894 új fertőzött
894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Megerősítés

A néppárti bölcsek ingadozása.

Nincs egység a Fidesz sorsáról. A Spiegel szerint míg Herman van Rompuy korábbi belga miniszterelnök, az Európai Tanács első elnöke a kizárást pártfogolná, addig Wolfgang Schüssel egykori osztrák kancellár a maradást támogatja – foglalja össze a Népszava Online.

„Mint a Spiegel német hetilap legújabb számában írja, az Európai Néppárt 'bölcsei' nem egységesek abban, maradjon-e a Fidesz a konzervatív pártcsaládban, vagy kitessékeljék onnan. A hamburgi lap úgy tudja, hogy míg Herman van Rompuy korábbi belga miniszterelnök, az Európai Tanács első elnöke a kizárást pártfogolná, addig Wolfgang Schüssel egykori osztrák kancellár a maradást támogatja. Ez utóbbi nem is lenne meglepő, hiszen Orbán Viktor kormányfő és Schüssel viszonya korábban szívélyes volt. A Spiegel ugyanakkor hozzáteszi, az információt nem erősítették meg, amint arról sem ír, hogy a 'bölcsek' harmadik tagja, a német Hans-Gert Pöttering milyen álláspontot alakított ki.”

Nincs egység a Fidesz sorsáról

A Spiegel szerint míg Herman van Rompuy korábbi belga miniszterelnök, az Európai Tanács első elnöke a kizárást pártfogolná, addig Wolfgang Schüssel egykori osztrák kancellár a maradást támogatja. Mint a Spiegel német hetilap legújabb számában írja, az Európai Néppárt „bölcsei" nem egységesek abban, maradjon-e a Fidesz a konzervatív pártcsaládban, vagy kitessékeljék onnan.

Verseny

A Momentum kommunistásodása.

„Borzasztóan rossz a történelmi áthallás, hiszen 1945 után a magyar kommunista párt is avval házalt, hogy túl sok a párt” – a Magyar Hírlap Online szerint így reagált Fekete-Győr András múlt heti ellenzéki erőviszonyok alakulását taglaló nyilatkozatára Schiffer András, az LMP alapítója.

„A Momentum elnöke szerint ugyanis a választók kiemelték a Demokratikus Koalíciót és a Momentumot, így a 2022-es választáson már ez a két párt fogja meghatározni az ellenzéket, amivel kapcsolatban az LMP korábbi elnöke elmondta azt is, hogy Fekete-Győr András végül is igazat mondott, hiszen 'ma már mikroszkóppal sem lehet észrevenni hangsúlybeli különbségeket az ellenzéki pártok között, amelyek politikája az O1G-re redukálódott'. Schiffer András továbbá hozzátette, hogy ebből adódóan nincs is oka több pártnak maradnia, ugyanis 'a verseny arról szól, ki tud jobban fenyegetőzni és ki tudja hangosabban szidni a miniszterelnököt', majd kiemelte azt is, hogy Gyurcsány Ferenc már évekkel ezelőtt elmondta, hogy egyetlen ellenzéki pártba kell egyesülnie az ellenzéknek.”

A magyar kommunista párthoz hasonlította a Momentumot Schiffer András

„Borzasztóan rossz a történelmi áthallás, hiszen 1945 után a magyar kommunista párt is avval házalt, hogy túl sok a párt" - reagált Fekete-Győr András múlt heti ellenzéki erőviszonyok alakulását taglaló nyilatkozatára Schiffer András, az LMP alapítója a PestiSrácoknak.

Hivatkozás

Magyar György titokzatos börtönbiznisze.

A Fidesz-KDNP választ vár arra, hogy Karácsony és a baloldal ügyvédje, Magyar György hány tízmillió forintot keresett a börtönbizniszen – így az Origo.hu-n a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

„A politikus arról is beszélt, hogy Magyar György nagyon titkolózik, amióta kiderült, 'ő is egyike azon ügyvédeknek, akik nyakig benne vannak a börtönbizniszben.' Meglátása szerint az évek során
a balliberális körök és a Soros-szervezetek ügyvédei már tízmilliárd forintot pereltek ki az államtól az 'állítólagos sanyarú börtönkörülményekre hivatkozva'. Nacsa aláhúzta, a 'balliberálisok kedvenc ügyvédje, Magyar György is futószalagon szállítja az ilyen és ehhez hasonló pereket'. Most nagyon elhallgatott az ügyvéd úr, pedig sokakat érdekelne pár információ – szúrt oda a balliberális jogásznak a kormánypárti politikus, aki több kérdést intézett Magyarhoz.”

Fidesz-KDNP: Mennyit keresett a börtönbizniszen a baloldal ügyvédje?

A Fidesz-KDNP választ vár arra, hogy Karácsony és a baloldal ügyvédje, Magyar György hány tízmillió forintot keresett a börtönbizniszen - mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint a politikus arról is beszélt, hogy Magyar György nagyon titkolózik, amióta kiderült, "ő is egyike azon ügyvédeknek, akik nyakig benne vannak a börtönbizniszben."

Elkülönítés

A családtámogatási rendszer bővülése.

Az elmúlt években folyamatosan bővült a gyermeket nevelő szülőknek járó adó- és járulékkedvezmények köre – mutatja be a Hirado.hu.

„2011-hez képest például csaknem megduplázódott a kétgyermekes családoknál hagyott összeg nagysága. Emellett idéntől nem csak a szülők, hanem a nagyszülők is igénybe vehetik a gyedet. A kormány a 2020-as költségvetésben 1,3 milliárd forintot különített el a nagyszülői gyed finanszírozására.”

Folyamatosan bővül a családtámogatási rendszer

Az elmúlt években folyamatosan bővült a gyermeket nevelő szülőknek járó adó- és járulékkedvezmények köre. 2011-hez képest például csaknem megduplázódott a kétgyermekes családoknál hagyott összeg nagysága. Emellett idéntől nem csak a szülők, hanem a nagyszülők is igénybe vehetik a gyedet. A kormány a 2020-as költségvetésben 1,3 milliárd forintot különített el a nagyszülői gyed finanszírozására.

Koncentráció

Horváth Tamás lebegős szelfije.

Nem mindennapi szelfivel köszöntek be Horváth Tamásék a Maldív-szigetekről – számol be róla a Blikk Online.

„Ezt nevezik jól elkapott pillanatnak! Szuper fotót posztolt Instagram oldalára Horváth Tamás: az énekes kedvesével jelenleg a Maldív-szigeteken pihen, amely önmagában is lenyűgöző, felesége azonban elkészítette tökéletes szelfit, amit meg is osztott az Instagram-oldalán: 'Andika, a szelfibajnok' – írta a 'lebegő' fotóhoz Tomi, aki hozzátette, nagyon koncentrált párja a kép készítésekor.”

Világbajnok szelfi: ilyen képet még biztos nem látott Horváth Tamásról

Ezt nevezik jól elkapott pillanatnak! Szuper fotót posztolt Instagram oldalára Horváth Tamás: az énekes kedvesével jelenleg a Maldív-szigeteken pihen, amely önmagában is lenyűgöző, felesége azonban elkészítette tökéletes szelfit, amit meg is osztott az Instagram-oldalán: " Andika, a szelfibajnok" - írta a "lebegő" fotóhoz Tomi, aki hozzátette, nagyon koncentrált párja a kép készítésekor.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89098/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?