Blogolj!

Blogstar kávéház

Küszöb

Az MSZP mélyrepülése.

Egymás után hagyják ott az MSZP-t a korábban meghatározó politikusai, miközben a párt támogatottsága soha nem látott mélypontra zuhant. A szocialistákból elege lett Szanyi Tibornak, Botka Lászlónak és Szöllősi Istvánnénak is – elemez az Origo.hu.

„Az MSZP egyre mélyülő válságát nemcsak a kilépések, hanem a legújabb felmérések is visszaigazolják. A Medián tavaly december eleji kutatása szerint a biztos szavazóknak csupán a 7 százaléka voksolna az MSZP-re, míg a Závecz-Research szerint 9 százalékon állnak. Minden bizonnyal ezek a számok is közrejátszanak abban, hogy szocialista politikusok lépten-nyomon arról beszélnek, hogy közös listát kell alkotnia az ellenzéki pártoknak 2022-ben. Érthetőek ezek a kijelentések, mivel ha a Párbeszéddel közösen indulnának, akkor nem sok esélyük lenne a 10 százalékos küszöb átlépésére.”

Sorra hagyják ott az MSZP-t a meghatározó politikusok

Egymás után hagyják ott az MSZP-t a korábban meghatározó politikusai, miközben a párt támogatottsága soha nem látott mélypontra zuhant. A szocialistákból elege lett Szanyi Tibornak, Botka Lászlónak és Szöllősi Istvánnénak is. Gyurcsány Ferenc célja az MSZP végleges eltüntetése, és jól láthatóan az MSZP-vezérkar nem is akar ennek ellenállni.

Cunami

Gyurcsányék utópista hazugságai.

Dobrev Klára igen hasonlóan férjének 2006 előtti mesterkedéseihez, nagyon veszélyes hazugságcunamival próbálkozik tovább repíteni a DK népszerűségét – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Ami az úgynevezett baloldalon jelenleg tapasztalható, persze nagyon alacsony üvegplafonnal a feje fölött, az a szociális demagógia. Ugyan nagyon sokan nem hisznek az ígéreteknek, mégis úgy látszik, hogy egy szociális jellegű hazugság ideig-óráig az ellenzék élére tud röpíteni egy-egy politikai formációt. Pontosan ez az oka annak, hogy jelenleg a Gyurcsány–Dobrev párt vezet – ha még jócskán el is maradva a kormánypártoktól – az ellenzéki versenyfutásban. A gyurcsányi hagyományokat (lásd például őszödi beszéd!) folytatva ugyanis 'európai minimálnyugdíjat' és 'európai minimálbért' ígérnek, ami úgy demagógia, ahogy van. Hisz egyetlen uniós intézmény nem foglalkozik érdemben ezzel, illetve minden gazdasági szakértő leírta már, hogy kivitelezhetetlen. Az igazi döntéshozók pedig, azaz a nemzetállamok vezetői szintén nem támogatnak egy effajta utópiát. Azaz Dobrev Klára igen hasonlóan férjének 2006 előtti mesterkedéseihez, nagyon veszélyes hazugságcunamival próbálkozik tovább repíteni a DK népszerűségét. A kérdés csupán az, hogy mikor fogjuk majd Dobrev 'igazságbeszédét' is meghallgatni.”

A Gyurcsány-Dobrev-féle demagógiáról

Ahogy Gyurcsány Ferenc - lassan másfél évtizede - hazudott „reggel, éjjel meg este" a hatalom megtartásáért, úgy hantázik most felesége, Dobrev Klára azért, hogy a Demokratikus Koalíció nevű szektapárt a legerősebb ellenzéki erővé váljon, illetve baloldalinak, ne pedig liberálisnak látszódjon.

Törlés

Az iskolaérettség röghöz kötése.

Már nem kérhetnek vizsgálatot a pedagógiai szakszolgálatnál az óvodapedagógusok, szülők, intézményvezetők arról, alkalmas-e a gyerek az első osztályra, vagyis még kisebb a mozgástér – fogalmazza meg a Népszava Online.

