Blogolj!

Blogstar kávéház

Emlékeztetés

Szél Bernadett képmutatása.

Képmutató Szél kérdése a fogyatékkal élőkről. Meg sem szavazta a gyodot, mégis háborog – mutatja be a Magyar Hírlap Online Rétvári Bence államtitkár válasza alapján.

„Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi: 'Tervezi-e a kormány, hogy a költségvetési maradványpénzekből a fogyatékossággal élők, otthonápolók és szociális dolgozók számára biztosít pluszforrásokat?' Az államtitkár emlékeztetett: Szél szavazatával nem támogatta az Országgyűlésben a gyermekek otthongondozási díjának, a gyodnak a bevezetését, ami képmutató magatartását jelzi. Rétvári aláhúzta: 2010 óta a fogyatékossággal élő embereket segítő szervezetekre fordított kormányzati támogatás a duplájára, az ápolási díjra fordított dotáció a háromszorosára nőtt, utóbbi ebben az évben tovább emelkedve már eléri az 55 milliárd forintot.”

Képmutató Szél kérdése a fogyatékkal élőkről

A kormány kiemelten kezeli a fogyatékossággal élő embereket és a tartós beteg családtagjaikat ápolókat - hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Szél Bernadett, független parlamenti képviselő írásbeli kérdésére válaszolva. Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi: „Tervezi-e a kormány, hogy a költségvetési maradványpénzekből a fogyatékossággal élők, otthonápolók és szociális dolgozók számára biztosít pluszforrásokat?"

Bónusz

A Jobbik pártháborúja.

Komoly hatalmi harc bontakozott ki a Jobbikban kevéssel a szervezet tisztújító kongresszusa előtt – így az Origo.

„Az elnöki széket megcélzó Jakab Péter frakcióvezető nem hagyta szó nélkül Szávay István volt parlamenti képviselő és körének párton belüli megerősödését: drasztikus eszközökhöz nyúlva üzent hadat a szervezet budapesti erőcsoportjának. Információink szerint Jakab többek között vétót helyezett kilátásba Bana Tibor jelenlegi alelnök újraindulása miatt, valamint képviselőcsoportbeli támogatói között év végi bónuszokat osztogatott. Ismét pártháború alakult ki a Jobbikban.”

Felmondás, kilépések és bónuszok - ismét háború a Jobbikban

Komoly hatalmi harc bontakozott ki a Jobbikban kevéssel a szervezet tisztújító kongresszusa előtt - értesült az Origo. Az elnöki széket megcélzó Jakab Péter frakcióvezető nem hagyta szó nélkül Szávay István volt parlamenti képviselő és körének párton belüli megerősödését: drasztikus eszközökhöz nyúlva üzent hadat a szervezet budapesti erőcsoportjának.

Szűkítés

Az egészségügy elvesztett emberéletei.

Elvesztett emberéletekben mérhető az egészségügy szűkös finanszírozása. Orosz Éva, az ELTE professzora kiszámolta, hogy hányan haltak meg a túl sovány költségvetés miatt, a kamara pedig azt, hogy milyen orvosbérek mellett tartja büntethetőnek a hálapénzt – összegez a Népszava Online.

„Orosz Éva szerint ez az emberéletekben mérhető veszteség annak a politikának az eredménye, amely csak a rövid távú érdekeket nézi. Hozzátette: ez a magatartás nem csak a Fidesz kormányok sajátja, az egészségügyre jutó közkiadások szűkítése már a 90-es években kezdődött. De annak, hogy ez a kormány sem kíván felelősséget vállalni a költségvetési források rossz elosztásáért, azt jól jelzi, a minden problémára adott válasz, hogy fessük ki a kórtermeket.”

Elvesztett emberéletekben mérhető az egészségügy szűkös finanszírozása

Orosz Éva, az ELTE professzora kiszámolta, hogy hányan haltak meg a túl sovány költségvetés miatt, a kamara pedig azt, hogy milyen orvosbérek mellett tartja büntethetőnek a hálapénzt. A huszonegyedik század eddig a lemaradásról szólt a magyar egészségügy számára - derült ki az Egészségügy öt dimenzióban című keddi konferencián Orosz Éva, az ELTE professzora előadásából.

Lépés

A természetvédelem nemzeti ügye.

A természetvédelem ügye mindennapos beszédtémáink része. A kormány elfogadta a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát, és ennek konkrét intézkedéseit is kidolgozza – erről beszélt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Hirado.hu szerint.

„A klíma, valamint az energia kérdései, és általában a természetvédelem ügye, mindennapos beszédtémáink része. Ez egy fontos és mindannyiunkat érintő kérdés, ezért a kormány is határozott lépéseket tesz. Hiszen tiszta folyókat, friss levegőt, gazdag állat- és növényvilágot, tehát egy élhető és szép Magyarországot szeretnénk – mondta a kormányszóvivő.”

Kormányszóvivő: A természetvédelem közös ügyünk

A természetvédelem ügye mindennapos beszédtémáink része. A kormány elfogadta a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát, és ennek konkrét intézkedéseit is kidolgozza - erről beszélt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán közzétett videóban. „ A klíma, valamint az energia kérdései, és általában a természetvédelem ügye, mindennapos beszédtémáink része.

Unalom

Jáksó László frontális támadása.

Kitört a rádiós háború? Jáksó László (51) beleszállt Sebestyén Balázsba (42): mint mondja, a Rádió 1 reggeli sávjának arca és sikeres műsora, a Balázsék felett eljárt az idő – írja a Blikk Online.

„A Sláger FM reggeli sávjának új műsorvezetője a Blikknek elárulta, nem tartja hitelesnek Balázs programját, többek között azért sem, mert véleménye szerint a frontember csak szerepet játszik. László azt állítja, pontosan látta évekkel ezelőtt, milyen is a három műsorvezető, az állandóan egymással viccelődő Balázs, Rákóczi Feri (49) és Vadon Jani (49) valódi kapcsolata. 'Amikor a Class FM-en együtt dolgoztunk, akkor szerintem még csak kicsit utálták egymást, és én ennek a tanúja voltam. Lehet, azóta megbékéltek, de sokkal inkább azt gondolom, ezt csak eljátsszák. Egyedül Rákóczi ér ott valamit. Szerintem kamuznak arról, hogy reggelenként lazán, vidáman beszélgetnek, és megbűvölten hallgatják Balázs elméleteit' – magyarázta Jáksó. A műsorvezetőnek határozott véleménye van arról is, van-e értelme még olyan műsort készíteni, amilyen kaptafára a Balázsék is készül. Szerinte az, hogy hárman órákon át egymás közt viccelődnek, idejétmúlt. Arról nem is beszélve, milyen unalmas.”

Háború: Jáksó László beleállt Sebestyén Balázsba

A Sláger FM reggeli sávjának új műsorvezetője a Blikknek elárulta, nem tartja hitelesnek Balázs programját, többek között azért sem, mert véleménye szerint a frontember csak szerepet játszik. ( Legfrissebb hírek itt) Aki egy kicsit is ismeri őt személyesen, pontosan tudja, mekkora távolság van a kommunikált énje és a valódi között.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88919/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?