Blogolj!

Blogstar kávéház

Kritika

Gyurcsányék katasztrófája.

Már a DK-n belülről is durva kritika éri Gyurcsányék felelőtlen EU-s ígérgetéseit. Bauer Tamás egy hosszú cikkben darabokra szedi és tételesen cáfolja a teljesíthetőségét gyakorlatilag a Gyurcsány-párt összes Európai Unióval összefüggő eddigi választási ígéretének – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Az európai minimálbér, európai családi pótlék, európai minimálnyugdíj és európai multiadó kilátásba helyezésének lehetett szerepe abban, hogy annyira sikeresen szerepelt a DK az EP-választáson, és hogy az ellenzék vezető pártja lett. Csakhogy az ilyen helytelen, teljesíthetetlen ígéretekkel elért siker rossz siker. Rossz siker, mert az ígéretek – akárcsak a 2002-es MSZP- és SZDSZ-kampány ígéretei – nem teljesíthetők, illetve ha mégis kierőszakolják a teljesítésüket, súlyos károkat okoznak. A 2002-es és 2006-os választáson elért rossz sikertől egyenes út vezetett a 2010-es katasztrófához. De rossz siker azért is, mert veszélyes irányban alakítják a közgondolkodást, akik azt hitetik el a választókkal, hogy lehet a hazai gazdaság teljesítménynövelése nélkül, attól elszakítva növelni a béreket, a nyugdíjakat, a családi pótlékot, összességében a jólétet. Ez pedig lehetetlenné teheti később a felelős kormányzást, ahogyan azt a kétezres évek elején tapasztaltuk.”

Már a DK-n belülről is durva kritika éri Gyurcsányék felelőtlen EU-s ígérgetéseit

Bauer Tamás szerint megtévesztőek és teljesíthetetlenek a Dobrev Klára és a DK által az Európai Egyesült Államok létrehozásával és az európai nyugdíjak valamint minimálbérek magyarországi bevezetéséről szóló ígéretek.

Tüntike

Karácsony korlátolt tudásmennyisége.

Most éppen Deutsch Tamás tette nevetségessé Karácsony Gergelyt, aki Áder János klímaváltozással kapcsolatos nyilatkozatát kritizálta – így az Origo.hu.

„Deutsch Tamás a Facebookon osztotta ki a főpolgármestert. 'Valaki szólhatna Karácsony úrnak, hogy tavaly októberben megnyerte az önkormányzati választást Budapesten, már ő a főpolgármester, és nem egy tüntikéző ellenzéki politikai aktivista. Nem először van ugyanis az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, ami főpolgármester úr rendelkezésére áll' – írta a kormánypárti politikus.”

Most éppen Deutsch Tamás tette nevetségessé Karácsony Gergelyt

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője frappánsan reagált Karácsony Gergely azon Facebook-bejegyzésére, amelyben Áder János klímaváltozással kapcsolatos nyilatkozatát kritizálta - írta a Magyar Hírlap. Deutsch Tamás a Facebookon osztotta ki a főpolgármestert. „Valaki szólhatna Karácsony úrnak, hogy tavaly októberben megnyerte az önkormányzati választást Budapesten, már ő a főpolgármester, és nem egy tüntikéző ellenzéki politikai aktivista.

Bosszú

Trump életveszélyes kalandorkodása.

Iránban már kitűzték a bosszúra felszólító vörös zászlót az amerikai csapásokat követően – jelenti a Népszava Online.

„Bosszúra szólító vérvörös zászló lobog az iráni Kom városában, a Dzsamkaran mecset felett. A helyi síita vallási hatóságok a történelem során először rendelték el a zászló felvonását, válaszul a perzsa állam kémfőnökének, Kászim Szulejmáninek a likvidálására. A Forradalmi Gárda külföldi műveletekért felelős elit egységének, a Kudsz Erőnek a vezetője hatalmas népszerűségnek örvendett hazájában és a térségben is, éppen ezért heves indulatokat gerjesztett, hogy az Egyesült Államok pénteken dróncsapással végzett vele a bagdadi repülőtéren. Százezrek vettek részt Irán-szerte a Szulejmáni tiszteletére rendezett megemlékezéseken. A gyászba düh keveredett. A felvonuló tömeg ezúttal is azt skandálta: 'Halál Amerikára'. A tüntetésekről ismerős rigmus az iráni parlamentben is visszhangzott. Ali Laridzsani házelnök azt üzente a Szulejmáni kiiktatását elrendelő Donald Trumpnak, hogy kalandorkodása 'fájdalmas következményekkel' fog járni.”

