894 új fertőzött
894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Partnerség

Orbán Viktor kártyabarátsága.

Orbán Viktor alaposan meglepte a kártyapartnerét, Vitányi Istvánt, a Fidesz hajdú-bihari választókerületi elnökét – számol be róla az Origo.hu.

„Választókerületi elnökök látogatják a napokban a kormányfőt, a hétvégén Vitányit is fogadta Orbán Viktor. Aztán a hivatalos megbeszélnivalók után a miniszterelnök hirtelen elővett egy kisebb ládányi magyar kártyát, benne húsz-harminc bontatlan paklival. Kivett belőle egy vadonatúj csomagot, és Vitányi Istvánnak dedikálta. A választókerületi elnök odahaza először eldugta a becses ajándékot az unokái elől, aztán megosztotta közösségi oldalán a ritka alkalomról szóló képeket. Vitányi a Ripostnak azt mondta, a miniszterelnökkel már több mint húsz éve kártyapartnerek. Igazi kártyabarátság ez, olyan rendkívüli alkalom, amikor a kártya mellett komoly dolgokról is kötetlenül lehet beszélni.”

Orbán Viktor alaposan meglepte a kártyapartnerét

Vitányi István, a Fidesz hajdú-bihari választókerületi elnöke a Ripostnak mesélt arról, hogy Orbán Viktornak sikerült őt alaposan meglepnie. Vitányi a miniszterelnök állandó kártyapartnere, erről mesélt a lapnak a politikus. Vitányi István választókerületéhez Hajdú-Bihar megyében 41 település tartozik, emellett arról is ismerik, hogy Orbán Viktor állandó kártyapartnere.

Ösztön

Karácsony Gergely méhhorrorja.

Bombaként robbant a hír, hogy méheket akar telepíteni a buszmegállókhoz a VIII. kerületi baloldal, a főpolgármester pedig kiállt a tervezet mellett. A Magyar Hírlap Online megkeresett az ügyben egy méhészt, aki tisztába tette a fővárosi balliberális oldal ostobaságait.

„A Magyar Hírlap az ügyben kikérte egy méhész véleményét is, aki szerint 'Karácsony Gergely valószínűleg még nem látott közelről méheket'. A szakember szerint a józsefvárosi baloldal tervezete alapvetően hibás és meggondolatlan. 'Először is, ezeket a méheket valakinek kezelnie és gondoznia kellene. Mindenképpen szakértő méhészeknek. Máskülönben tavasszal a buszmegállókban fog körözni több tízezer méh, rajzásuk idején a legmelegebb időszakban, míg egy közeli fára, bokorra, vagy éppen magára a buszmegállóra ki nem települnek fürtbe húzódva. Ez órákig is eltarthat, és nagy zsongással jár. Tíz-húsz méteres körzetben, aki belesétál a kavargó méháradatba az valószínűleg nem ússza meg csípések nélkül. Az emberek parfümje, vagy akár a frissen mosott haj illata irritálhatja a méheket és támadásra késztetheti őket. De elég annyi is, hogy belegabalyodnak egy hosszabb hajszálba, és pánikszerűen ösztönösen szúrni fognak. A szúráskor felszabaduló feromonok további támadásra ösztönzik a többi közelben repülő méhet. Ez így egy Hitchcock-i horrorral érne fel' – válaszolta kérdésünkre a szakértő.”

Méhész: Karácsony Gergely valószínűleg még életében nem találkozott méhekkel

Méheket akarnak telepíteni a buszmegállókhoz a 8. kerület balliberális képviselői. Egy klímavédelmi munkaanyagban szerepel az az ötlet, hogy zöldítsék a buszvárókat, a növények közé pedig tegyenek méhkasokat. A munkaanyag nem nyilvános még, de a HírTv információi szerint szerepel benne az is, hogy a köztéri szökőkutakban lehet majd fürdeni is, holott ezt a korábbi kerületvezetés megtiltotta.

Látogatás

Brüsszel magyarországi tényfeltárása.

