894 új fertőzött
894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Fordulat

A Fidesz hatalmas győzelme.

Nagy fölénnyel győzött Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje a XXII. kerületben tartott időközi választáson – jelenti az Origo.hu.

„A szavazatok 54,38 százalékával győzött a Fidesz jelöltje a XXII. kerületi időközi önkormányzati választáson. Az ellenzéki jelölt, Nádor Iván 45,31, a munkáspárti Benyovszky Gábor pedig 0,31 százalékot kapott.”

Fölényesen győzött a Fidesz Nagytétényben

Nagy fölénnyel győzött Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje a XXII. kerületben tartott időközi választáson. A szavazatok 54,38 százalékával győzött a Fidesz jelöltje a XXII. kerületi időközi önkormányzati választáson. Az ellenzéki jelölt, Nádor Iván 45,31, a munkáspárti Benyovszky Gábor pedig 0,31 százalékot kapott. Két másik településen volt még időközi képviselő-választás, szintén szavazategyenlőség miatt.

Visszatartás

A kapcsolati erőszak elharapózása.

Alig telt el néhány nap az évből, máris többen estek áldozatául a kapcsolati erőszaknak, amely Magyarországon több mint 200 ezer nőt érinthet. Az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáról viszont még mindig szó sincs, pedig a szakértők szerint ez jelenthetne igazi előrelépést a probléma kezelésében. A civilek mindenféle állami segítség nélkül küzdene – sorolja a Népszava Online.

„A nők gyakran tapasztalják, a rendőrségen próbálják őket lebeszélni arról, hogy feljelentést tegyenek, és inkább 'oldják meg otthon' a problémát. Legtöbbször nincsenek tisztában azzal, milyen jogaik vannak az áldozatoknak. 'Nagyon sok az akadály, amit egy átlagos partnerkapcsolati erőszak áldozatának meg kell ugrania, ha úgy dönt, hatóság elé viszi az ügyét. A rendőrségen olykor az ügyeletes tiszten sem jut túl, mert elküldi őt azzal, hogy ez nem bűncselekmény – pedig az. Az áldozathibáztatás is mindennapos. A rendőrségnél gyakran megkapja a sértett, hogy ő választotta a férfit, minek szült neki gyereket, ha már az elején is problémás volt és a megfélemlítés sem ritka. Sok nőnek azt mondják, ha nem tudja kezelni a helyzetet, kénytelenek szólni a gyámügynek, hogy kimentsék a gyerekeket a veszélyeztető közegből' – sorolja Spronz Júlia. Ez pedig erős visszatartó erő.”

Csak ha már vér folyik - Erőszak a négy fal között

Alig telt el néhány nap az évből, máris többen estek áldozatául a kapcsolati erőszaknak, amely Magyarországon több mint 200 ezer nőt érinthet. A gyerekek hasonlóan sérülékeny és kiszolgáltatott célpontjai a családon belüli erőszaknak, kettejük halála most az Igazságügyi Minisztériumot is cselekvésre sarkallta.

Védelem

A polgárőrök modern hazafisága.

A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei, akik részt vesznek a határvédelemben, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország közbiztonsága jó – közli a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Hirado.hu-n.

„Nyitrai Zsolt kifejtette, hogy a partnerség a Belügyminisztériummal, a rendőrökkel és a rendészeti szervekkel történő szakmai együttműködésben, valamint költségvetési és eszközbeli támogatásban nyilvánul meg. A polgárőri munka 'modern hazafiságot jelent, ugyanis a határvédelemben önkéntesen, szabadidejükben vesznek részt, és komoly közösségi feladatot látnak el' – fogalmazott a miniszterelnöki megbízott.”

A polgárőrök is részt vesznek a határvédelemben

A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei, akik részt vesznek a határvédelemben, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország közbiztonsága jó - közölte a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. Nyitrai Zsolt kifejtette, hogy a partnerség a Belügyminisztériummal, a rendőrökkel és a rendészeti szervekkel történő szakmai együttműködésben, valamint költségvetési és eszközbeli támogatásban nyilvánul meg.

Lemondás

A királyi család krízise.

Nincs visszaút: megvalósult a kemény Megxit. Harry herceg és Meghan hercegnő határozott lépést tett a teljes függetlenedés felé, lemondtak a királyi titulusról. Továbbra sem ismert, mindez befolyásolja-e a trónöröklési sorrendet – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Igaza lett azoknak, akik úgy tippeltek, a kemény Megxit forgatókönyve lép érvénybe a brit királyi családban, ahol Harry herceg és Meghan hercegné függetlenedési kísérlete kisebb válságot idézett elő. A Buckingham-palota ugyanis szombat este közölte, a hercegi házaspár lemondott királyi titulusáról, és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a családban.”

Nincs visszaút: megvalósult a kemény Megxit

Igaza lett azoknak, akik úgy tippeltek, a kemény Megxit forgatókönyve lép érvénybe a brit királyi családban, ahol Harry herceg és Meghan hercegné függetlenedési kísérlete kisebb válságot idézett elő. A Buckingham-palota ugyanis szombat este közölte, a hercegi házaspár lemondott királyi titulusáról, és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a családban.

Figyelem

Eva Longoria dekoratív dekoltázsa.

Eva Longoria mély dekoltázsa mindent vitt a díjátadón: az összes szem rá szegeződött – állítja a Blikk Online.

„Los Angelesben szombat este 31. alkalommal rendezték meg az Amerikai Producerek Céhének (PGA) díjátadó gáláját a Hollywood Palladiumban, merész dekoltázsokban nem volt hiány, Eva Longoria merész ruhája nyerte az estét. A PGA a legjobb film- és televíziós gyártók kitüntetése, amelyen idén is Hollywood legnagyobb sztárjai voltak jelen. A 44 éves A-listás színésznő, Eva Longoria szinte mindenki másról elvonta a figyelmet arany színű merész ruhájában, ami nagyon mély dekoltázsú volt, de Kate Beckinsale színésznőt sem kellett félteni, aki hasonlóan beragyogta a vörös szőnyeget bevonulásakor.”

Eva Longoria mély dekoltázsa mindent vitt a díjátadón: az összes szem rá szegeződött - fotók

A PGA a legjobb film - és televíziós gyártók kitüntetése, amelyen idén is Hollywood legnagyobb sztárjai voltak jelen. A 44 éves A-listás színésznő, Eva Longoria szinte mindenki másról elvonta a figyelmet arany színű merész ruhájában, ami nagyon mély dekoltázsú volt, de Kate Beckinsale színésznőt sem kellett félteni, aki hasonlóan beragyogta a vörös szőnyeget bevonulásakor.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89143/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?