Blogolj!

Vakoknak adta a sérelemdíját a látássérült pápai polgármester

Áldozó Tamásra a Facebookon tettek becsmérlő megjegyzéseket részleges vaksága miatt, amit a polgármester  nem hagyott szó nélkül: perel, és egyúttal segít sorstársain is.

275 ezer forintot ajánlott fel a Vakok és Gyengénlátók pápai csoportjának Áldozó Tamás, Pápa fideszes polgármestere. A városvezető azt a pénzt utalja át a látási fogyatékossággal élők szervezetének, amit egy becsületsértés miatt sérelemdíjként ítélt meg számára a bíróság néhány héttel ezelőtt - írja a 24.hu.

A polgármester minderről a saját Facebook-oldalán számolt be. Mint írja,

a sérelemdíj megállapításának alapjául egy olyan Facebook-bejegyzés szolgált, ahol K. Zs. (kiírhatnám a nevét, de minek) testi fogyatékosságomra tett becsmérlő megjegyzést.

Ez az egész pedig abból indult ki, hogy Áldozó Tamás látássérült, mint ahogy azt Pápa város honlapján található önéletrajzában olvasható: „hároméves múltam, de nem voltam még négy, amikor egy balesetben elveszítettem bal szememre a látásom.”

A polgármester friss Facebook-bejegyzésében elmondta, hogy a közéleti tevékenységét érő kritikákat érdeklődve olvassa, leginkább azokat, amelyek mögött intellektuális teljesítmény, jobbító szándék, értékítélet húzódik meg.

„A gyalázkodást, a becsmérlő minősítéseket azonban nem tűröm, főleg akkor nem, ha azok nem a munkámra, hanem a családomra, esetleg gyerekeimre vagy az egyébként közismert, gyerekkori balesetemből származó fogyatékosságomra vonatkoznak.”

Áldozó Tamás egyébként 2018-ban több bírósági eljárást is kezdeményezett szintén becsületsértési ügyben, és mint írásából kiderül, hamarosan két újabbat is indít.

(Borító: blikk.hu)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88648/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Áldozó Tamás,Fidesz,per
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-09 10:25:05
Nem tudom, megfigyelték-e már, hogy az esetek túlnyomó többségében (mondjuk inkább úgy, hogy szinte kizárólag) az aberrált liberráltak tudnak ilyen (kommunista nyelvújítók szerint hejjessen: íjjenn) aljas, mocskos módon megnyilatkozni egy egészségében súlyosan károsult embertársunkkal szemben ?!
Csak ők - szerintük a művelt, a mindenek felett álló nyugathoz tartozók - tudnak ilyen mérhetetlenül tahó, bunkó módon viselkedni, és beszélni !!!
Nemhiába mondják, hogy a középiskolai, és az egyetemi végzettség sem jár együtt az alapvető intelligencia elsajátításának igazolásával !!!!
Erről jut eszembe, és kérdezem a tahó "hozzászólótól":
• Neked, - mint kívülállónak – mi a véleményed az intelligenciáról?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.13. 04:25
A koronavírus erősödő fenyegetése, Soros György hálózatépítése, a Momentum bohócosodása, a Tisza hulladékmentesítése és Pokorny Lia szerelmi tragédiája csütörtöki online lapszemlénkben.

22 fővel emelkedett a fertőzöttek száma itthon

2020.08.12. 10:00
Ezzel 4768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 605 fő, 3529-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.08.12. 04:25
A Soros-szervezetek budapesti balhézása, a baloldal bikaharca, Karácsony Gergely előremenekülése, az infláció berobbanása és Tóth Andi olaszos szakítása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.11. 05:05
Az egyetemek veszélyes makacssága, a Momentum terézvárosi rombolása, Chicago erőszakos pusztítása, az autóipar megreccsenése és Görög Zita borzalmas élménye keddi online lapszemlénkben.

Újabb 35 fertőzöttet regisztráltak itthon, hárman elhunytak

2020.08.10. 09:55
Ezzel 4731 főre nőtt hazánkban a betegek száma. Eddig összesen 605-en hunytak el, de 3525-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.08.10. 04:45
A nyugati civilizáció halála, az európaiak lappangó cigányellenessége, a baloldal képmutatása, a magyarok dugimilliárdjai és Eszenyi Enikő eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Lánya indul Koncz Ferenc helyett

2020.08.08. 11:55
A Fidesz közleményben jelentette be, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében a tragikus hirtelenséggel elhunyt Koncz Ferenc a pártszövetség a képviselő lányát Koncz Zsófiát indítja.

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?