Blogolj!

Blogstar kávéház

Kritika

Gyurcsányék katasztrófája.

Már a DK-n belülről is durva kritika éri Gyurcsányék felelőtlen EU-s ígérgetéseit. Bauer Tamás egy hosszú cikkben darabokra szedi és tételesen cáfolja a teljesíthetőségét gyakorlatilag a Gyurcsány-párt összes Európai Unióval összefüggő eddigi választási ígéretének – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Az európai minimálbér, európai családi pótlék, európai minimálnyugdíj és európai multiadó kilátásba helyezésének lehetett szerepe abban, hogy annyira sikeresen szerepelt a DK az EP-választáson, és hogy az ellenzék vezető pártja lett. Csakhogy az ilyen helytelen, teljesíthetetlen ígéretekkel elért siker rossz siker. Rossz siker, mert az ígéretek – akárcsak a 2002-es MSZP- és SZDSZ-kampány ígéretei – nem teljesíthetők, illetve ha mégis kierőszakolják a teljesítésüket, súlyos károkat okoznak. A 2002-es és 2006-os választáson elért rossz sikertől egyenes út vezetett a 2010-es katasztrófához. De rossz siker azért is, mert veszélyes irányban alakítják a közgondolkodást, akik azt hitetik el a választókkal, hogy lehet a hazai gazdaság teljesítménynövelése nélkül, attól elszakítva növelni a béreket, a nyugdíjakat, a családi pótlékot, összességében a jólétet. Ez pedig lehetetlenné teheti később a felelős kormányzást, ahogyan azt a kétezres évek elején tapasztaltuk.”

Már a DK-n belülről is durva kritika éri Gyurcsányék felelőtlen EU-s ígérgetéseit

Bauer Tamás szerint megtévesztőek és teljesíthetetlenek a Dobrev Klára és a DK által az Európai Egyesült Államok létrehozásával és az európai nyugdíjak valamint minimálbérek magyarországi bevezetéséről szóló ígéretek.

Tüntike

Karácsony korlátolt tudásmennyisége.

Most éppen Deutsch Tamás tette nevetségessé Karácsony Gergelyt, aki Áder János klímaváltozással kapcsolatos nyilatkozatát kritizálta – így az Origo.hu.

„Deutsch Tamás a Facebookon osztotta ki a főpolgármestert. 'Valaki szólhatna Karácsony úrnak, hogy tavaly októberben megnyerte az önkormányzati választást Budapesten, már ő a főpolgármester, és nem egy tüntikéző ellenzéki politikai aktivista. Nem először van ugyanis az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, ami főpolgármester úr rendelkezésére áll' – írta a kormánypárti politikus.”

Most éppen Deutsch Tamás tette nevetségessé Karácsony Gergelyt

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője frappánsan reagált Karácsony Gergely azon Facebook-bejegyzésére, amelyben Áder János klímaváltozással kapcsolatos nyilatkozatát kritizálta - írta a Magyar Hírlap. Deutsch Tamás a Facebookon osztotta ki a főpolgármestert. „Valaki szólhatna Karácsony úrnak, hogy tavaly októberben megnyerte az önkormányzati választást Budapesten, már ő a főpolgármester, és nem egy tüntikéző ellenzéki politikai aktivista.

Bosszú

Trump életveszélyes kalandorkodása.

Iránban már kitűzték a bosszúra felszólító vörös zászlót az amerikai csapásokat követően – jelenti a Népszava Online.

„Bosszúra szólító vérvörös zászló lobog az iráni Kom városában, a Dzsamkaran mecset felett. A helyi síita vallási hatóságok a történelem során először rendelték el a zászló felvonását, válaszul a perzsa állam kémfőnökének, Kászim Szulejmáninek a likvidálására. A Forradalmi Gárda külföldi műveletekért felelős elit egységének, a Kudsz Erőnek a vezetője hatalmas népszerűségnek örvendett hazájában és a térségben is, éppen ezért heves indulatokat gerjesztett, hogy az Egyesült Államok pénteken dróncsapással végzett vele a bagdadi repülőtéren. Százezrek vettek részt Irán-szerte a Szulejmáni tiszteletére rendezett megemlékezéseken. A gyászba düh keveredett. A felvonuló tömeg ezúttal is azt skandálta: 'Halál Amerikára'. A tüntetésekről ismerős rigmus az iráni parlamentben is visszhangzott. Ali Laridzsani házelnök azt üzente a Szulejmáni kiiktatását elrendelő Donald Trumpnak, hogy kalandorkodása 'fájdalmas következményekkel' fog járni.”

