Blogolj!

Trükkös: Botka beszállítója tárgyalja Botka ügyvédjének büntetőperét

A PestiSrácok.hu újabb elképesztő összeférhetetlenséget bukkant a Szegedi Törvényszéken.

Fotómontázs: demokrata.hu

A hatmilliárdos adócsalással vádolt Czeglédy Csaba büntetőeljárása annál a bírói tanácsnál kötött ki, amelynek tagja a Szeviép-per hírhedt másodfokú ítéletének egyik főszereplője, Nóvé Ágnes. A bírónő részvétele a perben azért aggályos, és vetheti fel az összeférhetetlenséget, mert Czeglédy Csaba a szegedi polgármester, Botka László ügyvédje. A bírónő pedig családi építőipari cégükön keresztül beszállítója a Botka vezette önkormányzatnak. Ráadásul a büntetőügyek kiszignálója, a Szegedi Törvényszék büntető kollégiumának helyettes vezetője, Nagy Andrea az önkormányzati cégek jogi képviselőjének, Szilágyi Jánosnak a párja – írja a szegedi bíróságok körüli botrányokat feltáró cikksorozatának friss epizódjának a PestiSrácok.hu.

A cikk emlékeztet: Gyurcsány Ferenc és Botka László ügyvédjét, Czeglédy Csabát és vád szerinti bűntársait bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádolják egy iskolaszövetkezetekhez kapcsolódó ügyben. Az elsőrendű vádlott, a bűnszervezet vád szerinti vezetője még nem állt a bíróság elé, ugyanis mindig valamilyen fontos politikai tennivalója akadt. A portál felidézi: Czeglédy először az országgyűlési választásokban próbált jelöltté válással mentelmi jog birtokában szabadulni az eljárás alól. De amikor visszatették egynapos szabadság után az előzetesbe, visszalépett. Gyurcsányék azonban segítő kezet nyújtottak, és az EP-választás során listájukra tették Czeglédyt, aki így nemcsak ismét mentelmi jogot kapott, hanem ennek köszönhetően az egész büntetőeljárást úgy ahogy van, meg is szüntette ellene a Szegedi Törvényszék. A Csongrád Megyei Főügyészség választás utáni fellebbezésére végül a Szegedi Ítélőtábla intézkedett, és helyeztette vissza vád alá Czeglédyt. Közben azonban csak úgy repültek a hetek, a hónapok.

A mentelmi jog után a csoportvezető ügyész folyamatos támadásával, és az ügyben eljáró bírók összeférhetetlenségének sulykolásával igyekezett megakasztani a büntetőügyet. Közben a vádlottak fele beismerte be bűnösségét, és vállalt többéves letöltendő szabadságvesztést, és az ügy tárgyalására eredetileg kiválasztott bírók „egyéb okból” elfogultságot kezdtek jelenteni. Végül kiderült, írja a PestiSrácok.hu, csak kettő olyan bíró maradt, aki előzőleg nem vett részt semmilyen eljárásban a Czeglédy-ügyben: Molnárné Mészáros Noémi és Nóvé Ágnes…

A Szegedi Törvényszék egyelőre nem válaszolt azon kérdésekre, ki döntött a bírók kiszignálásáról a Czeglédy-ügyben, mi indokolta éppen a jelenlegi tanácstagok kijelölését, illetve Nóvé Ágnes bírónő az ügyben jelentett-e összeférhetetlenséget, jelentette-e, hogy családi cégük a beszállítója a szegedi önkormányzatnak, amellyel a kiemelt jelentőségű ügy elsőrendű vádlottja kapcsolatban áll, hiszen a szegedi polgármester ügyvédje. Róla a PestiSrácok.hu a következőket írja összefoglalóan:

„1, Férjével közösen tulajdonosai az Éptárker Kft nevű építőipari cégnek, amely a Szeviép-ügy másodfokú tárgyalását megelőzően egymás után három munkát kapott Szegedtől.

2, A bírónő nemcsak azért nem tárgyalhatta volna az ügyet mert a vádlottakkal megegyezően beszállítója a szegedi önkormányzatnak, hanem azért sem, mert az egyik vádlotti védő a családi vállalkozásuk ügyében is rendelkezett ügyvédi meghatalmazással.

