Blogolj!

115 darab modern villanymozdonyt állít forgalomba a MÁV 2022-ben

A főváros és a megyeszékhelyek összeköttetését biztosító vasúti közlekedés szolgáltatási színvonalát emelését szolgáló mozdonyok megvásárlására közbeszerzést írt ki a cég.

A MÁV-START számára kiemelten fontos, hogy utasait egyre magasabb színvonalon legyen képes kiszolgálni. A fejlesztésnek köszönhetően lehetővé válik, hogy a vasúttársaság a mai kihívásoknak és a környezetvédelmi követelményeknek megfelelő járműveket szerezzen be.

A felújított pályaszakaszokon a 160 km/h-ás sebesség elérése érdekében elengedhetetlen korszerű, nagy sebességű mozdonyok beszerzése.

A felújított fővonalakon az eddigieknél jóval nagyobb sebesség elérésére képes, fejlett vontatójárművek az eljutási idők csökkenésével várhatóan jelentősen növelik a vasút versenyképességét. Az új mozdonyoknak 200 km/h-ás sebességre kell alkalmasnak lenniük, a belföldi igények kiszolgálása mellett egy részüket nemzetközi vonalakon, például Németországban, Szlovákiában és Szlovéniában közlekedtetnék.

Címkék: MÁV-START, mozdonyok
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88895/pics/lead_800x600.jpg
MÁV-START,mozdonyok
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Leállt a MÁV szervere

2017.06.28. 13:05
Elektromos kábelátvágás miatt leállt a MÁV Déli pályaudvaron lévő szerverterme, az erről üzemeltetett informatikai rendszerek délelőtt 10 óra után leálltak. Szünetel az internetes jegyértékesítés is.

Nem Lázár a hülye

2017.04.25. 15:55
A Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap este a választókerület országgyűlési képviselőjeként közleményt adott ki, amellyel számháborúba keveredett. A kérdés az, hogy kikkel.

Ezeket a cikkeket olvastad már?