Blogolj!

Választókerületi elnökeivel konzultál Orbán Viktor

Már december végén is arról lehetett hallani, hogy rövid időn belül komoly változások jöhetnek a Fideszben, ezt megerősítendő, Orbán Viktor miniszterelnök konzultációra hívta a Fidesz-KDNP választókerületi elnökeit.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fidesz vasárnapi közleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kormányzati ciklus felénél járva a következő napokban megbeszéléseket folytat le a pártszövetség valamennyi választókerületi elnökével.

A jövő héten kezdődő találkozókon szóba kerülnek majd az eddig elért eredmények és a következő időszak kormányzati feladatai is. Erre azért is van szükség, mivel néhány héttel ezelőtt arról lehetett olvasni, hogy nem hagyja szó nélkül az őszi, önkormányzati választásokon elszenvedett kellemetlen meglepetéseket a miniszterelnök.

Komoly változások jöhetnek a Fideszben, több választókerületi elnököt is lecserélnek

A 2019-es önkormányzati választások során komoly pofonokat voltak kénytelenek elviselni a kormánypártok. Ennek a Fideszen belül meg is lesznek a következményei, több személyi változást is kilátásba helyeztek. Nem hagyja szó nélkül az őszi, önkormányzati választásokon elszenvedett "kellemetlen meglepetéseket" Orbán Viktor miniszterelnök. A 24.hu úgy tudja, a Fidesz vezetése a gyengén szereplő választókerületek elnökeit egytől egyig lecserélheti.

Az október 13-i választásokon a Fidesz jelöltjei tíz megyei jogú városban, országos szinten pedig több mint hatvan nagyobb településen maradtak alul az ellenzéki polgármesterjelöltekkel szemben, Budapesten pedig a kerületek zömét elveszítették. A belső elemzések után Orbán Viktor és a pártvezetés egy része is úgy látja, személyi változások szükségesek ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásra csökkentsék a mostanihoz hasonló kudarcokat.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88798/pics/lead_800x600.jpg
Fidesz,Orbán Viktor,választás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
éva 2020-01-14 09:06:35
Mivel sok panasz hangzott el; - miszerint a F-aktivisták nem válaszolnak kérdésekre, nem intézkednek bizonyos fontos dolgokban, bizony-bizony ideje rendet tenni közöttük!
Válaszolok
Hát, így van ez 2020-01-13 16:53:32
Mint elkötelezett, több tízéves tagsággal is rendelkező jobboldali gondolkodású, és úgy is ténykedő ember mondom:
Ez idáig rendben van, ezt már várták (várják) az emberek is, akiket azért nem ártana időnként megkérdezni, mert hátha akkor nem fordulhatna elő az a párját ritkító eset, miszerint:
Akadt olyan választókerületi elnök is, aki képes volt elhallgatni azt az igen fontos tényt, hogy a korábban a városba érkező miniszterelnök, pártelnök úr, - idejét és energiáját nem kímélve - külön látogatást tesz a helyi FIDESZ irodában is !!!!!!
Tette ezt olyan helyi önkormányzati képviselők távoltartása érdekében, akik - jogosan - többször, több helyen fogalmaztak meg nagyon kritikus hangot a helyi viszonyokkal, és a helyi vezetőkkel kapcsolatban !!!!!!
Talán mielőbb ki kellene válogatni azokat a - csak a pénzszagra, a FIDESZ-ben összegyűlő - "másodpercemberkéket" is, akikről a mai napig nem lehet tudni, hogy jöttek, vagy küldték őket !!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt!

2020.02.16. 17:35
Magyarország mindenek előtt - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében,

Orbán Viktor: jön az újabb nemzeti konzultáció

2020.02.12. 21:05
A kormány tudni szeretné, miként vélekednek a magyarok „az iparággá vált börtönbizniszről”, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a Szeviép-üggyel összefüggésben …

A börtönbizniszről és a bírói botrányról tárgyal a Fidesz-frakció

2020.02.12. 11:40
Rendbe tennék végre azokat az ügyeket, melyek sértik a magyar emberek igazságérzetét.

Orbán nyerte a migrációs sakkjátszmát

2020.02.11. 09:15
Merkel megenyhült, a magyar miniszterelnöknek lett igaza.

Szabó Bálint: ki kell borítani végre a szegedi bírósági bilit!

2020.02.08. 06:00
Ha valahol ténylegesen és látványosan sérül a jogállamiság, az egy balliberális polgármester városában, a hozzá kötődő bírósági vezetők és bírók …

Orbán Viktor: tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést

2020.02.03. 15:15
Tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést, alapkoncepciója ugyanis nem sportszerű, és olyan módosítások vannak benne, amelyek a …

Orbán Viktor megkoszorúzta Kaczynski síremlékét

2020.01.27. 14:50
Majd az Auschwitz-Birkenau német koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen vesz részt.

Patakon is leverte a Fidesz az ellenzéket

2020.01.27. 05:55
Nemcsak Győrben, hanem Nógrád megyében is kormánypárti siker született vasárnap. Az októberi „döntetlen” után a Fidesz jelöltjének szavaztak bizalmat Patakon.

Dézsi: Győr nem lett ellenzéki bástya

2020.01.27. 05:50
Az új fideszes polgármester azt ígéri, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal a város fejlesztéséről.

Húzza az időt az Európai Néppárt, továbbra is függőben a Fidesz sorsa

2020.01.23. 10:35
Nem tudott egyezségre jutni az EPP által felállított "bölcsek tanácsa" a Fidesz pártcsaládon belüli jövőjével kapcsolatban, ezért a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?