894 új fertőzött
894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Hazugság

A Soros–hálózat tetten ért manipulációja.

Félrevezető adatokkal járatja le Magyarországot a Transparency International – mutatja be az Origo.hu.

„A korábbi évekhez képest is otrombább hazugságokkal támadja Magyarországot Soros György egyik hazai kitartott szervezete. A Transparency International egyik legújabb 'elemzésében' azt állította, hogy az egyajánlatos közbeszerzések aránya az EU-ban az egyik legmagasabb Magyarországon. Ezzel szemben hazánkban tavaly 25,5 százalék volt ezen ajánlatok aránya (jelentősen csökkent, 34%-ról), míg az uniós átlag 24 százalék volt. Az elmúlt hat évben a hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárások száma 3600-ról 274-re, a tizenharmadára csökkent, ez arányosan az uniós átlag fele. Magyarországon tavaly a kkv-k által elnyert közbeszerzések értékaránya a 2008-as 39 százalékról 58 százalékra nőtt. Minden 100 közbeszerzésből 87-et kkv-k nyertek tavaly.”

Hamis adatokkal járatja le Magyarországot a Transparency International

A korábbi évekhez képest is otrombább hazugságokkal támadja Magyarországot Soros György egyik hazai kitartott szervezete. A Transparency International egyik legújabb "elemzésében" azt állította, hogy az egyajánlatos közbeszerzések aránya az EU-ban az egyik legmagasabb Magyarországon. Ezzel szemben hazánkban tavaly 25,5 százalék volt ezen ajánlatok aránya (jelentősen csökkent, 34%-ról), míg az uniós átlag 24 százalék volt.

Kulcskérdés

Az Európai Néppárt liberális fordulata.

Szakértők úgy vélik, a néppárt tagjainak többsége megtagadta keresztény gyökereit, és a párt liberális ága megpróbálja kizárni a párton belüli döntéshozatalból azokat a pártokat, amelyek alapvetően konzervatív és kereszténydemokrata politikát folytatnak – így a Hirado.hu.

„Az osztrák kormány fontos iránymutatást adhat az Európai Néppártnak – mondta Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke, miután létrejött a kormánykoalíció Ausztriában. Az Osztrák Néppárt ugyanis az Osztrák Zöld Párttal közösen kormányozza az országot. Ezzel elemzők szerint azt üzente Tusk, hogy a konzervatív, jobbközép pártoknak a jövőben a baloldalon kell szövetségeseket keresniük. 'Ezzel a lépéssel háttérbe szorulhatnak a nemzetállami törekvések a néppárton belül' – mondta Palócz André, a Századvég elemzője az M1 Unió28 című műsorában. Hozzátette, Magyarország és a visegrádi országok több tagja is amellett érvel, hogy a jövőben a nemzetállami törekvések az Európai Unió kulcskérdéseivé válhatnak.”

Liberális fordulat következhet be az Európai Néppártban

Az Európai Néppárt megalakulásakor olyan gyűjtőpárt volt, amelynek tagjai keresztény-konzervatív politikát képviseltek. Az elmúlt években azonban már tapasztalható volt a balratolódás. Szakértők úgy vélik, a néppárt tagjainak többsége megtagadta keresztény gyökereit, és a párt liberális ága megpróbálja kizárni a párton belüli döntéshozatalból azokat a pártokat, amelyek alapvetően konzervatív és kereszténydemokrata politikát folytatnak.

Értékrend

A V4-ek jobboldalisága.

A visegrádi országok népességének markáns többsége 2019 végén jobboldali érzelműnek mondta magát a Nézőpont Intézet részvételével készített kutatás alapján – tárja fel a Magyar Hírlap Online.

„A négy államban, országonként ezer fő megkérdezésével készült felmérésben a válaszadók 47 százaléka vallotta magát jobboldalinak, 29 százaléka centristának, 24 százaléka pedig baloldaliként határozta meg magát. A jobboldaliak aránya Csehországban és Magyarországon a legmagasabb (51 és 52 százalék). A baloldaliak aránya Magyarországon a legalacsonyabb (18 százalék). Különösen a fiatalabbak mondták magukat inkább jobboldalinak.”

