Blogolj!

Vakoknak adta a sérelemdíját a látássérült pápai polgármester

Áldozó Tamásra a Facebookon tettek becsmérlő megjegyzéseket részleges vaksága miatt, amit a polgármester  nem hagyott szó nélkül: perel, és egyúttal segít sorstársain is.

275 ezer forintot ajánlott fel a Vakok és Gyengénlátók pápai csoportjának Áldozó Tamás, Pápa fideszes polgármestere. A városvezető azt a pénzt utalja át a látási fogyatékossággal élők szervezetének, amit egy becsületsértés miatt sérelemdíjként ítélt meg számára a bíróság néhány héttel ezelőtt - írja a 24.hu.

A polgármester minderről a saját Facebook-oldalán számolt be. Mint írja,

a sérelemdíj megállapításának alapjául egy olyan Facebook-bejegyzés szolgált, ahol K. Zs. (kiírhatnám a nevét, de minek) testi fogyatékosságomra tett becsmérlő megjegyzést.

Ez az egész pedig abból indult ki, hogy Áldozó Tamás látássérült, mint ahogy azt Pápa város honlapján található önéletrajzában olvasható: „hároméves múltam, de nem voltam még négy, amikor egy balesetben elveszítettem bal szememre a látásom.”

A polgármester friss Facebook-bejegyzésében elmondta, hogy a közéleti tevékenységét érő kritikákat érdeklődve olvassa, leginkább azokat, amelyek mögött intellektuális teljesítmény, jobbító szándék, értékítélet húzódik meg.

„A gyalázkodást, a becsmérlő minősítéseket azonban nem tűröm, főleg akkor nem, ha azok nem a munkámra, hanem a családomra, esetleg gyerekeimre vagy az egyébként közismert, gyerekkori balesetemből származó fogyatékosságomra vonatkoznak.”

Áldozó Tamás egyébként 2018-ban több bírósági eljárást is kezdeményezett szintén becsületsértési ügyben, és mint írásából kiderül, hamarosan két újabbat is indít.

(Borító: blikk.hu)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88648/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Áldozó Tamás,Fidesz,per
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-09 10:25:05
Nem tudom, megfigyelték-e már, hogy az esetek túlnyomó többségében (mondjuk inkább úgy, hogy szinte kizárólag) az aberrált liberráltak tudnak ilyen (kommunista nyelvújítók szerint hejjessen: íjjenn) aljas, mocskos módon megnyilatkozni egy egészségében súlyosan károsult embertársunkkal szemben ?!
Csak ők - szerintük a művelt, a mindenek felett álló nyugathoz tartozók - tudnak ilyen mérhetetlenül tahó, bunkó módon viselkedni, és beszélni !!!
Nemhiába mondják, hogy a középiskolai, és az egyetemi végzettség sem jár együtt az alapvető intelligencia elsajátításának igazolásával !!!!
Erről jut eszembe, és kérdezem a tahó "hozzászólótól":
• Neked, - mint kívülállónak – mi a véleményed az intelligenciáról?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?