Blogolj!

Blogstar kávéház

Sasszé

Karácsony Gergely zsarolása.

A főpolgármester újabb feltételek teljesítéséhez kötné a kormánnyal való együttműködést – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

Karácsony Gergely a 24.hu számára adott legfrissebb interjújában minden eddiginél több pénzt kér a kormánytól és új feltételeket is megnevez a kormánnyal való együttműködéshez és az eddigi megállapodások teljesítéséhez. A főváros balliberális vezetője a jelenlegi budapesti költségvetés kétszeresét kéri a kormánytól. A kormány és Budapest új vezetése között már megkötött megállapodások vonatkozásában pedig arra utal, hogy azok csak akkor teljesülhetnek, ha az állami kukaholding kifizeti azt az összeget a fővárosnak, amit a budapesti városvezetés most követel. A kormány első reagálásaként Karácsony Gergely kijelentéseire azzal reagált Fürjes Balázs államtitkár, hogy: Budapest nem csatatér.”

Karácsony újabb feltételek teljesítéséhez kötné a kormánnyal való együttműködést

Karácsony Gergely a 24.hu számára adott legfrissebb interjújában minden eddiginél több pénzt kér a kormánytól és új feltételeket is megnevez a kormánnyal való együttműködéshez és az eddigi megállapodások teljesítéséhez. A főváros balliberális vezetője a jelenlegi budapesti költségvetés kétszeresét kéri a kormánytól.

Büntetés

A hálapénz mérgezése.

A Cser Ágnes nyilatkozata utáni helyzet azért különösen pikáns, mert az orvosi kamara eddig a szakszervezet meghívott társaként vett részt az úgynevezett sztrájktárgyalásokon, és mindeddig nem volt jele, hogy a törésvonal lenne a munkavállalókat képviselők, illetve a tárca között. Fókuszban a hálapénz mérgezése – összegez a Népszava Online.

„Meghökkenést keltett Horváth Ildikó egy másik megjegyzése: arról beszélt, hogy a hálapénz adását és elfogadását döntően etikai kérdésnek tartják a tárcánál, és meglepődtek az orvosi kamara javaslatán, amely büntetné a paraszolvenciát. Az orvosi kamara által szorgalmazott büntethetőség ugyanis nem új felvetés. Ez már a MOK régi vezetésének 2018 tavaszán nyilvánosságra hozott hat pontjában is olvasható. Ezért leginkább az különös, hogy mindez meglepte az ágazat vezetőjét.”

A hálapénz megmérgezi a bértárgyalásokat is

A Cser Ágnes nyilatkozata utáni helyzet azért különösen pikáns, mert az orvosi kamara eddig a szakszervezet meghívott társaként vett részt az úgynevezett sztrájktárgyalásokon, és mindeddig nem volt jele, hogy a törésvonal lenne a munkavállalókat képviselők, illetve a tárca között.

Terv

A balliberálisok boszorkányüldözése.

Megszavazta az Európai Parlament a Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárás folytatását. A politikai boszorkányüldözésnek is nevezhető koncepciós eljárás már a józan ész határait súrolja – állítja az Origo.hu.

„Az egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy Magyarországot azért támadják az EP balliberális-bevándorláspárti erői, mert a migrációs válság kezdete óta következetesen ellenáll a magyar kormány a kötelező betelepítési kvótának. Az ugyanis súlyos biztonsági kockázatot jelentene az országnak, másrészt óriási pénzügyi fenyegetettséget eredményezne. A fejlesztési terveket, a nyugdíjemelést, a családtámogatást is veszélybe sodorná, ha bevándorlóországgá válnánk.”

Boszorkányüldözés Magyarország ellen: jogsértő határozatot szavaztak meg

Megszavazta az Európai Parlament a Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárás folytatását. A politikai boszorkányüldözésnek is nevezhető koncepciós eljárás már a józan ész határait súrolja. A baloldali képviselők a Soros-kórus jelszavait ismételgették a szerdai vitában, és most nemcsak a szavazási szabályokat szegték meg - mint a Soros-Sargentini-jelentés vitájában -, hanem az uniós alapszerződést is felrúgták, hogy kiterjeszthessék a hamis vádakat.

Figyelmeztetés

Magyarország tejfölösödése.

Péntekre is az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat – jelenti a Hirado.hu.

„Az MTI-hez csütörtök este eljuttatott veszélyjelzésében azt írták: folytatódik a borult, párás idő az ország döntő részén, többfelé sűrű köddel. A borult területeken kialakulhat ónos szitálás, hószállingózás, szemcsés hó. Az előrejelzés szerint pénteken a leghidegebb órákban mínusz 6 és 0, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, de ahol kisüt a nap, ennél pár fokkal több is lehet.”

Marad a ködös idő, péntekre is figyelmeztetést adtak ki

Péntekre is az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez csütörtök este eljuttatott veszélyjelzésében azt írták: folytatódik a borult, párás idő az ország döntő részén, többfelé sűrű köddel. A borult területeken kialakulhat ónos szitálás, hószállingózás, szemcsés hó.

Automata

Friderikusz Sándor tanácstalansága.

Meglepő helyzetben, a metróaluljáróban kapták lencsevégre Friderikusz Sándort – számol be róla a Blikk Online.

„Hazánk egyik legismertebb és legsikeresebb tévése jó ideje eltűnt a képernyőről. Legutóbb 2016-ban láthattuk a TV2-n az Összezárva Friderikusszal, illetve az ATV-n Friderikusz című közéleti műsorában, ám azóta nagy a csend körülötte. Magánéletét mindig óvta, így azt sem lehet tudni, hogyan telnek hétköznapjai. Szemfüles olvasó-riporterünk, Erdély Bernadett (34) azonban legalább egy kérdésre megadta a választ, mégpedig, hogy Fridi Budapesten van, ugyanis a minap a kisföldalatti Vörösmarty téri megállójában fotózta le, amint a tévésen éppen kifogott a tömegközlekedés jegyautomatája. – A hangjára lettem figyelmes. Tanácstalanul állt az automata előtt, végül az ellenőrtől kért segítséget, hogy jegyet vegyen. Azt mondta, nem szokott metrózni, nem tudja, hogyan kell használni az automatát. Nagyon meglepődtem, hogy egy ekkora sztár tömegközlekedéssel jár – magyarázta a képeken szereplő jelenetet a fotók beküldője, akinek jár a tízezer forint.”

Nem is gondolná, hol kapták lencsevégre Friderikusz Sándort - fotó

Hazánk egyik legismertebb és legsikeresebb tévése jó ideje eltűnt a képernyőről. Legutóbb 2016-ban láthattuk a TV2-n az Összezárva Friderikusszal, illetve az ATV-n Friderikusz című közéleti műsorában, ám azóta nagy a csend körülötte. Magánéletét mindig óvta, így azt sem lehet tudni, hogyan telnek hétköznapjai.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89020/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?