Blogolj!

Magyarországot is elérte a madárinfluenza

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nébih egy Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban. Több mint 50.000 állatot kell leölni.

A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette, a vírus elterjedésének megakadályozása érdekében az állatokat leölik. Az országos főállatorvos az ország teljes területén elrendeli a baromfik zártan tartását. A kimutatott H5N8 altípus kapcsán eddig még nem fordult elő emberi megbetegedés Európában.

A fertőzött állományban nagymértékben megemelkedett az elhullás, továbbá megjelentek a betegségre gyanút keltő klinikai tünetek is. A Nébih laboratóriumi vizsgálatai vasárnap este megerősítették a madárinfluenza jelenlétét.

A telep kiürítését a hatóság már a gyanú alapján megkezdte. A szakemberek a körzetben található minden baromfitartó gazdaságot felkeresnek, szükség esetén mintát vesznek. A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében szállítási korlátozások is érvénybe lépnek.

Az országos főállatorvos az ország teljes területén elrendeli a baromfik zártan tartását.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88835/pics/lead_800x600.jpg
madárinfluenza,Nébih,pulyka
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Újabb gyomorforgató pizzériát záratott be a Nébih

2020.04.29. 10:20
Gyomorforgató állapotokat fogadták a Nébih ellenőreit Heves megyében, így nem is volt kérdés, hogy azonnal leállítják a konyha működését.

Rájár a rúd a vegetáriánusokra - tofura és paradicsomcsipszre csapott le a NÉBIH

2020.02.12. 20:10
A tofut gyártó cégnél súlyos higiéniai, nyomonkövetési hiányosságokat és rágcsálóürüléket találtak a hivatal szakemberei a …

Afrikai sertéspestist igazolt a Nébih Békés megyében talált vaddisznó tetemben

2019.12.10. 14:25
A Békés megyei Biharugra község külterületén elhullott vaddisznóból mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti …

Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

2019.06.17. 11:15
Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Újabb szennyeződött tejet vontak ki a forgalomból

2018.09.28. 12:35
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb szennyeződött tejet vont ki a forgalomból – olvasható a Nébih a honlapján.

Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vont ki a forgalomból a Nébih

2018.07.09. 16:30
Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) lakossági bejelentés alapján …

Ezeket a cikkeket olvastad már?