3, A Szegedi Törvényszék megkeresésünkre küldött válaszából derült ki, hogy a Szeviép-ügyet 2. Bf. tanácsra szignálták ki, amelynek a Szegedi Törvényszék honlapja szerint nem tagja eredetileg Nóvé Ágnes. Azt a kérdésünket, hogy a tanács összetétele miért változott, a mai napig nem válaszolta meg senki.

4, 2014 év elején gyorsított eljárásban, két tárgyalás után ítélt 2 év hat hónap börtönbüntetésre első fokon egy baksi önkormányzati képviselőt, majd Nóvé Ágnes családi cége az ítélethozatalt követően összesen 8 munkát kapott Csongrád megye egyik legszegényebb falujától, sokmilliós értékben.

5, Nóvé Ágnes bírónő egyik ügyben sem jelentett be összeférhetetlenséget.”

A portál úgy összegez: mindezek fényében Czeglédy Csaba is olyan bírói tanács előtt áll vádlottként, amelynek tagja a szóban forgó bírónő, azaz Botka beszállítója tárgyalja Botka ügyvédjének büntetőperét. Ez pedig igencsak ellentétesnek tűnik az Alkotmánybíróság 2013-ban kiadott határozatával, miszerint nem elég függetlennek, pártatlannak lenni. Annak is kell látszani.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88980/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,Botka László,Czeglédy Csaba,Gyurcsány Ferenc,Szeged,Szegedi Törvényszék
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-17 16:19:50
Nocsak, nocsak !
És még van aki csodálkozik rajta, hogy a "robotka" tizennyolc éve kivétel nélkül minden ügyet megúszott ?!
Hát, persze úgy könnyű, ha a zsebben van az egész ügyészség, a rendőrség, meg a bíróság is !!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Rákay Philip: Márki-Zay, vissza a politikai kisegítőiskolába!

2020.11.23. 21:55
A televíziós producer szerint felháborító, hogy Márki-Zay-szerű vizesnyolcas merészeli fenyegetni tisztességes emberek tízezreit.

Összenő, ami összetartozik: a DK a Momentumból igazolt agrárpolitikust

2020.11.22. 18:30
Fletó folytatja a politikusvadászatot! A DK agrárkabinetjét a jövőben a Momentumból kilépő Benedek Szilveszter, Veszprém megyei képviselő vezeti majd …

Gyurcsány most járványügyben cirkuszol, a Fidesz meg felvilágosította

2020.11.11. 15:00
Ha a nemzeti elkúró tovább garázdálkodhatott volna az ország élén, már alig lenne állami kórház...

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

Rákay Philip: Gyurcsánynál nincs aljasabb és hiteltelenebb alak!

2020.10.24. 08:00
Vegye már el tőle valaki a klaviatúrát! – reagált a bukott miniszterelnök október 23-i facebookos fröcsögésére Rákay Philip.

Fidesz: a Gyurcsány vezette baloldal újra tönkretenné az egészségügyet

2020.10.12. 18:35
Az Orbán-kormány és az Országgyűlés ezzel szemben a Magyar Orvosi Kamara javaslatát elfogadva az orvosok áttörő erejű béremeléséről döntött, …

Fidesz: a baloldal egyszer már tönkretette az egészségügyet!

2020.10.05. 18:25
Úgy látszik, hogy a Demokratikus Koalíciónál az elmúlt hetekben nagyon ráfeküdtek a szelektív memória gombra, hiszen először a családoknak és a nyugdíjasoknak …

Kocsis Máté Gyurcsánynak: nehezen viseljük, ha Ön oktat ki minket a kormányzásról

2020.09.21. 20:40
A Fidesz frakcióvezetője emlékeztette az Országgyűlésben hétfőn ismét Jászai Mari-díjas előadást bemutató bukott …

Kiáll Vidnyánszky Attila mellett a Magyarságkutató Intézet

2020.09.05. 12:35
Horváth-Lugossy Gábor Gyurcsány Ferenc Vidnyánszky Attilával kapcsolatos fenyegetőzésére reagált.

Letartóztatták Joób Márton képviselőt, Botka László bizalmasát

2020.07.30. 12:40
Hatalmas pácban a szegedi balliberális önkormányzati képviselő. Az ügyészség szerint a vizsgált bűnszervezet több mint 250 millió forintos vagyoni hátrányt …

Ezeket a cikkeket olvastad már?