Visszatér a szigorú határellenőrzés
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az európai és a világ koronavírus-járványhelyzetét figyelembe véve visszavezetik a szigorú határellenőrzést. Bizonyos országokból csak tesztelés után, a 14 napos karantént vállalva lehet majd belépni az országba, de olyan államok is lesznek, ahonnan egyelőre nem lehet beutazni.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Tető

A gyermekvállalás elüzletiesedése.

Ötvenhétezer gyereket vállaltak a párok a családok otthonteremtési kedvezményének (csok) szerződéseiben novemberig, és a lelkesedés nem lankad. De az öröm nem lesz maradéktalan. A jeleket látja a családsegítő, a pénzügyi tanácsadó aggódik, a szociológus hitelkrízist jósol. A nép közben viccelődik – így a Népszava Online.

„Az általunk közösségiportál-csoportban megszólított családok vegyesen fogadták a kérdést: szerintük vállalnak-e gyereket a családok babaváróért, csokért? Viktória szerint a lehető legrosszabb opció, ha valaki csak a pénz miatt vállal gyereket. 'Remélem, ilyen eset nincs is. Politikai véleményformálás nélkül jó a csok, mi is felvettük a pindur pandúrra, de tudok olyan családról, ahol már a gyerek is azt mondja: a harmadik testvér neve Tető lesz, mert arra kell a pénz. Amikor felvettük a hitelt, azt mondta az ügyintézőnk, hogy boldog-boldogtalan felveszi a falusi csokot, ezeknek a kétharmada bele fog bukni: válás, nemfizetés, nem lesz gyerek stb.' – írja Viktória.”

A születés minisztériuma

Ötvenhétezer gyereket vállaltak a párok a családok otthonteremtési kedvezményének (csok) szerződéseiben novemberig, és a lelkesedés nem lankad. Leírhatatlan öröm lesz minden apróság, aki szerető családba kerül. De az öröm nem lesz maradéktalan. Vagy azért, mert a családtámogatás csak szuperállam­papír-hozamokat szül, vagy mert nem jön össze a baba, vagy mert elválnak a felek.

Méregfog

Az ellenzéki mítoszok eloszlatása.

A klímavédelmi stratégia nem ideologikus látványkommunikáció, hanem szakpolitikai koordináció kérdése. E területen pedig a kormány jól teljesít – fogalmaz a Magyar Hírlap Online szakértője.

„Orbán Viktor múlt csütörtöki nemzetközi sajtótájékoztatója elindította a 2020-as politikai szezont, és egyben feladta a leckét az ellenzéknek. A miniszterelnök olyan összefogó képet adott a hazai és külföldi folyamatokról, amire igen kevesen képesek Magyarországon – jelentette ki Deák Dániel politológus. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a kormányfő olyan bejelentéseket is tett, amelyekkel kihúzta az ellenzéki pártok és a vele kritikus sajtó méregfogát. Mint Deák fogalmazott, innentől kezdve nehéz lesz nevetés nélkül azt állítaniuk, hogy a magyar kormány ne foglalkozna a klímavédelemmel, ne áldozna az egészségügyre vagy például azt, hogy nem célja a szegénység felszámolása. A kormányfőnek sikerült ezeket a hamis balliberális mítoszokat eloszlatnia – vélekedett az elemző.”

Balliberális mítoszokat oszlatott el Orbán Viktor az évadnyitón

Orbán Viktor múlt csütörtöki nemzetközi sajtótájékoztatója elindította a 2020-as politikai szezont, és egyben feladta a leckét az ellenzéknek. A miniszterelnök olyan összefogó képet adott a hazai és külföldi folyamatokról, amire igen kevesen képesek Magyarországon - jelentette ki Deák Dániel politológus. A XXI.

Kategória

A balliberálisok szellemi terrorja.

Világszerte cenzúrázni és büntetni akar a balliberális szellemi terror – állítja az Origo.hu.

