Blogolj!

Debrecen tárt karokkal várja az új természettudományi múzeumot

Egyúttal visszautasítja Karácsony Gergely vádaskodását, miszerint tragikus lenne a múzeum odaköltöztetése.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Debrecen örömmel fogadja az új természettudományi múzeumot – közölte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere. Papp László (Fidesz-KDNP)

„Debrecen és a vidéki Magyarország nevében” visszautasította Karácsony Gergely budapesti főpolgármester állítását, miszerint „tragikus lenne a természettudományi múzeum Debrecenbe költöztetése”.

„Bármilyen hihetetlen is a volt debreceni diák számára, a fővároson kívül is van élet, mint ahogy azt az ő példája is mutatja”

– írta Papp László.

Közleménye szerint Debrecen a város jövőjét meghatározó lehetőségként tekint az új természettudományi múzeumra. Debrecen egyértelműen elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsa egy ilyen nagy jelentőségű fejlesztés megvalósításához. Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően úgy ítélik meg, hogy Debrecen ideális választás – jelezte Papp László hozzátéve:

„tisztában vagyunk azzal, hogy a természettudományi múzeum nem kizárólag kiállítóhely, hanem olyan intézmény, ahol tudományos kutatások zajlanak”.

A Debreceni Egyetem, a város oktatási rendszerének egészével együtt, biztosítani tudja a múzeum működéséhez szükséges szakemberek képzését. Teljes mértében támogatjuk a Magyar Természettudományi Múzeum és a Debreceni Egyetem között kialakítandó tudományos és oktatási együttműködést – tudatta a polgármester az MTI szerint.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89378/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Debrecen,múzeum,természettudomány,Természettudományi Múzeum
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
József 2020-01-24 21:40:58
A laikusoknak, köztük a döntéshozó politikusoknak fogalmuk sincs a TTM gyűjteményeiről, amelyek referenciaként szolgálnak. A tudomány számára és így az ország kutatóinak nem a kiállítás, tárlat rész a fontos, hanem gyűjteménytárak! Ezek, ha túl is élik a költöztetést (az Állattárral kapcsolatosan kétséges), akkor is mikor lesz ez az anyag hozzáférhető? A TTM-ről kevesen tudják, hogy számos épületben működik. Állattár, Ásvány- és Kőzettár, Embertani Tár, Központi könyvtár, Növénytár, Őslénytani és Földtani Tár, stb. a fővárosban külön-külön épületekben található! Nem csak a ludovikai épületről van szó! A Debreceni Egyetem képzése sem képes (mint ahogy a többi sem) a szükséges szakember gárdát kinevelni. A TTM szakembereinek skálája az akadémikustól a gyakornokig terjed. Egy átlag muzeológus kiképzése (szakterülettől függően) a diploma után még 5-10 év!
A dunántúli kutatók számára a TTM, mint tudományos referencia hely ezzel elveszett.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Se Debrecenbe, se máshová nem költözik a Természettudományi Múzeum

2020.02.12. 12:15
Fürjes Balázs, Budapest és fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Twitteren öntött tiszta vizet a pohárba.

Jobban van a lázasan érkező kínai nő, de még nem tudni, mi baja

2020.02.04. 11:10
Pontos diagnózist azonban csak a laboreredmények ismeretében tudnak közölni arról a hölgyről, aki éjjel lázasan érkezett a Liszt Ferenc-repülőtérre.

Lázas kínait szúrt ki a hőkamera a Liszt Ferenc-repülőtéren

2020.02.04. 04:25
Az erre a célra kijelölt Szent László Kórházba szállították, ahol soron kívüli orvosi vizsgálatnak vetik alá.

Továbbra is tünetmentesek a Vuhanból hazatérő magyarok

2020.02.03. 18:45
Nem mutatnak kóros eredményt a koronavírus-járvánnyal sújtott Vuhanból hazatérő magyaroknál elvégzett laboratóriumi vizsgálatok, szervezetükben semmilyen vírusfertőzésre …

Több ezren tüntettek a képződményező Niedermüller ellen Budapesten

2020.01.30. 21:10
A tömeg az erzsébetvárosi, keresztényeket becsmérlő DK-s polgármester lemondását követelte. A demonstrálók teljesen megtöltötték az Erzsébet körutat a …

Göncz Árpád városközpontnak hívják szombattól az Árpád híd metróállomást

2020.01.30. 12:25
Szombattól nem árt majd jobban odafigyelnünk, ha a tömegközlekedést választjuk, ugyanis az Árpád híd metróállomás neve ezentúl …

Milliárdos kórházfejlesztések a fővárosban és Pest megyében

2020.01.25. 07:55
Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 11 milliárd forintot fordít a kormány kórházépületek felújításának és építésének tervezésére.

Bármit hazudik az ellenzék, a Liget egyre zöldebb

2020.01.24. 09:15
További ötezer négyzetméterrel nő a zöldfelület a betonutak rovására a Városligetben, ahol 2019 végén 124 új ligethonos fát is elültettek a Liget Budapest projekt keretében, később pedig …

Varga Ivett lesz a BKK vezérigazgatója

2020.01.23. 13:05
Először fordul elő Budapest történetében, hogy női vezetője lesz a főváros közlekedési vállalatának.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Ezeket a cikkeket olvastad már?