Blogolj!

Blogstar kávéház

Fordulat

A Fidesz hatalmas győzelme.

Nagy fölénnyel győzött Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje a XXII. kerületben tartott időközi választáson – jelenti az Origo.hu.

„A szavazatok 54,38 százalékával győzött a Fidesz jelöltje a XXII. kerületi időközi önkormányzati választáson. Az ellenzéki jelölt, Nádor Iván 45,31, a munkáspárti Benyovszky Gábor pedig 0,31 százalékot kapott.”

Fölényesen győzött a Fidesz Nagytétényben

Nagy fölénnyel győzött Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje a XXII. kerületben tartott időközi választáson. A szavazatok 54,38 százalékával győzött a Fidesz jelöltje a XXII. kerületi időközi önkormányzati választáson. Az ellenzéki jelölt, Nádor Iván 45,31, a munkáspárti Benyovszky Gábor pedig 0,31 százalékot kapott. Két másik településen volt még időközi képviselő-választás, szintén szavazategyenlőség miatt.

Visszatartás

A kapcsolati erőszak elharapózása.

Alig telt el néhány nap az évből, máris többen estek áldozatául a kapcsolati erőszaknak, amely Magyarországon több mint 200 ezer nőt érinthet. Az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáról viszont még mindig szó sincs, pedig a szakértők szerint ez jelenthetne igazi előrelépést a probléma kezelésében. A civilek mindenféle állami segítség nélkül küzdene – sorolja a Népszava Online.

„A nők gyakran tapasztalják, a rendőrségen próbálják őket lebeszélni arról, hogy feljelentést tegyenek, és inkább 'oldják meg otthon' a problémát. Legtöbbször nincsenek tisztában azzal, milyen jogaik vannak az áldozatoknak. 'Nagyon sok az akadály, amit egy átlagos partnerkapcsolati erőszak áldozatának meg kell ugrania, ha úgy dönt, hatóság elé viszi az ügyét. A rendőrségen olykor az ügyeletes tiszten sem jut túl, mert elküldi őt azzal, hogy ez nem bűncselekmény – pedig az. Az áldozathibáztatás is mindennapos. A rendőrségnél gyakran megkapja a sértett, hogy ő választotta a férfit, minek szült neki gyereket, ha már az elején is problémás volt és a megfélemlítés sem ritka. Sok nőnek azt mondják, ha nem tudja kezelni a helyzetet, kénytelenek szólni a gyámügynek, hogy kimentsék a gyerekeket a veszélyeztető közegből' – sorolja Spronz Júlia. Ez pedig erős visszatartó erő.”

Csak ha már vér folyik - Erőszak a négy fal között

Alig telt el néhány nap az évből, máris többen estek áldozatául a kapcsolati erőszaknak, amely Magyarországon több mint 200 ezer nőt érinthet. A gyerekek hasonlóan sérülékeny és kiszolgáltatott célpontjai a családon belüli erőszaknak, kettejük halála most az Igazságügyi Minisztériumot is cselekvésre sarkallta.

Védelem

A polgárőrök modern hazafisága.

A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei, akik részt vesznek a határvédelemben, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország közbiztonsága jó – közli a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Hirado.hu-n.

„Nyitrai Zsolt kifejtette, hogy a partnerség a Belügyminisztériummal, a rendőrökkel és a rendészeti szervekkel történő szakmai együttműködésben, valamint költségvetési és eszközbeli támogatásban nyilvánul meg. A polgárőri munka 'modern hazafiságot jelent, ugyanis a határvédelemben önkéntesen, szabadidejükben vesznek részt, és komoly közösségi feladatot látnak el' – fogalmazott a miniszterelnöki megbízott.”

A polgárőrök is részt vesznek a határvédelemben

A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei, akik részt vesznek a határvédelemben, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország közbiztonsága jó - közölte a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. Nyitrai Zsolt kifejtette, hogy a partnerség a Belügyminisztériummal, a rendőrökkel és a rendészeti szervekkel történő szakmai együttműködésben, valamint költségvetési és eszközbeli támogatásban nyilvánul meg.

Lemondás

A királyi család krízise.

Nincs visszaút: megvalósult a kemény Megxit. Harry herceg és Meghan hercegnő határozott lépést tett a teljes függetlenedés felé, lemondtak a királyi titulusról. Továbbra sem ismert, mindez befolyásolja-e a trónöröklési sorrendet – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Igaza lett azoknak, akik úgy tippeltek, a kemény Megxit forgatókönyve lép érvénybe a brit királyi családban, ahol Harry herceg és Meghan hercegné függetlenedési kísérlete kisebb válságot idézett elő. A Buckingham-palota ugyanis szombat este közölte, a hercegi házaspár lemondott királyi titulusáról, és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a családban.”

Nincs visszaút: megvalósult a kemény Megxit

Igaza lett azoknak, akik úgy tippeltek, a kemény Megxit forgatókönyve lép érvénybe a brit királyi családban, ahol Harry herceg és Meghan hercegné függetlenedési kísérlete kisebb válságot idézett elő. A Buckingham-palota ugyanis szombat este közölte, a hercegi házaspár lemondott királyi titulusáról, és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a családban.

Figyelem

Eva Longoria dekoratív dekoltázsa.

Eva Longoria mély dekoltázsa mindent vitt a díjátadón: az összes szem rá szegeződött – állítja a Blikk Online.

„Los Angelesben szombat este 31. alkalommal rendezték meg az Amerikai Producerek Céhének (PGA) díjátadó gáláját a Hollywood Palladiumban, merész dekoltázsokban nem volt hiány, Eva Longoria merész ruhája nyerte az estét. A PGA a legjobb film- és televíziós gyártók kitüntetése, amelyen idén is Hollywood legnagyobb sztárjai voltak jelen. A 44 éves A-listás színésznő, Eva Longoria szinte mindenki másról elvonta a figyelmet arany színű merész ruhájában, ami nagyon mély dekoltázsú volt, de Kate Beckinsale színésznőt sem kellett félteni, aki hasonlóan beragyogta a vörös szőnyeget bevonulásakor.”

Eva Longoria mély dekoltázsa mindent vitt a díjátadón: az összes szem rá szegeződött - fotók

A PGA a legjobb film - és televíziós gyártók kitüntetése, amelyen idén is Hollywood legnagyobb sztárjai voltak jelen. A 44 éves A-listás színésznő, Eva Longoria szinte mindenki másról elvonta a figyelmet arany színű merész ruhájában, ami nagyon mély dekoltázsú volt, de Kate Beckinsale színésznőt sem kellett félteni, aki hasonlóan beragyogta a vörös szőnyeget bevonulásakor.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89143/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?