Blogolj!

Blogstar kávéház

Fék

Macronék rémisztő migránsvíziója.

Új migrációs és menekültügyi rendszer kidolgozását javasolja a liberális Renew Europe Európai Parlamenti frakció, amely szoros szövetséget ápol Emmanuel Macron francia elnökkel – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„A szélsőségesen bevándorláspárti Renew Europe EP-frakció új migrációs és menekültügyi víziót vázolt fel Európa számára. Tervükben egy új bevándorlás-és menekültügyi paktumot javasolnak. Mondani sem kell, hogy tervezetük nem megállítani akarja az Európát célzó migrációs hullámokat, sőt, sokkal inkább könnyítené az Európába jutást. Víziójuk szerint a migráció 'az emberi természet része'. Ezzel tehát teljesen elvetik és tagadják a Keletről és Afrikából érkező migránsok illegális tevékenységét, akik határokat, illetve európai és szuverén nemzeti jogszabályokat, törvényeket sértve gázolnak át országokon azzal a céllal, hogy részesüljenek a nyugati ellátó-és szociális rendszer nyújtotta szolgáltatásokban, természetesen ingyen. A Renew Europe frakció – ami többek között a magyar Momentum Mozgalmat is magába foglalja – szerint a migráció csak egy új jelenség, ami természetes, és amit el kell fogadnunk, és nem kell tennünk azért, hogy megfékezzük.”

Rémisztő migrációs tervvel állt elő az európai liberális pártcsalád

A szélsőségesen bevándorláspárti Renew Europe EP-frakció új migrációs és menekültügyi víziót vázolt fel Európa számára. Tervükben egy új bevándorlás-és menekültügyi paktumot javasolnak. Mondani sem kell, hogy tervezetük nem megállítani akarja az Európát célzó migrációs hullámokat, sőt, sokkal inkább könnyítené az Európába jutást. Víziójuk szerint a migráció "az emberi természet része".

Szerep

A balliberális propagandamédia hallgatása.

Mélyen hallgat az ellenzéki propagandamédia a Hír TV gyöngyöspatai szavazásáról – így az Origo.hu.

„Bár közel 60 ezer ember szavazott a Hír TV felhívására a gyöngyöspatai ügyről, az ellenzéki médiumok egyetlen sorban sem számoltak be magáról az eseményről, és a voksolás végeredményéről sem. Mindez teljesen érthető, mivel az SMS-ben voksolók 97 százaléka Orbán Viktor miniszterelnök véleményével értett egyet, és nem az amerikai tőzsdespekuláns, Soros György szervezeteivel. Az ellenzéki propagandaoldalak azonban nemcsak a szavazásról, hanem Soros álcivil szervezeteinek szerepéről is hallgatnak az ügyben.”

Hallgat az ellenzéki propagandamédia a Hír TV gyöngyöspatai szavazásáról

Bár közel 60 ezer ember szavazott a Hír TV felhívására a gyöngyöspatai ügyről, az ellenzéki médiumok egyetlen sorban sem számoltak be magáról az eseményről, és a voksolás végeredményéről sem. Mindez teljesen érthető, mivel az SMS-ben voksolók 97 százaléka Orbán Viktor miniszterelnök véleményével értett egyet, és nem az amerikai tőzsdespekuláns, Soros György szervezeteivel.

Értékelés

A néppárti bölcsek összhangja.

Megvolt a tárgyalás Tusk és a bölcsek között, akár már februárban döntés születhet a Fideszről. Az EPP elnöke a jelentéséről készült értékelését a pártcsalád vezetőivel folytatott konzultációi után a következő politikai gyűlés elé fogja terjeszteni – fejti ki a Népszava Online.

„Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnöke hétfő délután a Twitteren jelentette be, hogy tárgyalt az értékelő bizottság tagjaival – vagyis a 'bölcsekkel' – a Fidesz tagságáról. A 'bölcsek' jelentéséről készült értékelését az EPP vezetőivel folytatott konzultációi után a pártcsalád következő politikai gyűlése elé fogja terjeszteni. Erre február 3-4-ikén kerül sor. A 'bölcsek' jelentést készítettek arról, hogy a tavaly márciusban felfüggesztett magyar párt tevékenysége összhangban van-e a kereszténydemokrata pártcsalád értékeivel. Az értékelő bizottságnak három, az aktív politizálástól már visszavonult tagja van: a belga Herman van Rompuy, aki egyben a grémium elnöke, a német Hans-Gert Pöttering és az osztrák Wolfgang Schüssel.”

Megvolt a tárgyalás Tusk és a bölcsek között, akár már februárban döntés születhet a Fideszről

Egy új kormányrendelet értelmében ez év elejétől a jegyzők helyett a megyei kormányhivatalok foglalkoznak az állatvédelmi ügyekkel. Jegyző 1700 van, hivatal 19. 2020. január 1-től az állatvédelmi törvényben foglalt előírások megtartásának ellenőrzésével kapcsolatos feladatokat a megyei kormányhivatal látja el. Eddig a jegyzők foglalkoztak az állatokkal kapcsolatos bejelentésekkel.

Szempont

A Fidesz ingadozása.

Több párt is követheti a Fideszt, ha távozik az Európai Néppártból – írja a Hirado.hu.

„Tóth szerint az európai pártok érdekei egybeesnek egy állami érdekkel, de ha a kettő konfliktusba kerül, és egy kormányzó pártnak választania kell az európai pártérdekek és az államérdekek között, akkor a párt úgy jár el helyesen, ha az államérdeknek kedvez, így felülírja az európai pártérdeket. Ha a Fidesz az Európai Néppárt tagja marad, akkor arra fognak törekedni a nagy nyugat-európai pártok, hogy pacifikálják a viszonyokat a néppárton belül, nyugvópontra vigyék a vitákat a pártcsaládon belül. 'Ha a Fidesz távozik, akkor vagy beül egy meglévő frakcióba, de ennél valószínűbb, hogy egy új képviselőcsoport létrehozását támogatná.' Egy ilyen helyzetben, lehet, hogy a Fidesz abban lenne érdekelt, hogy ne ideológiai alapon hozzon létre szervezetet, hanem regionális szempontok alapján.”

Több párt is követheti a Fideszt, ha távozik az Európai Néppártból

Egy centiméterre volt a Fidesz attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken, miután előző nap az Európai Parlament a néppárti képviselők szavazatainak segítségével a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot fogadott el.

Visszatér

Curtis és Majka lazítása.

Úgy tűnik, nem csak az üzleti érdek tartja össze Curtist (30) és Majkát (40) – állítja a Blikk Online.

„Egy hosszabb mosolyszünet után közösen jelentették be, a drogbotrányba keveredett újpesti rapper visszatér a színpadra régi jóbarátja és a zenekar mellé, s úgy tűnik, a szabadidejüket is egyre gyakrabban töltik együtt. Curtis egy olyan fényképet osztott meg a múlt hétvégén az Instagram-oldalán, anelyen Majkával és közös barátaikkal – többek között a korábbi válogatott labdarúgó Halmai Gáborral, Torghelle Sándorral és Vincze Gáborral, valamint a strandfoci-válogatott Badalik Szabolccsal – lábteniszeztek.”

Ezt nézze! Így lazított vasárnap Majka és Curtis - fotó

Egy hosszabb mosolyszünet után közösen jelentették be, a drogbotrányba keveredett újpesti rapper visszatér a színpadra régi jóbarátja és a zenekar mellé, s úgy tűnik, a szabadidejüket is egyre gyakrabban töltik együtt. Curtis egy olyan fényképet osztott meg a múlt hétvégén az Instagram-oldalán, anelyen Majkával és közös barátaikkal - többek között a korábbi válogatott labdarúgó Halmai Gáborral, Torghelle Sándorral és Vincze Gáborral, valamint a strandfoci-válogatott Badalik Szabolccsal - lábteniszeztek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89185/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?