Blogolj!

Lépett az OBH - megvannak a Szeviép ügy első áldozatai

Az Országos Bírósági Hivatal fegyelmi eljárás indított a büntető ügyeket kiszignáló büntető kollégium vezető-helyettes ellen, akit az ügykiosztási jogkörétől is megfosztottak. Dr. Senyei György, az OBH elnöke kijelentette, hogy a Szegedi Törvényszéken a kinevezési jogkörébe tartozó bírósági vezetők esetleges felelősségét személyesen vizsgálja ki. Kiderült az is, hogy az OBH elnöke érvénytelenítette a Szegedi Törvényszék elnökének újrázó pályázatát.

A nem mindennapi bírósági ügyet a pestisracok.hu göngyölítette fel, és úgy tűnik, hogy a rendszerváltást követő időszak legnagyobb bírósági botrányát nem lehet büntetlenül megúszni.

Botkáék biztosra mentek: csak az ítélethirdetés után fizettek a bírónő cégének

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Megállapodtak abban is, hogy az esetleg adódó büntetőügyeket befolyásukkal visszaélve helyi rendőri és ügyészi vezetőket felhasználva próbálják majd elsimítani - állította a jogász, aki a Szeviép-ügyet maffia-bűncselekménynek nevezte.


A portál kérdéseire az OBH elnöke azt írta, hogy a Szegedi Törvényszék elnöke a kinevezési jogkörébe tartozó büntető-kollégium vezető-helyettesével, dr. Nagy Andreával szemben fegyelmi eljárást indított. Dr. Nagy Andrea férje a Szeviép-ügy egyik vádlottjának a védője, egyben a szegedi önkormányzati cégek jogásza. 

A Szegedi Törvényszék elnöki álláshelyére kiírt pályázatot eredménytelenné nyilvánítottam és hat hónapi időtartamra a pályázó korábbi elnököt bíztam meg az elnöki feladatok ellátásával. A Szegedi Törvényszéken a kinevezési jogkörömbe tartozó bírósági vezetők esetleges felelősségét kivizsgálom – írja dr. Senyei György. 

Az OBH elnöke szerint a Szeviép-ügyben harmadfokon teljes felülvizsgálatra van lehetőség, a fellebbviteli érvelésbe pedig a sajtóban megjelent tényállásokat is be tudják vonni. 

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88547/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,Szeged,szeviép-ügy
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-07 10:53:38
A "robotka" és mocskos bandája idáig minden piszkos ügyet (pld.: Mars téri tombolás, parkolási botrány, SZEVIÉP ügy, stb.; stb.) rendre megúszott, köszönhetően a korábbi főjegyző "hasznos" tevékenységének, és a különböző hatóságoknál (rendőrség, ügyészség, BÍRÓSÁG) még a mai napig is meglévő sógor-koma-jóbarát kapcsolatoknak.
Ebből kiindulva, félek: A VÉGÉN EBBŐL SEM LESZ A VILÁGON SEMMI !!!!!!!!
Bár ne lenne igazam !!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Nagy Blanka pert vesztett Bayer Zsolt ellen

2020.06.09. 21:50
A Pesti Központi Kerületi Bíróság felmentette Bayer Zsoltot abban a becsületsértési perben, amit Nagy Blanka indított ellene.

Ismét lezárják a fél országot - erre számíthatunk a hétvégén

2020.04.24. 19:20
Ismét szigorítják a hétvégén a szabadban tartózkodás szabályait a nagyvárosokban. Az önkormányzatok - élve a kormánytól kapott felhatalmazásukkal - több …

Kvótaper: elítélte Magyarországot az uniós bíróság

2020.04.02. 11:40
Nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit Lengyelország, Magyarország és Csehország, amikor megtagadta a nemzetközi védelmet kérelmezők áthelyezésére szolgáló …

Felháborító, hogy luxuskörülmények között élnek a Szeviép-vezérek!

2020.03.10. 04:40
A Botka László vezette balliberális szegedi önkormányzat „házi kedvenc cége” mintegy 500 vállalkozót nem fizetett ki – emlékeztetett a Fidesz a …

Varga Judit: Vadai hazudik, a kormány dolgozik

2020.02.18. 16:10
Az igazságügyi miniszter szerint Vadai Ágnes” magából indul ki, hiszen amikor ő a Gyurcsány-kormány államtitkára volt, akkor a visszaeső bűnözők az utcán grasszáltak”.

A börtönbizniszről és a bírói botrányról tárgyal a Fidesz-frakció

2020.02.12. 11:40
Rendbe tennék végre azokat az ügyeket, melyek sértik a magyar emberek igazságérzetét.

Szabó Bálint: ki kell borítani végre a szegedi bírósági bilit!

2020.02.08. 06:00
Ha valahol ténylegesen és látványosan sérül a jogállamiság, az egy balliberális polgármester városában, a hozzá kötődő bírósági vezetők és bírók …

Trükkös: Botka beszállítója tárgyalja Botka ügyvédjének büntetőperét

2020.01.16. 10:40
A PestiSrácok.hu újabb elképesztő összeférhetetlenséget bukkant a Szegedi Törvényszéken.

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték Hunvald Györgyöt

2020.01.13. 14:15
Első fokon egy év szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a mintegy másfél évtizede Erzsébetváros szocialista polgármestereként elkövetett több …

Elítélték Botka László munkatársait a VIP-parkolóperben

2020.01.10. 14:15
Milliós büntetéseket kell fizetnie Botka László kabinetfőnökének, valamint a volt jegyzőnek és alpolgármesternek is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?