894 új fertőzött
894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett.
Blogolj!

Húzza az időt az Európai Néppárt, továbbra is függőben a Fidesz sorsa

Nem tudott egyezségre jutni az EPP által felállított "bölcsek tanácsa" a Fidesz pártcsaládon belüli jövőjével kapcsolatban, ezért a magyar kormánypárt felfüggesztésének meghosszabbítását javasolják.

Fotó: Twitter

"Salamoni döntést" javasol a "három bölcs" - Herman von Rumpuy, Hans-Gert Pöttering és Wolfgang Schüssel - az Európai Néppárt (EPP) vezetésének a Fidesszel kapcsolatban - írta meg a Mérce a Frankfurter Allgemeine Zeitung információra hivatkozva. A német lap úgy tudja, mivel a három főből álló "döntőbizottság" tagjai nem tudtak megegyezni a Fidesz sorsával kapcsolatban, azt javasolják a pártvezetésnek, hogy tartsa felfüggesztve a magyar kormánypárt tagságát addig, amíg az nem tanúsít megbánást, és nem módosít politikai irányvonalán.

Donald Tusk, a Néppárt elnöke hétfőn egyeztetett a három politikussal, akiket tavaly márciusban bíztak meg azzal, hogy állítsanak össze átfogó jelentést a Fidesz ügyében. Jelen állás szerint Wolfgang Schüssel, egykori osztrák kancellára a Fidesz tagságának visszaállítása mellett tenné le a voksát, ezzel szemben Herman von Rumpuy, az Európai Tanács korábbi elnöke a kizárást javasolja. Hogy a helyzet tovább bonyolódjon, Hans-Gert Pöttering, korábbi EP-elnök szerint köztes megoldást kell kitalálnia az EPP-nek, ennek konszenzusaként a Fidesz felfüggesztésének meghosszabbítása mellett dönthetnek.

Az EPP február 3-án tart közgyűlést, de koránt sem biztos, hogy akkor végleges döntés születik a magyar kormánypárt párton belüli jövőjével kapcsolatban. Donald Tusk a héten Twitter-bejegyzésben közölte, bár a bölcsektől kért jelentés elkészült, egyelőre nem tudja, mikor tárgyalhatja a Néppárt az ügyet.

Se kiköpni, le lenyelni nem tudja a Néppárt a Fideszt?

Nincs egyezség a néppárti bölcsek között a Fidesz sorsáról. Sajtóhírek szerint az Európai Néppárt február 3-i közgyűlésén nem kerül napirendre a Fidesz tagságának kérdése, tovább halasztják az ügyet. Jelen állás szerint az Európai Néppárt február 3-i közgyűlésén sem tárgyalják a Fidesz további tagságáról szóló jelentést.

Orbán Viktor és több más vezető fideszes politikus is utalt már arra a lehetőségre az elmúlt időszakban, hogy a Fidesz akár maga is dönthet a távozás mellett, ha az Európai Néppárt véglegesen elfordul eredeti értékeitől, elveitől a bevándorlás, az európai családmodell és a nemzeti kultúra elsődlegességének vonatkozásában. A miniszterelnök múlt heti, Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, egy centiméterre voltak attól, hogy távozzanak az EPP-ből, miután az Európai Parlament újabb állásfoglalást fogadott el a hetes cikk szerinti eljárással kapcsolatban a magyar jogállamiságról, amit a néppárti képviselők jelentős része is megszavazott a baloldali és a liberális politikusokkal egyetemben.

Orbán Viktor azt is jelezte korábban, amennyiben a Fidesz kilép a Néppártból, akkor egy új jobboldali, konzervatív, kereszténydemokrata európai pártcsalád szervezésébe fog bele.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89342/pics/lead_800x600.png
EU,Európai Néppárt,Fidesz
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-23 15:51:39
Jó emberek !
Kövezzenek meg érte, de - szerintem - nincs ennek a huzakodásnak semmi értelme ezekkel a begyepesedett agyú, liberálbolsevik, néppártnak csúfolt csoporttal. Ott kell hagyni még idejében ezt a gittegyletet, alakítani egy másik, ténylegesen az európai értékeket, a keresztény elkötelezettséget való új formációt.
Véleményem szerint a mostani néppártból is tömegesen csatlakoznának mindazok, akik normális gondolkodásúak, a FIDESZ-el, és az Orbán Viktorral szimpatizálnak. A Weber féle szédelgők meg maradjanak magukban a nagy "elvhűségükkel" együtt !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: Vera Jourová megsértette Magyarországot, távoznia kell pozíciójából

2020.09.29. 09:25
Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy …

Hajdúnánáson és Ráckevén is tarolt a Fidesz

2020.09.20. 21:35
Mindkét településen időközi polgármester-választást tartottak vasárnap és mindkét településen hatalmas győzelmet arattak a kormánypártok jelöltjei.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Hol az 50 milliárd? – elég Karácsonyék szőrszálhasogatásából!

2020.09.14. 15:10
A balliberális budapesti vezetésnek el kell döntenie, akar-e segíteni a koronavírus-válság által padlóra küldött turizmus szereplőinek vagy sem. Jelenleg …

Íme az igazság: Karácsony csak sunnyog, nem segít a vállalkozóknak

2020.09.10. 13:25
A budapesti Fidesz alaposan leszedte a keresztvizet a balliberális főpolgármesterről.

A kormány szerint az Országgyűlésnek működnie kell

2020.09.07. 16:25
A Fidesz-KDNP közleményben jelentette be, hogy közös frakcióüléssel indítja az őszi parlamenti ülésszakot azónban a járványügyi helyzetre nem tart kihelyezett tanácskozást.

Orbán Viktor: Európa bajban van

2020.08.31. 16:50
Európa bajban van, mert még mindig nem sikerült meghatároznia új helyét a nemzetközi gazdaságban - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 15. Bledi Stratégiai Fórumon hétfőn.

Egyre gyalázatosabb a balliberálisok lélegeztetőgép-hisztije

2020.08.26. 16:10
Úgy tűnik, a kamuvideós ellenzéknek semmi sem drága, mindent és mindenkit feláldoznának a remélt politikai hatalom oltárán.

Lánya indul Koncz Ferenc helyett

2020.08.08. 11:55
A Fidesz közleményben jelentette be, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében a tragikus hirtelenséggel elhunyt Koncz Ferenc a pártszövetség a képviselő lányát Koncz Zsófiát indítja.

Varga Judit: Magyarország megnyert egy csatát, de a "harc" folytatódik

2020.07.26. 16:50
Az igazságügyi miniszter a hét elején befejezett európai uniós csúcsot értékelte a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Ezeket a cikkeket olvastad már?