Teljesítik Orbán kérését: jönnek az EP tényfeltárói Magyarországra. A nyár végére készülhet el az Európai Bizottság éves jelentése a jogállam helyzetéről a 27 uniós tagállamban – így a Népszava Online.

„Az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága (LIBE) többpárti tényfeltáró delegációt küld Magyarországra a jogállam helyzetének feltárására – döntött a szakbizottság vezető testülete kedden. A vizitnek még nincs időpontja. A cél, hogy az új képviselőtestület tagjai megismerkedjenek a magyarországi állapotokkal. A misszió kiküldését az EP zöldpárti frakciója kezdeményezte, amelynek egyik alelnöke, a francia Gwendoline Delbos-Corfield a holland Judith Sargentinitől vette át a magyar dossziét. Emlékezetes, hogy a Sargentini-jelentés összeállításakor a LIBE nem tudott tényfeltáró delegációt küldeni Magyarországra, elsősorban azért, mert az Európai Néppártot (EPP) a vezetőségében képviselő fideszes Gál Kinga hevesen ellenezte azt.”

Teljesítik Orbán kérését: jönnek az EP tényfeltárói Magyarországra

A nyár végére készülhet el az Európai Bizottság éves jelentése a jogállam helyzetéről a 27 uniós tagállamban. Az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága (LIBE) többpárti tényfeltáró delegációt küld Magyarországra a jogállam helyzetének feltárására - döntött a szakbizottság vezető testülete kedden. A vizitnek még nincs időpontja.

Indok

A liberálisok felmelegített házassága.

Újraegyesülhet az LMP és a Párbeszéd – jelenti a Hirado.hu.

„Hét év után újraegyesülne az LMP és a Párbeszéd, az ötlettel először Karácsony Gergely állt elő egy lapinterjúban. A Párbeszéd társelnöke szerint már nem állnak fenn azok az indokok, amelyek miatt 2013-ban – több társával együtt – otthagyta az LMP-t, és nem is feltétlenül van szükség két zöld pártra. Az LMP nyitott az összeolvadásra, az egyesüléshez azonban még az MSZP-nek is lehet egy-két szava, a Párbeszéd ugyanis frakciószövetségese a szocialistáknak – hangzott el az M1 Híradójában.”

Újraegyesülhet az LMP és a Párbeszéd

Hét év után újraegyesülne az LMP és a Párbeszéd, az ötlettel először Karácsony Gergely állt elő egy lapinterjúban. A Párbeszéd társelnöke szerint már nem állnak fenn azok az indokok, amelyek miatt 2013-ban - több társával együtt - otthagyta az LMP-t, és nem is feltétlenül van szükség két zöld pártra.

Zavar

Péter Szabó Szilvia lábadozása.

Az énekesnő a hétvégén esett át egy visszérműtéten, amit már otthon heverhet ki. A nehézkés mozgáson és a zavaró harisnyán túl más problémája nincs – írja a Blikk Online.

„Két részletben műtött meg az orvos. Volt egy első lépés, még tavaly. Ez a mostani már a folytatása volt. Az első volt a mélyvénás operáció, most pedig a felszíni vénás kezelésen estem át. Ennek viszonylag gyors a regenerálódási ideje. Annyi, hogy most egy-két hétig vigyáznom kell, jobban oda kell figyelnem a lábamra. Kaptam kompressziós harisnyát, ilyen műtétnél ugye kötelező. Kicsit nehezebben megy a mozgás, a harisnya is zavar, de amúgy jól vagyok.”

Megműtötték Péter Szabó Szilviát

„Két részletben műtött meg az orvos. Volt egy első lépés, még tavaly. Ez a mostani már a folytatása volt. Az első volt a mélyvénás operáció, most pedig a felszíni vénás kezelésen estem át. Ennek viszonylag gyors a regenerálódási ideje. Annyi, hogy most egy-két hétig vigyáznom kell, jobban oda kell figyelnem a lábamra.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89230/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?