Iránban már kitűzték a bosszúra felszólító vörös zászlót

Donald Trump súlyos csapássorozatot helyezett kilátásba, ha Irán - ígéretéhez híven - megtorolná kémfőnöke likvidálását. Bosszúra szólító vérvörös zászló lobog az iráni Kom városában, a Dzsamkaran mecset felett. A helyi síita vallási hatóságok a történelem során először rendelték el a zászló felvonását, válaszul a perzsa állam kémfőnökének, Kászim Szulejmáninek a likvidálására.

Játszma

Salvini furcsa diktatúrája.

Salvini rákapcsolt a választási kampányra Emilia Romagna tartományban – olvasható a Hirado.hu-n.

„Emilia Romagnában nem választások, hanem népünnep lesz január 26-án, mivel a Liga vezette jobboldal felszabadítja a tartományt a baloldali vezetés alól – jelentette ki Salvini. Úgy vélte, egész Olaszország a tartományra figyel, mivel ha Emilia Romagnában a Liga győz, ez megváltoztatja Olaszország és Európa történelmét. Kijelentette, a tartományi lakosok kezében van a döntés, hogy megmentsék az egész európai kontinens történetét, kultúráját, identitását és jövőjét. Emlékeztetett, hogy Emilia Romagnát az utóbbi ötven évben a baloldal vezette, most viszont a felmérések azt mutatják, hogy a játszma nyitott, sőt, a Liga van előnyben. Matteo Salvini utalt arra, hogy politikai ellenfelei diktátornak tartják őt. 'Furcsa diktátor vagyok, az egyedüli diktátor a világon, aki választásokat akar, mivel hisz a nép akaratában' – jelentette ki. Hozzátette, a baloldal teremt vörös diktatúrát, mivel a Liga kampányától érintett helyszíneken folyamatosak a baloldali ellentüntetések, valamint a tartomány baloldali polgármesterei sem engedélyezték vagy megnehezítették a Liga köztéri kampányeseményeinek rendezését.”

Salvini rákapcsolt a választási kampányra Emilia Romagna tartományban

Egész Olaszország az Emilia Romagnában január 26-án esedékes választásokra figyel Matteo Salvini, a Liga vezetője szerint, aki vasárnaptól folyamatosan kampányol a tartomány városaiban, a tereket megtöltő jobboldali támogatóktól és az ugyanitt ellene tiltakozó baloldali Hering mozgalom híveitől kísérve. Matteo Salvini a Liga korábban már bevált kampánymódszerét követve majdnem az egész tartományt bejárja, és Emilia Romagna legkisebb településein is személyesen tart beszédet.

Előjel

Gesztesi Károly felfoghatatlan tragédiája.

Felfoghatatlan, milyen törékeny az emberi élet – fogalmaz a Blikk Online Gesztesi Károly halála kapcsán.

„A Blikk úgy tudja, a színész a moziban volt délután, onnan indulhatott el, amikor rosszul lett. Szegedre tartott, ahol este 19 órától a Páratlan páros című darabbal lépett volna fel. A család egyik ismerőse elárulta lapunknak, hogy a színésznek az előadás után, éjjel programja lett volna fiával. – Márkó várta haza, hogy beszélgessenek. Már a nyarat tervezték, hogy mikor menjenek nyaralni, és hogy mikor lesz végre olyan jó idő, hogy újra használni tudják a medencét. Sajnos erre már nem kerül sor – mondta az ismerős, aki szerint semmi előjele nem volt a tragédiának, Gesztesi jó kedélyű volt, rendszeresen sportolt.”

Itt volt Gesztesi Károly a tragikus pillanat előtt

Budapest - Felfoghatatlan, milyen törékeny az emberi élet. Szombat délután vezetés közben rosszul lett, majd a gyors beavatkozás ellenére elhunyt Gesztesi Károly (†56), az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb színművésze. Gesztesi a budapesti Ferdinánd híd lábánál haladt, amikor információnk szerint szívrohamot kapott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88512/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?