Blogolj!

Blogstar kávéház

Visszhang

Orbán Viktor pocskondiázása.

Orbánra figyelt a világsajtó. A magyar kormányfő pocskondiázásával reagált a baloldali brit média a Johnsonnak szóló dicséretre – foglalja össze a Magyar Hírlap Online.

„Az Egyesült Királyságban többnyire a Brexitet, valamint a Boris Johnson brit miniszterelnököt érintő válaszokra figyeltek fel. A balliberális The Guardian tudósítói kiemelték, hogy Orbán pozitívan nyilatkozott Johnsonról és Donald Trump amerikai elnökről is, és felidézték egyúttal, hogy a brit kormányfő egyik tanácsadója nemrég azt jósolta, szoros lesz London és Budapest együttműködése a Brexit után. A The Guardian – szokása szerint – ezúttal sem mulasztotta el bírálni a magyar kormányfőt, aki szerintük szélsőjobboldali, és összeesküvés-elméletekben hisz. A hasonló beállítottságú Independent hasábjain az autoriter és a nacionalista jelzőket is megkapta Orbán. A BBC-n a nacionalista jelző elé már csak a jobboldalit biggyesztették oda a szerzők. A brit közmédia honlapján megjelent cikk a meddőségi kezelések ingyenessé tételét emelte ki címében, ahogyan a Financial Times üzleti lap is. A Reuters brit hírügynökség jelentése alapján az amerikai liberális The New York Times, valamint az uniós ügyekekkel foglalkozó Euronews is az Európai Néppárt (EPP) gyengüléséről, valamint egy lehetséges új kereszténydemokrata szövetség létrehozásáról szóló mondatokat emelte ki.”

Orbánra figyelt a világsajtó

Az Egyesült Királyságban többnyire a Brexitet, valamint a Boris Johnson brit miniszterelnököt érintő válaszokra figyeltek fel. A balliberális The Guardian tudósítói kiemelték, hogy Orbán pozitívan nyilatkozott Johnsonról és Donald Trump amerikai elnökről is, és felidézték egyúttal, hogy a brit kormányfő egyik tanácsadója nemrég azt jósolta, szoros lesz London és Budapest együttműködése a Brexit után.

Méltóság

Donáth László csúszós csúsztatásai.

Újra kihallgatták a rendőrségen a szeméremsértéssel és testi sértéssel gyanúsított Donáth Lászlót – így az Origo.hu.

„Csütörtökön újra kihallgatták a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsított Donáth Lászlót – derül ki a BRFK Pesti Srácoknak küldött válaszából. A Momentum EP-képviselője, Donáth Anna édesapja folytatólagos gyanúsítotti kihallgatáson vett részt a rendőrségen. Donáth először mindenféle gyanúsítást tagadott, később pedig azt állította, hogy csak (és a csak-ot írhatnánk idézőjelben is) könnyű testi sértés a gyanú. Természetesen ez is hazugság volt. A Pesti Srácoknak ugyanis az ügyészség megerősítette: igen, az emberi méltóságot sértő szeméremsértés is.”

Újra a rendőrségen Donáth László

Csütörtökön újra kihallgatták a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsított Donáth Lászlót - derül ki a BRFK Pesti Srácoknak küldött válaszából. A Momentum EP-képviselője, Donáth Anna édesapja folytatólagos gyanúsítotti kihallgatáson vett részt a rendőrségen.

Modell

A pirocén baljós prognózisa.

Erdő- és bozóttüzek tombolnak a Földön. Ma Ausztrália ég, tegnap az Amazonas őserdei lángoltak, azelőtt Szibéria, Alaszka, a horvát tengerpart. Egy amerikai tudós szerint bolygónk új földtörténeti időszakba lép. Ez a tűz kora: a pirocén – fogalmaz a Népszava Online.