Iránban már kitűzték a bosszúra felszólító vörös zászlót

Donald Trump súlyos csapássorozatot helyezett kilátásba, ha Irán - ígéretéhez híven - megtorolná kémfőnöke likvidálását. Bosszúra szólító vérvörös zászló lobog az iráni Kom városában, a Dzsamkaran mecset felett. A helyi síita vallási hatóságok a történelem során először rendelték el a zászló felvonását, válaszul a perzsa állam kémfőnökének, Kászim Szulejmáninek a likvidálására.

Játszma

Salvini furcsa diktatúrája.

Salvini rákapcsolt a választási kampányra Emilia Romagna tartományban – olvasható a Hirado.hu-n.

„Emilia Romagnában nem választások, hanem népünnep lesz január 26-án, mivel a Liga vezette jobboldal felszabadítja a tartományt a baloldali vezetés alól – jelentette ki Salvini. Úgy vélte, egész Olaszország a tartományra figyel, mivel ha Emilia Romagnában a Liga győz, ez megváltoztatja Olaszország és Európa történelmét. Kijelentette, a tartományi lakosok kezében van a döntés, hogy megmentsék az egész európai kontinens történetét, kultúráját, identitását és jövőjét. Emlékeztetett, hogy Emilia Romagnát az utóbbi ötven évben a baloldal vezette, most viszont a felmérések azt mutatják, hogy a játszma nyitott, sőt, a Liga van előnyben. Matteo Salvini utalt arra, hogy politikai ellenfelei diktátornak tartják őt. 'Furcsa diktátor vagyok, az egyedüli diktátor a világon, aki választásokat akar, mivel hisz a nép akaratában' – jelentette ki. Hozzátette, a baloldal teremt vörös diktatúrát, mivel a Liga kampányától érintett helyszíneken folyamatosak a baloldali ellentüntetések, valamint a tartomány baloldali polgármesterei sem engedélyezték vagy megnehezítették a Liga köztéri kampányeseményeinek rendezését.”

Salvini rákapcsolt a választási kampányra Emilia Romagna tartományban

Egész Olaszország az Emilia Romagnában január 26-án esedékes választásokra figyel Matteo Salvini, a Liga vezetője szerint, aki vasárnaptól folyamatosan kampányol a tartomány városaiban, a tereket megtöltő jobboldali támogatóktól és az ugyanitt ellene tiltakozó baloldali Hering mozgalom híveitől kísérve. Matteo Salvini a Liga korábban már bevált kampánymódszerét követve majdnem az egész tartományt bejárja, és Emilia Romagna legkisebb településein is személyesen tart beszédet.

Előjel

Gesztesi Károly felfoghatatlan tragédiája.

Felfoghatatlan, milyen törékeny az emberi élet – fogalmaz a Blikk Online Gesztesi Károly halála kapcsán.

„A Blikk úgy tudja, a színész a moziban volt délután, onnan indulhatott el, amikor rosszul lett. Szegedre tartott, ahol este 19 órától a Páratlan páros című darabbal lépett volna fel. A család egyik ismerőse elárulta lapunknak, hogy a színésznek az előadás után, éjjel programja lett volna fiával. – Márkó várta haza, hogy beszélgessenek. Már a nyarat tervezték, hogy mikor menjenek nyaralni, és hogy mikor lesz végre olyan jó idő, hogy újra használni tudják a medencét. Sajnos erre már nem kerül sor – mondta az ismerős, aki szerint semmi előjele nem volt a tragédiának, Gesztesi jó kedélyű volt, rendszeresen sportolt.”

Itt volt Gesztesi Károly a tragikus pillanat előtt

Budapest - Felfoghatatlan, milyen törékeny az emberi élet. Szombat délután vezetés közben rosszul lett, majd a gyors beavatkozás ellenére elhunyt Gesztesi Károly (†56), az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb színművésze. Gesztesi a budapesti Ferdinánd híd lábánál haladt, amikor információnk szerint szívrohamot kapott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88512/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?