„Azzal nincs semmi ideológiai probléma, ha a vegán életmódot, a feminizmust vagy a multikulturalizmust reklámozzák a tömegközlekedési eszközökön. Ez csak a fejlődés, semmi más. Mostantól adott az új, 'felkent' formula: a szólás szabadsága már nem azt jelenti, hogy bármit mondhatunk, írja Mathieu Bock-Côté, az ismert és rendkívül népszerű kanadai konzervatív szociológus, az egyik legjobb francia nyelvű esszéíró a Le Figaróban. Annyi maradt mindösszesen hátra, hogy definiáljuk, mit is jelent az a kategória, amit ki lehet még mondani, de ami ennél is fontosabb az az, hogy ki lehet az, aki megmondhatja, hogy mi az, amit ki lehet mondani?”

A balliberális szellemi terror cenzúrázni és büntetni akar

Azzal nincs semmi ideológiai probléma, ha a vegán életmódot, a feminizmust vagy a multikulturalizmust reklámozzák a tömegközlekedési eszközökön. Ez csak a fejlődés, semmi más. Mostantól adott az új, „felkent" formula: a szólás szabadsága már nem azt jelenti, hogy bármit mondhatunk, írja Mathieu Bock-Côté, az ismert és rendkívül népszerű kanadai konzervatív szociológus, az egyik legjobb francia nyelvű esszéíró a Le Figaróban.

Büntetés

A gátlástalan börtönbiznisz megállítása.

A kormánypárti frakciók szerint is meg kell állítani a börtönbizniszt, azt a jelenséget, hogy a fogva tartottak milliókat perelnek ki az államtól az általuk rossznak tartott börtönviszonyok miatt – tudósít a Hirado.hu.

„Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormánypártok egyetértenek az Orbán Viktor kormányfő múlt csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatóján elmondottakkal, miszerint gyilkosok, gyermekgyilkosok, rablók, csalók, erőszaktevők az ügyvédjeik segítségével milliókat perelnek ki az államtól a börtönkörülményekre hivatkozva. 'Ez a börtönbiznisz mára iparággá vált' – mondta a frakciószóvivő, hozzátéve: bűnözők és ügyvédek gazdagodnak ezen, a rabok fejenként 6-10 millió forintra perlik az államot, és több ezer ilyen pert indítottak dörzsölt ügyvédek a Soros-hálózat segítségével. 'A bűnözőknek nem pénzjutalom, hanem büntetés jár' – hangsúlyozta.”

Nacsa Lőrinc: A kormánypártok szerint is meg kell állítani a gátlástalan börtönbizniszt

A kormánypárti frakciók szerint is meg kell állítani a börtönbizniszt, azt a jelenséget, hogy a fogva tartottak milliókat perelnek ki az államtól az általuk rossznak tartott börtönviszonyok miatt. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormánypártok egyetértenek az Orbán Viktor kormányfő múlt csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatóján elmondottakkal, miszerint gyilkosok, gyermekgyilkosok, rablók, csalók, erőszaktevők az ügyvédjeik segítségével milliókat perelnek ki az államtól a börtönkörülményekre hivatkozva.

Kontroll

Király Linda döbbenetes újjászületése.

Egyre jobban van Király Linda, már majdnem legyőzte betegségét, zsugorodni kezdett az agyi cisztája, és 33 kilót fogyott – számol be róla a Blikk Online.

„Szeretnék még fogyni, de már nem ez a lényeg, hanem hogy egészséges legyek, és jól érezzem magam a bőrömben. És ez már most is abszolút így van. Amint elkezdtem ezt az új életvitelt és persze a gyógyszerek szedését, sorra enyhültek, majd szűntek meg a tünetek, és mára a depresszió is a múlté. Rendszeresen járok kontrollra, és figyeljük, hogyan hatnak a gyógyszerek az agyamban lévő cisztára is, és már látjuk, hogy a kezdeti nagyságához képest zsugorodott az adenoma. Persze ez egy lassú folyamat, de nagyon örülök, hogy amiben reménykedtünk, az már most úgy tűnik, megvalósul – újságolta boldogan az énekesnő.”

Döbbenetes átalakulás: 33 kilót fogyott Király Linda

Mint arról korábban a Blikk is beszámolt Király Lindánál agyi cisztát diagnosztizáltak az orvosok. Ez a betegség tehető felelőssé az énekesnő elhízásáért és kialakuló depressziójáért is. Egyszóval minden egészségügyi problémáját erre a cisztára lehetett visszavezetni. Ám miután életmódot változtatott az énekesnő állapota javulni rohamosan javulni kezdett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88817/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?