Nincs telitalálatos az ötös lottón
A 27. heti nyerőszámok: 16, 53, 66, 68, 69. Joker: 230826. 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre 2 millió 883 ezer 210 forintot, a 3 találatos szelvényekre 26 ezer 425 forintot, a 2 találatos szelvényekre 2105 forintot fizetnek.
Blogolj!

Dokumentumok bizonyítják a Cambridge Analytica manipulációját

A Cambridge Analytica volt az a politikai tanácsadócég, amelyik legalább 87 millió Facebook-felhasználó adataihoz jutott hozzá, és erre építve segítették a brexitpártiakat, illetve befolyásolták a legutóbbi amerikai elnökválasztást is.

Az év elején kezdte el szivárogtatni egy névtelen Twitter-fiók, a Facebook-felhasználók adatainak tisztességtelen felhasználása miatt megbukott Cambridge Analytica dolgairól szóló belső dokumentumokat. A fiók mögött álló személy azt ígéri, hogy a következő hetekben-hónapokban összesen százezer dokumentumot fog nyilvánosságra hozni.A cég 68 országban végzett online dezinformációs tevékenységet, így hatása az eddig képzeltnél is sokkal nagyobb lehetett a világpolitikára. Jelenleg Brazíliával, Kenyával, Iránnal, Malajziával és John Bolton volt amerikai ENSZ-nagykövettel és nemzetbiztonsági tanácsadóval kapcsolatos dokumentumok érhetők el az oldalon.

A most kiszivárogtatott dokumentumok attól Brittany Kaisertől származnak, aki korábban a Cambridge Analytica Brexit-népszavazás befolyásolására indított programját igazgatta. A program a feltételezések szerint az Unióból való kilépés irányába térítette a választói akaratot. Kaiser szerepelt a Netflix The Great Hack című dokumentumfilmjében is, és a legutóbbi brit választások után döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a dokumentumokat. 

Mivel a cég megbukott, de vezetői elkerülték a büntetést, valószínűsíthető, hogy az idei elnökválasztáson is hasonló módszerekkel fogják a választói akaratot manipulálni.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88539/pics/lead_800x600.jpg
Facebook,Facebook-botrány
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Döbbenet: ismét élőzés miatt balesetezett egy román kisbusz! (videó)

2019.02.05. 11:25
Elképesztő felelőtlenség: a sofőr élőben közvetített a közösségi oldalon, közben a szalagkorlátnak csapódott, és felborult a jármű.

Lázár János: A politika nem babapiskóta

2018.03.12. 15:00
Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hódmezővásárhelyiként aggódik a város …

Menekül a tette elől – otthagyja az MSZP-t az Orbán lelövéséről posztoló politikus

2018.02.03. 11:45
A szocialisták nem határolódtak el Simon Józseftől, nem kezdeményezték a kizárását. Szombaton bejelentette, lemond …

Magyarországon is adózni fog a Facebook

2017.12.12. 20:20
Épp ideje volt, mert biztosan több mint százmillióval tartoznak a magyar államnak.

Blokkolja a Facebookot Oroszország?

2017.09.27. 07:45
Jövőre blokkolhatják az oroszok a legnépszerűbb közösségi oldalt, ha a Facebook nem tesz eleget annak a helyi törvénynek, hogy országon belül kezelje a felhasználók adatait.

Ezeket a cikkeket olvastad már?