„Kifejezetten az iskolaérettség megállapítása miatt már nem kezdeményezhetnek szakértői bizottsági vizsgálatot a pedagógiai szakszolgálatoknál a szülők, az óvodapedagógusok és az iskolaigazgatók. Az erre lehetőséget biztosító bekezdéseket ugyanis törölték a vonatkozó kormányrendeletből.”

Iskolaérettség: még kisebb mozgástér

Már nem kérhetnek vizsgálatot a pedagógiai szakszolgálatnál az óvodapedagógusok, szülők, intézményvezetők arról, alkalmas-e a gyerek az első osztályra. Kifejezetten az iskolaérettség megállapítása miatt már nem kezdeményezhetnek szakértői bizottsági vizsgálatot a pedagógiai szakszolgálatoknál a szülők, az óvodapedagógusok és az iskolaigazgatók. Az erre lehetőséget biztosító bekezdéseket ugyanis törölték a vonatkozó kormányrendeletből.

Fék

A klímaváltozás felgyorsulása.

A tavalyi évben az üvegházhatású gázok kibocsátása történelmi csúcsra ért, az ember megjelenése óta soha nem volt ilyen magas a mérgező gázok kibocsátásának mennyisége. 2020 talán az utolsó év arra, hogy a döntéshozók végre megállapodjanak a legfontosabb kérdésekben – állítja a Hirado.hu.

„Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóság igazgatója az M1 Kék bolygó című műsorában elmondta, '2019-ben az üvegházhatású gázok kibocsátása történelmi csúcsra ért, az ember megjelenése óta soha nem volt ilyen magas a mérgező gázok kibocsátásának mennyisége'. Hozzátette, sajnos a kibocsátás továbbra is gyorsan növekszik. Kiemelte, 2019-ben az országok egyre nagyobb hányada gondolta azt, hogy a korábban vállalt klímaváltozás megfékezése érdekében tett lépéseket minél előbb be kell vezetni. Kőrösi Csaba arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a jelenlegi pályán maradnánk, akkor az évszázad végére három-négy Celsius-fokkal emelkedne a hőmérséklet, ami messze túllépné az elfogadható értéket akár társadalmi, akár gazdasági, akár a természeti rendszerek szempontjából.”

A klímaváltozás sokkal gyorsabb ütemű, mint eddig gondoltuk

A tavalyi évben az üvegházhatású gázok kibocsátása történelmi csúcsra ért, az ember megjelenése óta soha nem volt ilyen magas a mérgező gázok kibocsátásának mennyisége. 2020 talán az utolsó év arra, hogy a döntéshozók végre megállapodjanak a legfontosabb kérdésekben, mert 2021-ben már tényleges lépések szükségesek ahhoz, hogy legyen esélyünk megállítani a globális felmelegedést.

Kívánság

Kiss Ramóna aranyos ajándéka.

A kisfiával készült tündéri közös fotóval és egy nagyon különleges névnapi kívánsággal jelentkezett be az Instagram-oldalán Kiss Ramóna – jelenti a Blikk Online.

„Ma ünnepelte a névnapját Kiss Ramóna! A gyönyörű színésznő-műsorvezető ez alkalomból egy különleges kérést intézett követőihez az Instagram-oldalán keresztül: 'A névnapomon az lenne a kívánságom, hogy lefekvés előtt mondjátok el egy számotokra fontos személynek, hogy mennyire szeretitek. Lehet, hogy ma már megtettétek, de tegyétek meg mégegyszer! Köszönöm! Boldogságos névnapot minden Raminak!' – írta a kedves és motiváló sorokat az X-Faktor háziasszonya egy, a kisfiával készült aranyos fotó mellé. Reméljük, minél többen teljesítik Rami kívánságát!”

Ezt kéri követőitől a névnapja alkalmából Kiss Ramóna

Ma ünnepelte a névnapját Kiss Ramóna! A gyönyörű színésznő-műsorvezető ez alkalomból egy különleges kérést intézett követőihez az Instagram-oldalán keresztül: „A névnapomon az lenne a kívánságom, hogy lefekvés előtt mondjátok el egy számotokra fontos személynek, hogy mennyire szeretitek. Lehet, hogy ma már megtettétek, de tegyétek meg mégegyszer! Köszönöm! Boldogságos névnapot minden Raminak!"

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88610/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?