„A változás gyorsul, újabban a 2030-as évtizedet jelölik meg kritikus pontként. Már a mértéktartó, konzervatív, szigorúan tudományos előrejelzések, mint az IPCC (az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testülete) tavalyi jelentése is arról szólnak, hogy századunk végére a klímaváltozás gyökeresen átalakítja az emberi civilizációt. Éhínségek, vízhiány, háborúk, menekülthullámok jöhetnek egy emberöltőn belül. Mindez sejthető, modellezhető, de felfoghatatlan, amíg az ember nem érzi a saját bőrén – például nem evakuálják hadihajón porig égett otthonából. Egyre elterjedtebb nézet, hogy máris elkéstünk, a végzetes következményekkel fenyegető folyamat nem fordítható vissza. Jem Brendell, a londoni Cumbria Egyetem professzora szerint az összeomlás már meg is kezdődött, csak az ütemét és a mértékét még nem tudjuk fölmérni. A katasztrófa 'valószínű', az emberiség kihalása 'lehetséges'. Baljós prognózis. Fajunk közeljövőjéről a nemzetközi tudományos közösség hovatovább olyan rémületes képet fest, amilyet régebben csak a Mad Max forgatókönyvírói.”

Lángba borult bolygó - Itt az új földtörténeti kor, a pirocén

Emőke mezítláb is eléri a 212 centit, ez is kritérium volt a felvételijén. Pedig nem kosárlabdázott, hanem repült. A Malévnál kezdett, aztán egy arab társasággal járta be a világot és kóstolt bele a luxusba. Tíz év után hazaköltözött, tizennégy éve állatokat reptet.

Megtévesztés

Az élelmiszerek kettős minősége.

Újabb átfogó vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az úgynevezett kettős élelmiszer-minőség kimutatására. Összesen 280 olyan terméket hasonlítanak össze, amelyeket Magyarországon, Ausztriában és Németországban szereztek be – jelenti a Hirado.hu.

„A kettős mércének valóban lehetnek objektív feltételei – eltérő alapanyag-használat, étkezési szokások, ízlésbeli különbségek –, de ha nem ez az oka, hanem a silányabb minőségű alapanyag vagy, hogy alacsonyabb minőségű komponensekből készül az élelmiszer, vagy a csomagoláson feltüntetett összetevők nem abban az arányban vannak jelen a termékben, ez mindenképpen alkalmas arra, hogy a fogyasztók bizalmát elveszítse az adott termék előállítója – hangsúlyozta ifj. Hubai Imre kertészmérnök, biogazdálkodó. Hozzátette, ez nemcsak élelmiszerekre, hanem – ahogy a 2017-es vizsgálat is igazolta – például a mosóporokra is igaz volt. Ezzel mintha a kelet-európai fogyasztókat másodrendű fogyasztóknak tekintenék. Ugyanakkor az eltérés az árban is meg kellene mutatkozzon, de az árban nem látható semmilyen különbség. Hubai azt javasolja a magyar fogyasztóknak, hogy válasszák a hazai alapanyagot, mert a termelők, előállítók nevüket, arcukat adják a termékhez, és senki nem igyekszik megtéveszteni a fogyasztót.”

Ismét az élelmiszerek kettős minőségét vizsgálja a Nébih

Újabb átfogó vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az úgynevezett kettős élelmiszer-minőség kimutatására. Összesen 280 olyan terméket hasonlítanak össze, amelyeket Magyarországon, Ausztriában és Németországban szereztek be. Illusztráció (Fotó: Defotoberg/Shutterstock) A vizsgálat annak megállapítására irányul, hogy a nyugat-európai élelmiszergyártók hátrányos helyzetbe hozzák-e a magyar fogyasztókat azzal, hogy eltérő vagy gyengébb minőségű élelmiszereket készítenek a magyar piac számára.

Szó

Jennifer Lopez varázslatos dekoltázsa.

Elfogytak a szavak: Jennifer Lopez dekoltázsa elvarázsolta az internetet – írja a Blikk Online.

„Jlo bizony nem fogta vissza magát. Az énekes-színésznő Instagramon jelentette be, hogy ő lesz a Versace2020 arca, amit ráadásul nem akármilyen fotókkal illusztrált. Jennifer nem félt megmutatni dekoltázsát, így nem is szaporítjuk a szót.”

Elfogytak a szavak: Jennifer Lopez dekoltázsa elvarázsolta az internetet

Az énekes-színésznő Instagramon jelentette be, hogy ő lesz a Versace2020 arca, amit ráadásul nem akármilyen fotókkal illusztrált. Jennifer nem félt megmutatni dekoltázsát, így nem is szaporítjuk a szót: https://www.instagram.com/p/B7MFuJiJisx/

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88783/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?