Blogolj!

Húzza az időt az Európai Néppárt, továbbra is függőben a Fidesz sorsa

Nem tudott egyezségre jutni az EPP által felállított "bölcsek tanácsa" a Fidesz pártcsaládon belüli jövőjével kapcsolatban, ezért a magyar kormánypárt felfüggesztésének meghosszabbítását javasolják.

Fotó: Twitter

"Salamoni döntést" javasol a "három bölcs" - Herman von Rumpuy, Hans-Gert Pöttering és Wolfgang Schüssel - az Európai Néppárt (EPP) vezetésének a Fidesszel kapcsolatban - írta meg a Mérce a Frankfurter Allgemeine Zeitung információra hivatkozva. A német lap úgy tudja, mivel a három főből álló "döntőbizottság" tagjai nem tudtak megegyezni a Fidesz sorsával kapcsolatban, azt javasolják a pártvezetésnek, hogy tartsa felfüggesztve a magyar kormánypárt tagságát addig, amíg az nem tanúsít megbánást, és nem módosít politikai irányvonalán.

Donald Tusk, a Néppárt elnöke hétfőn egyeztetett a három politikussal, akiket tavaly márciusban bíztak meg azzal, hogy állítsanak össze átfogó jelentést a Fidesz ügyében. Jelen állás szerint Wolfgang Schüssel, egykori osztrák kancellára a Fidesz tagságának visszaállítása mellett tenné le a voksát, ezzel szemben Herman von Rumpuy, az Európai Tanács korábbi elnöke a kizárást javasolja. Hogy a helyzet tovább bonyolódjon, Hans-Gert Pöttering, korábbi EP-elnök szerint köztes megoldást kell kitalálnia az EPP-nek, ennek konszenzusaként a Fidesz felfüggesztésének meghosszabbítása mellett dönthetnek.

Az EPP február 3-án tart közgyűlést, de koránt sem biztos, hogy akkor végleges döntés születik a magyar kormánypárt párton belüli jövőjével kapcsolatban. Donald Tusk a héten Twitter-bejegyzésben közölte, bár a bölcsektől kért jelentés elkészült, egyelőre nem tudja, mikor tárgyalhatja a Néppárt az ügyet.

Se kiköpni, le lenyelni nem tudja a Néppárt a Fideszt?

Nincs egyezség a néppárti bölcsek között a Fidesz sorsáról. Sajtóhírek szerint az Európai Néppárt február 3-i közgyűlésén nem kerül napirendre a Fidesz tagságának kérdése, tovább halasztják az ügyet. Jelen állás szerint az Európai Néppárt február 3-i közgyűlésén sem tárgyalják a Fidesz további tagságáról szóló jelentést.

Orbán Viktor és több más vezető fideszes politikus is utalt már arra a lehetőségre az elmúlt időszakban, hogy a Fidesz akár maga is dönthet a távozás mellett, ha az Európai Néppárt véglegesen elfordul eredeti értékeitől, elveitől a bevándorlás, az európai családmodell és a nemzeti kultúra elsődlegességének vonatkozásában. A miniszterelnök múlt heti, Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, egy centiméterre voltak attól, hogy távozzanak az EPP-ből, miután az Európai Parlament újabb állásfoglalást fogadott el a hetes cikk szerinti eljárással kapcsolatban a magyar jogállamiságról, amit a néppárti képviselők jelentős része is megszavazott a baloldali és a liberális politikusokkal egyetemben.

Orbán Viktor azt is jelezte korábban, amennyiben a Fidesz kilép a Néppártból, akkor egy új jobboldali, konzervatív, kereszténydemokrata európai pártcsalád szervezésébe fog bele.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89342/pics/lead_800x600.png
EU,Európai Néppárt,Fidesz
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-23 15:51:39
Jó emberek !
Kövezzenek meg érte, de - szerintem - nincs ennek a huzakodásnak semmi értelme ezekkel a begyepesedett agyú, liberálbolsevik, néppártnak csúfolt csoporttal. Ott kell hagyni még idejében ezt a gittegyletet, alakítani egy másik, ténylegesen az európai értékeket, a keresztény elkötelezettséget való új formációt.
Véleményem szerint a mostani néppártból is tömegesen csatlakoznának mindazok, akik normális gondolkodásúak, a FIDESZ-el, és az Orbán Viktorral szimpatizálnak. A Weber féle szédelgők meg maradjanak magukban a nagy "elvhűségükkel" együtt !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Elhagyhatták a kórházat a Vuhanból hazatért magyarok

2020.02.17. 08:40
Semmilyen tünetet nem mutattak a Dél-pesti Centrumkórházban két hétig karanténban tartott magyarok, a Covid-19 koronavírus által okozott fertőzöttség nem igazolódott, így …

Orbán Viktor: jön az újabb nemzeti konzultáció

2020.02.12. 21:05
A kormány tudni szeretné, miként vélekednek a magyarok „az iparággá vált börtönbizniszről”, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a Szeviép-üggyel összefüggésben …

A börtönbizniszről és a bírói botrányról tárgyal a Fidesz-frakció

2020.02.12. 11:40
Rendbe tennék végre azokat az ügyeket, melyek sértik a magyar emberek igazságérzetét.

Orbán nyerte a migrációs sakkjátszmát

2020.02.11. 09:15
Merkel megenyhült, a magyar miniszterelnöknek lett igaza.

Várhelyi Olivér felgyorsítaná a nyugat-balkáni bővítést

2020.02.11. 05:10
Az uniós biztos szerint Albániával és Észak-Macedóniával haladéktalanul meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat.

Aláírásgyűjtés a nemzeti identitás megtartásáért

2020.02.06. 11:30
A Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei, köztük a székelység is megtarthassák identitásukat a …

Orbán Viktor: tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést

2020.02.03. 15:15
Tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést, alapkoncepciója ugyanis nem sportszerű, és olyan módosítások vannak benne, amelyek a …

Patakon is leverte a Fidesz az ellenzéket

2020.01.27. 05:55
Nemcsak Győrben, hanem Nógrád megyében is kormánypárti siker született vasárnap. Az októberi „döntetlen” után a Fidesz jelöltjének szavaztak bizalmat Patakon.

Dézsi: Győr nem lett ellenzéki bástya

2020.01.27. 05:50
Az új fideszes polgármester azt ígéri, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal a város fejlesztéséről.

Se kiköpni, le lenyelni nem tudja a Néppárt a Fideszt?

2020.01.20. 17:40
Nincs egyezség a néppárti bölcsek között a Fidesz sorsáról. Sajtóhírek szerint az Európai Néppárt február 3-i közgyűlésén nem kerül napirendre a Fidesz tagságának kérdése, …

Ezeket a cikkeket olvastad már?