Blogolj!

Blogstar kávéház

Fordulat

Orbán Viktor iránymutatása.

Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatóján szó volt többek között a Fidesz és az Európai Néppárt viszonyáról is. Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója szerint a miniszterelnök higgadtan beszélt a sajtótájékoztatón, és világos stratégiát adott az Európai Néppárttal kapcsolatos kérdésre – elemez a Hirado.hu.

„Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója szerint a miniszterelnök higgadtan beszélt a sajtótájékoztatón, és világos stratégiát adott a néppárti kérdéssel kapcsolatban, egy reálpolitikus válaszát hallottuk. Orbán Viktor azt mondta, először megpróbálják visszafordítani az Európai Néppártot az eredeti irányba, ha ez nem megy, más megoldást keresnek – közölte Boros Bánk Levente. 'Aki olvas a sorok között, az azt a következtetést tudja levonni, hogy még nem dőltek el a néppárton belül, milyen irányba fognak fordulni, mennek-e tovább a balliberális oldal irányába, vagy visszakanyarodnak egy konzervatív, kereszténydemokrata irányba' – vélekedett. 'Továbbá az sem dőlt el, hogyan gondolkodnak a Fideszről a néppárton belül' – fűzte hozzá.”

Boros Bánk: Világos stratégiát adott a néppárti kérdésre Orbán Viktor

Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatóján szó volt többek között a Fidesz és az Európai Néppárt viszonyáról is. Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója szerint a miniszterelnök higgadtan beszélt a sajtótájékoztatón, és világos stratégiát adott az Európai Néppárttal kapcsolatos kérdésre.

Tervezés

A Jobbik összeomlása.

Vona Gábor egykori legnagyobb bizalmasa, Szabó Gábor távozik a Jobbik vezetőségéből. A volt kampányfőnök maradna a párt választmányi elnöke, de erre a pozícióra a Jobbik legéletlenebb kése, Varga-Damm Andrea is pályázik – összegez a Magyar Hírlap Online.

„Szabó Gábor annak ellenére volt párigazgató és kampányfőnök a Jobbikban évekig, hogy láthatóan egyáltalán nem ért a stratégiai tervezéshez, a politikai marketinghez és kommunikációhoz. Meg is lett az eredménye...”

Távozik a Jobbik vezetőségéből Vona Gábor utolsó bizalmasa

„A legfontosabb háttérembernek számító, nagy befolyással bíró Szabó Gábor távozik a pártigazgatói posztról. Utóda várhatóan a leköszönő pártelnök, Sneider Tamás lesz" - írja a Népszava. Szabó Gábor annak ellenére volt párigazgató és kampányfőnök a Jobbikban évekig, hogy láthatóan egyáltalán nem ért a stratégiai tervezéshez, a politikai marketinghez és kommunikációhoz.

Enyhülés

Irán csillapíthatatlan bosszúszomja.

Bár csillapodtak a kedélyek, minden arra mutat, hogy az iráni rezsim addig nem nyugszik, amíg ki nem űzte az amerikai csapatokat a térségből – állítja a Népszava Online.

„Bár a stabil béke továbbra is elérhetetlennek látszik, a nemzetközi közösség fellélegzett, mert úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok és Irán – rövid távon legalábbis – elkerüli a katonai konfrontációt. A Kászim Szulejmáni iráni kémfőnök likvidálása óta érzékelhető feszültséget optimizmus váltotta fel a piacokon: emelkedett az értéktőzsdék árfolyama, az olaj ára pedig a korábbi szintre süllyedt. Irakban is mutatkoznak a válság enyhülésének jelei, jóllehet, ez részben annak is köszönhető, hogy bizonytalan az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció helyzete. Noha a bagdadi kormány hivatalosan nem kezdeményezte a külföldi csapatok hazaküldését, Ádil Abdel Mahdi ügyvezető iraki miniszterelnök eddig minden lépésével igyekezett azt bizonyítani, hogy érvényt akar szerezni a parlament erről szóló – nem kötelező érvényű – határozatának.”

Egyelőre csillapodnak a kedélyek, de Irán igazi bosszúja még hátra van

Bár csillapodtak a kedélyek, minden arra mutat, hogy az iráni rezsim addig nem nyugszik, amíg ki nem űzte az amerikai csapatokat a térségből. Bár a stabil béke továbbra is elérhetetlennek látszik, a nemzetközi közösség fellélegzett, mert úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok és Irán - rövid távon legalábbis - elkerüli a katonai konfrontációt.

Tűz

A migránsok gyújtogatása.

Két marokkói és egy algériai migránst hallgattak ki vandalizmus, szándékos tűzokozás miatt Torinóban – jelenti az Origo.hu.

„Az a vád ellenük, hogy 2019. december 4-én súlyosan megrongálták majd felgyújtották a torinói Migráns Befogadó és Hazatelepítési Központot (CPR). Az Il Giornale napilap értesülése szerint a rendőrségi vizsgálat több ezer euró károkozást állapított meg. A 24 és 42 év közötti marokkói migránsok, valamint 57 éves algériai társuk az olasz médiaértesülések szerint 'szándékosan gyújtották föl a migránsoknak otthont adó központot' valószínűleg azért, mert kiutasítás várt rájuk. A tűz az egész épületre kiterjedt, gyakorlatilag minden kiégett.”

Felgyújtottak a migránsok egy torinói menekültközpontot

Öt marokkói és egy algériai migránst hallgattak ki vandalizmus, szándékos tűzokozás miatt Torinóban múlt szombaton. Az a vád ellenük, hogy 2019. december 4-én súlyosan megrongálták majd felgyújtották a torinói Migráns Befogadó és Hazatelepítési Központot (CPR). Az Il Giornale napilap értesülése szerint a rendőrségi vizsgálat több ezer euró károkozást állapított meg.

Tükörszelfi

Kylie Jenner kerek idomai.

Legújabb Instagram-képén nem csak remek alakját, de méretes táskagyűjteményét is prezentálta Kylie – írja a Blikk Online.

„Embere válogatja, kinek mi ragadja meg a tekintetét Kylie Jenner legújabb Instagram-posztjából: az ifjú milliárdos ezúttal egy nagyon vagány, szaggatott narancssárga szettben készített magáról tükörszelfit, amelyen igazán jó rálátás nyílik tökéletes alakjára és kerek idomaira.”

Kylie Jenner szexizett egyet, közben megmutatta döbbenetes táskagyűjteményét - fotó

Embere válogatja, kinek mi ragadja meg a tekintetét Kylie Jenner legújabb Instagram-posztjából: az ifjú milliárdos ezúttal egy nagyon vagány, szaggatott narancssárga szettben készített magáról tükörszelfit, amelyen igazán jó rálátás nyílik tökéletes alakjára és kerek idomaira.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88695/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?