugyanakkor abban, hogy bár a kormányprogram nem nevezhető 'ideálisnak', támogatni kell a koalíció megkötését.”

Összefogott a jobboldal a zöldekkel, megkezdődik Ausztria új kísérlete: létrejött a kormánykoalíció

A Zöldek megszavazták a kormánykoalíciót az Osztrák Néppárttal. Megszavazták szombaton a Zöldek rendkívüli kongresszusukon az Osztrák Néppárttal (ÖVP) való kormánykoalíciót, így létrejöhet Ausztria első ilyen kormánykoalíciója nemzeti szinten - írja az MTI. "Eljött az osztrák Zöldek ideje" - hangoztatta Werner Kogler a kongresszus nyilvános ülését megnyitó beszédében, amelyben arra buzdította párttársait, hogy szavazzanak igennel a néppárti-zöld kormánykoalícióra.

Poszt

Az ellenzék ökölpárbaja.

Egyre súlyosabb és elkeseredettebb vita bontakozik ki a balliberális oldalon arról, ki legyen majd a miniszterelnök-jelölt 2022-ben – vázolja a Hirado.hu.

„Már most, két évvel az országgyűlési választás előtt megindult a vita a baloldalon arról, hogy ki legyen az ellenzék meghatározó ereje 2022-re. Pénteken Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester beszélt arról, hogy közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre lesz szükségük, decemberben pedig azt is jelezte, hogy ő maga nem ugrana el a feladat elől. Csakhogy erre a posztra úgy tűnik, a szocialisták és Gyurcsány Ferenc is igényt tartanának. A közös lista ötlete ráadásul nem mindenkinek tetszik a baloldalon – hangzott el az M1 Híradójában.”

Vita az ellenzéki oldalon

Már most, két évvel az országgyűlési választás előtt megindult a vita a baloldalon arról, hogy ki legyen az ellenzék meghatározó ereje 2022-re. Pénteken Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester beszélt arról, hogy közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre lesz szükségük, decemberben pedig azt is jelezte, hogy ő maga nem ugrana el a feladat elől.

Felvétel

A Szépművészeti varázsa.

Lenyűgöző felvételt tett közzé Magyarország Kormánya a nemrégiben a Liget Budapest Program keretében megújult Szépművészeti Múzeumról – mutatja be az Origo.hu.

„A Szépművészeti Múzeum három év felújítás után, 2018. végén nyitotta meg újra a kapuit a közönség előtt. A Liget Projekt keretében megvalósuló, átfogó felújítás alatt renoválták az épület 40 százalékát jelentő, és a közönség számára 70 éve nem elérhető Román Csarnokot. De a felvétel felidézi, hogy megújult a reneszánsz Michelangelo terem is.”

Lenyűgöző felvétel a megújult Szépművészeti Múzeumról - videó

Lenyűgöző felvételt tett közzé Magyarország Kormánya a nemrégiben a Liget Budapest Program keretében megújult Szépművészeti Múzeumról. A Szépművészeti Múzeum három év felújítás után, 2018. végén nyitotta meg újra a kapuit a közönség előtt. A Liget Projekt keretében megvalósuló, átfogó felújítás alatt renoválták az épület 40 százalékát jelentő, és a közönség számára 70 éve nem elérhető Román Csarnokot.

Vizsgálat

Greta Thunberg harcos banánozása.

Hirtelen, mindössze 16 évesen lett egy svéd lány a világ egyik legmegosztóbb klímaharcosa. Sokan a föld megmentőjének, mások pedig legnagyobb ellenségüknek látják a dühös tinédzsert. Új sorozatában a Blikk Online a Greta Thunberg-jelenségnek jár utána.

„– Greta alig fejezte be a negyedik osztályt, amikor elkezdődtek a problémák. Egész nap sírdogált, és enni semmit se akart. A helyzet odáig fajult, hogy 53 percbe telt, mire képes volt lenyelni egy banán harmadát. Öt darab Gnocchi-nudli elfogyasztásához két órára volt szüksége – fogalmaz Ernman a Scener Ur Hjärtat, azaz Szívünk lapjai címmel múlt tavasszal kiadott családi-életrajzi regényben, amelyből az is kiderül, nála is gyerekkorban ütközött ki az Asperger-szindróma. Két válságos hónap után, a szülők gyerekklinikára vitték legyengült lányukat, ahol alapos vizsgálatok után megállapították Greta Asperger-szindrómás autizmusát, továbbá figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarát (ADHS) és kényszerbetegségét (OCD). Bent akarták tartani, de annyira megrémítette a kényszertáplálás, hogy mindent megígért. Azóta egy-másfél órán belül képes végezni egy étkezéssel, jóllehet csak bizonyos dolgokat hajlandó fogyasztani, amelyeket speciálisan kell neki elkészíteni.”

Döbbenet: egy óra alatt tudott lenyelni egy 1 falat banánt - Greta Thunberg súlyos betegségben szenved

Hirtelen, mindössze 16 évesen lett egy svéd lány a világ egyik legmegosztóbb klímaharcosa. Sokan a föld megmentőjének, mások pedig legnagyobb ellenségüknek látják a dühös tinédzsert. Új sorozatunkban a Greta Thunberg-jelenségnek járunk utána. A gyerekkorával kezdjük és azzal is fejezzük be, hiszen Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg még kiskorú, január 3-án töltötte be a 17.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88466/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?