Elsöprő többségben a jobboldaliak a V4-államokban

A négy államban, országonként ezer fő megkérdezésével készült felmérésben a válaszadók 47 százaléka vallotta magát jobboldalinak, 29 százaléka centristának, 24 százaléka pedig baloldaliként határozta meg magát. A jobboldaliak aránya Csehországban és Magyarországon a legmagasabb (51 és 52 százalék). A baloldaliak aránya Magyarországon a legalacsonyabb (18 százalék). Különösen a fiatalabbak mondták magukat „inkább jobboldalinak".

Tudomány

A stressz felfoghatatlan rombolása.

Megfejthették, hogyan őszülünk meg a stressztől. A folyamat megismerése azonban még nem jelenti azt, hogy az ellenszerét is megtalálták – írja a Népszava Online.

„A Nature című tudományos lapban megjelent tanulmány szerzői, a Sao Pauló-i Egyetem és a Harvard Egyetem tudósai úgy vélték, a hatás a melanocitákhoz, azaz a pigmentet termelő őssejtekhez kapcsolható. Ezek melanint, vagyis sötét színű pigmenteket termelnek, amely a bőr és haj színéért felelős. Miközben az egereken végeztek vizsgálatokat, bizonyítékokra bukkantak, amely a stressz és az őszülés kapcsolatát támasztja alá. Megfigyelték, hogy az őssejtek, amelyek a bőr és a haj színét meghatározzák, intenzív stressz hatására sérülnek: a sötét szőrű egerek hetek alatt teljesen megőszültek. 'Most már biztosan tudjuk, hogy a stressz felelős a haj és a bőr bizonyos változásaiért és tudjuk, hogyan zajlik a folyamat' – mondta Ya-Cieh Hsu, a Harvard tudósa.”

Megfejthették, hogyan őszülünk meg a stressztől

A folyamat megismerése azonban még nem jelenti azt, hogy az ellenszerét is megtalálták. Harmincas éveik közepétől a férfiak és a nők haja is őszülni kezdhet, a szülők hajának változása alapján megjósolható, nagyjából mikor. Bár ez nagyrészt a természetes öregedési folyamatokra és a génekre vezethető vissza, a stressz is kiemelt szerepet játszhat benne.

Düh

Rubint Réka drámai menekülése.

A fél ország követeli, hogy Norbi kérjen bocsánatot – Rubint Rékát teljesen felemészti a stressz. Belefogyott az elmúlt napok viharaiba Rubint Réka (41)! Schobert Norbert (48) felesége két nap alatt három kilóval lett kevesebb, a kialakult helyzet miatt már enni sem tud – közli a Blikk Online.

„– Kicsit elutaztunk a barátainkkal Ausztriába síelni, hogy erőt gyűjtsünk a természetből és feltöltsük a lelkünket, ez most ránk fér az elmúlt napok kommentáradata után. Kaptunk hideget, meleget, de rengeteg szeretet áradt felénk, ami nagyon sok erőt ad nekünk, a család és a barátok is száz százalékig mellettünk állnak – mondta a Blikknek Réka, és bevallotta, nagyon bántja, amiért a gyerekeket is meghurcolják az interneten. – A férjem véleményét százszorosan felülírja az a minősíthetetlen, elkeserítő, lelket megsemmisítő, megdöbbentő düh, gyűlölet és átkozódás a gyermekeink és a személyem irányába, amivel én egyszerűen képtelen vagyok mit kezdeni – tette hozzá az életmód-tanácsadó.”

A fél ország követeli, hogy Norbi kérjen bocsánatot - Rubint Rékát teljesen felemészti a stressz

Az ocsmány kommenteket olvasva elment az étvágyam, így ma is reggeli helyett egy isteni jót futottam. Nézzük a dolgok jó oldalát, még egy nap, aztán elérem a leánykori súlyomat, még Update sem kell hozzá.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89377/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?