Blogolj!

Választókerületi elnökeivel konzultál Orbán Viktor

Már december végén is arról lehetett hallani, hogy rövid időn belül komoly változások jöhetnek a Fideszben, ezt megerősítendő, Orbán Viktor miniszterelnök konzultációra hívta a Fidesz-KDNP választókerületi elnökeit.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fidesz vasárnapi közleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kormányzati ciklus felénél járva a következő napokban megbeszéléseket folytat le a pártszövetség valamennyi választókerületi elnökével.

A jövő héten kezdődő találkozókon szóba kerülnek majd az eddig elért eredmények és a következő időszak kormányzati feladatai is. Erre azért is van szükség, mivel néhány héttel ezelőtt arról lehetett olvasni, hogy nem hagyja szó nélkül az őszi, önkormányzati választásokon elszenvedett kellemetlen meglepetéseket a miniszterelnök.

Komoly változások jöhetnek a Fideszben, több választókerületi elnököt is lecserélnek

A 2019-es önkormányzati választások során komoly pofonokat voltak kénytelenek elviselni a kormánypártok. Ennek a Fideszen belül meg is lesznek a következményei, több személyi változást is kilátásba helyeztek. Nem hagyja szó nélkül az őszi, önkormányzati választásokon elszenvedett "kellemetlen meglepetéseket" Orbán Viktor miniszterelnök. A 24.hu úgy tudja, a Fidesz vezetése a gyengén szereplő választókerületek elnökeit egytől egyig lecserélheti.

Az október 13-i választásokon a Fidesz jelöltjei tíz megyei jogú városban, országos szinten pedig több mint hatvan nagyobb településen maradtak alul az ellenzéki polgármesterjelöltekkel szemben, Budapesten pedig a kerületek zömét elveszítették. A belső elemzések után Orbán Viktor és a pártvezetés egy része is úgy látja, személyi változások szükségesek ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásra csökkentsék a mostanihoz hasonló kudarcokat.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88798/pics/lead_800x600.jpg
Fidesz,Orbán Viktor,választás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
éva 2020-01-14 09:06:35
Mivel sok panasz hangzott el; - miszerint a F-aktivisták nem válaszolnak kérdésekre, nem intézkednek bizonyos fontos dolgokban, bizony-bizony ideje rendet tenni közöttük!
Válaszolok
Hát, így van ez 2020-01-13 16:53:32
Mint elkötelezett, több tízéves tagsággal is rendelkező jobboldali gondolkodású, és úgy is ténykedő ember mondom:
Ez idáig rendben van, ezt már várták (várják) az emberek is, akiket azért nem ártana időnként megkérdezni, mert hátha akkor nem fordulhatna elő az a párját ritkító eset, miszerint:
Akadt olyan választókerületi elnök is, aki képes volt elhallgatni azt az igen fontos tényt, hogy a korábban a városba érkező miniszterelnök, pártelnök úr, - idejét és energiáját nem kímélve - külön látogatást tesz a helyi FIDESZ irodában is !!!!!!
Tette ezt olyan helyi önkormányzati képviselők távoltartása érdekében, akik - jogosan - többször, több helyen fogalmaztak meg nagyon kritikus hangot a helyi viszonyokkal, és a helyi vezetőkkel kapcsolatban !!!!!!
Talán mielőbb ki kellene válogatni azokat a - csak a pénzszagra, a FIDESZ-ben összegyűlő - "másodpercemberkéket" is, akikről a mai napig nem lehet tudni, hogy jöttek, vagy küldték őket !!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: több Balaton, kevesebb Adria

2020.07.10. 09:00
Az Operatív Törzsnek péntek délig kell kidolgoznia javaslatait az esetleges újabb intézkedésekről a járványügyi helyzet figyelembe vételével. Magyarország rendben van, de a vírus behurcolása probléma.

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Kocsis Máté: nyilvános listát a pedofilokról!

2020.07.08. 20:35
A Fidesz frakcióvezetője szerint undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

A Fidesz megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét

2020.07.05. 19:15
A Fidesz-KDNP a 2021-es központi költségvetés elfogadásával a válságos idők ellenére is biztosítja a 13. havi nyugdíj visszaépítését, megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét – mondta …

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020.07.03. 11:15
Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című …

Ezeket a cikkeket olvastad már?