Blogolj!

Vakoknak adta a sérelemdíját a látássérült pápai polgármester

Áldozó Tamásra a Facebookon tettek becsmérlő megjegyzéseket részleges vaksága miatt, amit a polgármester  nem hagyott szó nélkül: perel, és egyúttal segít sorstársain is.

275 ezer forintot ajánlott fel a Vakok és Gyengénlátók pápai csoportjának Áldozó Tamás, Pápa fideszes polgármestere. A városvezető azt a pénzt utalja át a látási fogyatékossággal élők szervezetének, amit egy becsületsértés miatt sérelemdíjként ítélt meg számára a bíróság néhány héttel ezelőtt - írja a 24.hu.

A polgármester minderről a saját Facebook-oldalán számolt be. Mint írja,

a sérelemdíj megállapításának alapjául egy olyan Facebook-bejegyzés szolgált, ahol K. Zs. (kiírhatnám a nevét, de minek) testi fogyatékosságomra tett becsmérlő megjegyzést.

Ez az egész pedig abból indult ki, hogy Áldozó Tamás látássérült, mint ahogy azt Pápa város honlapján található önéletrajzában olvasható: „hároméves múltam, de nem voltam még négy, amikor egy balesetben elveszítettem bal szememre a látásom.”

A polgármester friss Facebook-bejegyzésében elmondta, hogy a közéleti tevékenységét érő kritikákat érdeklődve olvassa, leginkább azokat, amelyek mögött intellektuális teljesítmény, jobbító szándék, értékítélet húzódik meg.

„A gyalázkodást, a becsmérlő minősítéseket azonban nem tűröm, főleg akkor nem, ha azok nem a munkámra, hanem a családomra, esetleg gyerekeimre vagy az egyébként közismert, gyerekkori balesetemből származó fogyatékosságomra vonatkoznak.”

Áldozó Tamás egyébként 2018-ban több bírósági eljárást is kezdeményezett szintén becsületsértési ügyben, és mint írásából kiderül, hamarosan két újabbat is indít.

(Borító: blikk.hu)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88648/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Áldozó Tamás,Fidesz,per
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-09 10:25:05
Nem tudom, megfigyelték-e már, hogy az esetek túlnyomó többségében (mondjuk inkább úgy, hogy szinte kizárólag) az aberrált liberráltak tudnak ilyen (kommunista nyelvújítók szerint hejjessen: íjjenn) aljas, mocskos módon megnyilatkozni egy egészségében súlyosan károsult embertársunkkal szemben ?!
Csak ők - szerintük a művelt, a mindenek felett álló nyugathoz tartozók - tudnak ilyen mérhetetlenül tahó, bunkó módon viselkedni, és beszélni !!!
Nemhiába mondják, hogy a középiskolai, és az egyetemi végzettség sem jár együtt az alapvető intelligencia elsajátításának igazolásával !!!!
Erről jut eszembe, és kérdezem a tahó "hozzászólótól":
• Neked, - mint kívülállónak – mi a véleményed az intelligenciáról?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Koronavírus: A Budapest Airport felkészült a rendkívüli hatósági intézkedésekre

2020.01.28. 20:00
A Budapest Airport felkészült arra, ha a magyar hatóságok rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a Liszt Ferenc-repülőtéren - …

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Belügyminisztérium

2020.01.28. 12:40
A röszkei események után a Belügyminisztériumban összeült a Migrációs Munkacsoport koordinációs ülése, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

Szakértő: A migránsok tudják, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a határon

2020.01.28. 10:40
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli …

Megpróbálták áttörni a kerítést Röszkénél a migránsok - Figyelmeztető lövések adtak le

2020.01.28. 07:55
Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók a déli határnál, Röszkénél. A …

Koronavírus - Száz fölé emelkedett a halottak száma Kínában

2020.01.28. 07:35
Az orvosok versenyt futnak az idővel: újabb 25 beteg vesztette életét Kínában hétfő estig koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt, ezzel a ragály halottainak száma egy …

Blogstar kávéház

2020.01.28. 04:55
Varju László koncepciós rabosítása, a Jobbik szánalmas hallgatása, a balliberálisok hazaárulása, Botkáék korrupciója és Szabó Zsófi rejtélyes eltűnése keddi online lapszemlénkben.

Patakon is leverte a Fidesz az ellenzéket

2020.01.27. 05:55
Nemcsak Győrben, hanem Nógrád megyében is kormánypárti siker született vasárnap. Az októberi „döntetlen” után a Fidesz jelöltjének szavaztak bizalmat Patakon.

Dézsi: Győr nem lett ellenzéki bástya

2020.01.27. 05:50
Az új fideszes polgármester azt ígéri, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal a város fejlesztéséről.

Blogstar kávéház

2020.01.27. 03:30
A Fidesz győri hasítása, Jakab Péter képmutatása, a balliberálisok börtönbiznisze, a cölibátus kettős mércéje és Iszak Eszti buja meztelenkedése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.26. 05:20
A bürokráciai útvesztők gyermekáldozatai, Karácsony Gergely főkegyúri jogkörei, a Soros-hálózat globális mesterkedése, a Jobbik döbbenetes mélyrepülése és Szögeczki Ági oltári cukisága vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?