Blogolj!

Választókerületi elnökeivel konzultál Orbán Viktor

Már december végén is arról lehetett hallani, hogy rövid időn belül komoly változások jöhetnek a Fideszben, ezt megerősítendő, Orbán Viktor miniszterelnök konzultációra hívta a Fidesz-KDNP választókerületi elnökeit.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fidesz vasárnapi közleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kormányzati ciklus felénél járva a következő napokban megbeszéléseket folytat le a pártszövetség valamennyi választókerületi elnökével.

A jövő héten kezdődő találkozókon szóba kerülnek majd az eddig elért eredmények és a következő időszak kormányzati feladatai is. Erre azért is van szükség, mivel néhány héttel ezelőtt arról lehetett olvasni, hogy nem hagyja szó nélkül az őszi, önkormányzati választásokon elszenvedett kellemetlen meglepetéseket a miniszterelnök.

Komoly változások jöhetnek a Fideszben, több választókerületi elnököt is lecserélnek

A 2019-es önkormányzati választások során komoly pofonokat voltak kénytelenek elviselni a kormánypártok. Ennek a Fideszen belül meg is lesznek a következményei, több személyi változást is kilátásba helyeztek. Nem hagyja szó nélkül az őszi, önkormányzati választásokon elszenvedett "kellemetlen meglepetéseket" Orbán Viktor miniszterelnök. A 24.hu úgy tudja, a Fidesz vezetése a gyengén szereplő választókerületek elnökeit egytől egyig lecserélheti.

Az október 13-i választásokon a Fidesz jelöltjei tíz megyei jogú városban, országos szinten pedig több mint hatvan nagyobb településen maradtak alul az ellenzéki polgármesterjelöltekkel szemben, Budapesten pedig a kerületek zömét elveszítették. A belső elemzések után Orbán Viktor és a pártvezetés egy része is úgy látja, személyi változások szükségesek ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásra csökkentsék a mostanihoz hasonló kudarcokat.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88798/pics/lead_800x600.jpg
Fidesz,Orbán Viktor,választás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
éva 2020-01-14 09:06:35
Mivel sok panasz hangzott el; - miszerint a F-aktivisták nem válaszolnak kérdésekre, nem intézkednek bizonyos fontos dolgokban, bizony-bizony ideje rendet tenni közöttük!
Válaszolok
Hát, így van ez 2020-01-13 16:53:32
Mint elkötelezett, több tízéves tagsággal is rendelkező jobboldali gondolkodású, és úgy is ténykedő ember mondom:
Ez idáig rendben van, ezt már várták (várják) az emberek is, akiket azért nem ártana időnként megkérdezni, mert hátha akkor nem fordulhatna elő az a párját ritkító eset, miszerint:
Akadt olyan választókerületi elnök is, aki képes volt elhallgatni azt az igen fontos tényt, hogy a korábban a városba érkező miniszterelnök, pártelnök úr, - idejét és energiáját nem kímélve - külön látogatást tesz a helyi FIDESZ irodában is !!!!!!
Tette ezt olyan helyi önkormányzati képviselők távoltartása érdekében, akik - jogosan - többször, több helyen fogalmaztak meg nagyon kritikus hangot a helyi viszonyokkal, és a helyi vezetőkkel kapcsolatban !!!!!!
Talán mielőbb ki kellene válogatni azokat a - csak a pénzszagra, a FIDESZ-ben összegyűlő - "másodpercemberkéket" is, akikről a mai napig nem lehet tudni, hogy jöttek, vagy küldték őket !!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: Ausztria természetes partnerünk

2020.01.16. 19:45
A miniszterelnök szerint sikerült azonosítani az együttműködés és az együtt nem működés területeit.

Cserbenhagyta Magyarországot az Európai Néppárt

2020.01.16. 05:35
A szocialisták mellé álltak a hazánkkal szembeni európai boszorkányüldözésben.

Vakoknak adta a sérelemdíját a látássérült pápai polgármester

2020.01.08. 21:10
Áldozó Tamásra a Facebookon tettek becsmérlő megjegyzéseket részleges vaksága miatt, amit a polgármester nem hagyott szó nélkül: perel, és egyúttal segít …

Orbán Viktor csütörtökön tartja évnyitó Kormányinfóját

2020.01.07. 10:05
Sok külföldi tudósító érkezésére is számítanak.

Gyurcsány lendületből, végleg bedarálhatja az MSZP-t

2020.01.07. 04:15
2022 után végleg eltűnhetnek a hazai politikai palettáról a szocialisták.

Lázár: gyűlöletkampányt könnyebb szervezni, mint otthonteremtési támogatást kialakítani

2020.01.05. 20:00
Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz komoly bizalomvesztést szenvedett el országosan: legfőbb ideje, hogy a …

Külügyminiszter lehet Novák Katalinból?

2020.01.04. 05:35
A Privátbankár portál értesülései szerint küszöbön áll a kormányátalakítás, mellyel az Európai Néppártból kifelé tartó Orbán Viktor megerősítheti az amerikai ultrakonzervatív, neoprotestáns …

Gulyás: Karácsonynak fel kell oldania a kórházstopot

2020.01.01. 05:55
A kormány továbbra is úgy gondolja, hogy Budapestnek szüksége van egy új, zöldmezős beruházás keretében megépülő közkórházra. Innentől kezdve már minden a főpolgármesteren …

Megkezdődött a parlamenti választás az Egyesült Királyságban

2019.12.12. 08:20
A 650 választókerület csaknem 50 ezer választóhelyiségében az 50 millió brit választópolgár helyi idő szerint reggel 7 és este 10 óra - közép-európai idő …

Befuccsolt a Fidesz-honlap elleni hekkertámadás

2019.12.04. 16:20
A támadók semmilyen adathoz nem fértek hozzá.

Ezeket a cikkeket olvastad már?