Blogolj!

Simonka György tagadja bűnösségét

Megkezdődött az előkészítő ülés a Fővárosi Törvényszéken a Simonka György és 32 társa ellen indult büntetőeljárásban. A terhelteket az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolja. 
Mint ismert: a vád szerint Simonka György III. rendű vádlott 2007-ben elhatározta, hogy a közeli családtagjai és bizalmi emberei segítségével, az általuk létrehozott cégek közreműködésével egy olyan személyi kört és céghálót épít fel, amelynek célja, hogy az általuk alapított zöldség-gyümölcs termelői csoportokon és termelői szervezeteken (TÉSZ) keresztül európai uniós, illetve hazai költségvetésből származó, vissza nem térítendő támogatások igénybevételével jogtalan haszonhoz jussanak és ezzel részben a magyar, részben pedig az uniós költségvetésnek vagyoni hátrányt okozzanak. A vádlottak a III. rendű vádlott irányítása mellett, összehangoltan, a döntéshozókat megtévesztve követték el az általa meghatározott bűncselekményeket. 

Az ügy igen szövevényes, amit az is mutat, hogy a nyomozati iratanyag közel 70.000 oldal.Ha a vádlottak az előkészítő ülés során nem ismerik be a bűnösségüket a vádiratnak megfelelően és nem mondanak le a tárgyaláshoz való jogukról, az ügyészség a bizonyítási eljárás során 35 tanú meghallgatását és még 33 tanú korábbi vallomásának ismertetését kezdeményezi.   

Az ügyészség a vádlottakat többek között üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétségével, társtettesként vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével, valamint önálló intézkedésre jogosult személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja. Az ügyészség Simonkát tartja a hálózat irányítójának.

A politikus az előkészítő tárgyalás előtt arról beszélt, nem követtek el semmilyen bűncselekményt. Mint mondta, nem örül annak, hogy a bíróságon kell lennie neki és a családjának – akik közül többen szintén vádlottak. A képviselő szerint most nyílik meg a lehetősége arra, hogy bemutassa: "mi nem bűnözők vagyunk, hanem áldozatok. "
Címkék: ügyészség
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88906/pics/lead_800x600.jpg
ügyészség
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Két bűnügyben is gyanúsított lett Varju László

2020.01.07. 04:15
A DK-s képviselő izzadhat, hogyan mászik ki a slamasztikából.

Az ukrán hajóskapitány letartóztatását indítványozza az ügyészség

2019.07.30. 18:30
A Dunán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében a hajóskapitány letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi …

Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-gyilkosság ügyében

2019.07.30. 10:10
A Fővárosi Főügyészség felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat Gyárfás Tamás ellen.

Czeglédy ismételt előzetes letartóztatását indítványozták

2018.03.05. 09:20
Hétfőn reggel indítványt tett a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy rendelje el ismételten Czeglédy Csaba gyanúsított …

Újra őrizetben – folytatódik a Czeglédy elleni büntetőeljárás

2018.03.03. 12:10
A büntető eljárás folytatását rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség március 2-án a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési …

Újra rács mögött Czeglédy Csaba (videó)

2018.03.03. 04:00
Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt: csütörtökön szabadult, péntek éjjel ismét hűvösre került.

Tárgyalása közben vezettek el egy ügyvédet Szegeden

2018.01.31. 19:35
Szerda délelőtt tárgyalása közben vittek el egy védőügyvédet a Szegedi Törvényszékről - a hírt a Szegedi Törvényszék közölte.

Baseballütővel támadt az egyik részeg a másikra

2018.01.30. 12:30
Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki tavaly májusban egy helybeli italozóban életveszélyes sérüléseket okozva megvert egy másik …

Pajszerrel ütötte-verte felesége kocsiját a makói garázda

2018.01.25. 15:20
Tavaly nyáron válófélben levő felesége autóját rongálta meg egy makói férfi, aki ellen a Makói Járási Ügyészség vádat emelt.

Koszovóból csempészte a marihuánát a svájci nő

2018.01.23. 10:05
Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a svájci állampolgárságú nővel szemben, aki 2016 novemberében közel 31 kg marihuánát próbált Magyarországra csempészni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?