Blogolj!

Botkáék biztosra mentek: csak az ítélethirdetés után fizettek a bírónő cégének

Két olyan bíró is tagja volt a Botka beszállítóinak számító Szeviép-vezéreket felmentő bírói tanácsnak, akik lekötelezettjei a szegedi szocialista városvezetésnek. A pestisracok.hu leplezte le azt a rendszerváltás utáni legnagyobb bírósági botrányt, melynek a szegedi építőipari vállalat, a Szeviép vezérei és az őket felmentő bírósági testület az érintettjei.

Mint már korábban megírtuk, Szabó Bálint jogász, a Szeviép egykori beszállítóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője szerint 2008-ban vezető szegedi szocialista politikusok a Szeviép-vezérekkel közösen elhatározták, hogy a vállalkozáson keresztül közpénzmilliárdokat tüntetnek el helyi nagyberuházások során. Megállapodtak abban is, hogy az esetleg adódó büntetőügyeket befolyásukkal visszaélve helyi rendőri és ügyészi vezetőket felhasználva próbálják majd elsimítani - állította a jogász, aki a Szeviép-ügyet maffia-bűncselekménynek nevezte.

Szabó Bálint büntető-feljelentést is tett az ügyben, de az ügyben senkit sem találtak bűnösnek.

Mint kiderült, a bírói tanács egyik bírónője, Nóvé Ágnes és férjének építőipari cége, az Éptárker, 800 milliós megrendelést kapott a várostól a Szeviép-ügy másodfokú tárgyalása előtt. A tanácsvezető bíró, Kovalcsik Éva pedig 12,4 millió forintért vásárolhatott meg egy 100 négyzetméteres polgári lakást Szeged korzóján, amit már akkor 21 millióra értékeltek, de ma legalább 50 milliót ér, ráadásul a bírónő nyolc napig volt tulajdonosa a lakásnak, utána eladta.

Nové Ágnes ügye mindnóenképpen figyelemre méltó, hiszen családi vállakozásuk 800 millió forinttal lett gazdagabb a szegedi városvezetésnek köszönhetően, három elnyert pályázatnak köszönhetően.

A pestisracok.hu megszerezte a szerződéseket, melyekből elég érdekes dolgok derülnek ki.

A zöld város projektben, amelyet egy másik céggel konzorciumban nyert el Nóvé bírónő cége, a szerződés szerint bruttó 950 millió 135 ezer 146 forint jutott az Éptárkernek. Ebből a nettó vállalkozói díj 722 millió 838 ezer 560 forint volt. A szerződést 2018 szeptember 21-én kötötték, eredetileg 180 napos átadási határidővel.

A munka nem lett időre kész, ezért az átadás időpontját többször módosították, sőt, kötbér fizettetése helyett még az önkormányzat fizetett pénzt a cégnek a többletköltségeik miatt. Összességében elmondható, hogy eredetileg 180 naposra tervezett kivitelezést még egyszer annyival megtoldották.

A vállalkozói díj kifizetésének érdekessége, hogy a cég a munkát már november 5-e előtt befejezte, de a számlát csak december 11-én, két nappal a Szeviép ítélethirdetése előtt állították ki. 

forrás: pestisracok.huBotkáék beszállítóinak felmentését ugyanis december 13-án mondták ki Nóvéék a Szegedi Törvényszéken.

A hivatal december 17-én érkeztette a számlát, másnap pedig a fizetést is visszaigazolták.

forrás: pestisracok.huAz hogy a hivatal miért várta meg az ítéletet a kifizetéssel, az olvasó gondolataira bízzuk...

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88526/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-07 11:01:07
A jó magyar közmondás szerint: ADDIG JÁR A KORSÓ A KÚTRA, MÉG EL NEM TÖRIK !!!!
(Ennek van egy durvább változata is , de azt most hagyjuk !!!!)
Lehet, hogy most értek el a kúthoz "robotkáék" ?!
Most már "csak" bele kell ugrani, vagy esetleg belelökni a víz(pénz)hordót a kútba ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Ne engedjük Karácsonynak, hogy megfúrja a Liget Projektet!

2020.01.17. 10:50
Karácsony Gergely októberi színre lépésével veszélybe került a Liget Budapest Projekt befejezése. A főpolgármester egyik választási ígérete volt megválasztása előtt, hogy …

Bevándorló késelhetett meg egy magyart Németországban

2020.01.17. 09:10
A külügyminisztérium a német ügyészséghez fordult a megkéselt férfi ügyében.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: Ausztria természetes partnerünk

2020.01.16. 19:45
A miniszterelnök szerint sikerült azonosítani az együttműködés és az együtt nem működés területeit.

Fürjes Karácsonynak: ne szemétkedjünk!

2020.01.16. 19:30
Miután megegyezett a kormánnyal, a főpolgármester furcsa feltételeket szabna, pontosabban fenyegetőzik. Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár keményen odapörkölt neki.

Itt az újabb Soros-nyomás: elmarasztalta az EP Magyarországot

2020.01.16. 14:15
A kormányzat véleménye szerint az Európai Parlament állásfoglalásának elfogadása a bevándorláspárti erők „újabb nyomásgyakorlási akciója” Magyarországra, szoros …

Trükkös: Botka beszállítója tárgyalja Botka ügyvédjének büntetőperét

2020.01.16. 10:40
A PestiSrácok.hu újabb elképesztő összeférhetetlenséget bukkant a Szegedi Törvényszéken.

Idén is hozzásegít a kormány a jogosítvány megszerzéséhez

2020.01.16. 10:25
A 20 év alatti fiatalok idén is segítséget kapnak vezetői engedélyük megszerzéséhez. A kormány 25.000 forinttal támogatja a KRESZ-vizsga és a tanfolyam díját. A …

Négy gyermek halt meg egy lakástűzben Temesváron

2020.01.16. 08:40
Az édesanyjuk magukra hagyta a 6 éves, 3 éves, 2 éves és 3 hónapos testvéreket és 14 éves testvérükre bízta őket. A legidősebb testvérnek sikerült megmenekülnie.

Vigyázat: nem enged szorításából a köd!

2020.01.16. 05:40
Országszerte katasztrofálisak a látási viszonyok. Vezessenek nagyon óvatosan és figyelmesen!

Ezeket a cikkeket olvastad már?