894 új fertőzött
894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett.
Blogolj!

Debrecen tárt karokkal várja az új természettudományi múzeumot

Egyúttal visszautasítja Karácsony Gergely vádaskodását, miszerint tragikus lenne a múzeum odaköltöztetése.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Debrecen örömmel fogadja az új természettudományi múzeumot – közölte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere. Papp László (Fidesz-KDNP)

„Debrecen és a vidéki Magyarország nevében” visszautasította Karácsony Gergely budapesti főpolgármester állítását, miszerint „tragikus lenne a természettudományi múzeum Debrecenbe költöztetése”.

„Bármilyen hihetetlen is a volt debreceni diák számára, a fővároson kívül is van élet, mint ahogy azt az ő példája is mutatja”

– írta Papp László.

Közleménye szerint Debrecen a város jövőjét meghatározó lehetőségként tekint az új természettudományi múzeumra. Debrecen egyértelműen elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsa egy ilyen nagy jelentőségű fejlesztés megvalósításához. Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően úgy ítélik meg, hogy Debrecen ideális választás – jelezte Papp László hozzátéve:

„tisztában vagyunk azzal, hogy a természettudományi múzeum nem kizárólag kiállítóhely, hanem olyan intézmény, ahol tudományos kutatások zajlanak”.

A Debreceni Egyetem, a város oktatási rendszerének egészével együtt, biztosítani tudja a múzeum működéséhez szükséges szakemberek képzését. Teljes mértében támogatjuk a Magyar Természettudományi Múzeum és a Debreceni Egyetem között kialakítandó tudományos és oktatási együttműködést – tudatta a polgármester az MTI szerint.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89378/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Debrecen,múzeum,természettudomány,Természettudományi Múzeum
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
József 2020-01-24 21:40:58
A laikusoknak, köztük a döntéshozó politikusoknak fogalmuk sincs a TTM gyűjteményeiről, amelyek referenciaként szolgálnak. A tudomány számára és így az ország kutatóinak nem a kiállítás, tárlat rész a fontos, hanem gyűjteménytárak! Ezek, ha túl is élik a költöztetést (az Állattárral kapcsolatosan kétséges), akkor is mikor lesz ez az anyag hozzáférhető? A TTM-ről kevesen tudják, hogy számos épületben működik. Állattár, Ásvány- és Kőzettár, Embertani Tár, Központi könyvtár, Növénytár, Őslénytani és Földtani Tár, stb. a fővárosban külön-külön épületekben található! Nem csak a ludovikai épületről van szó! A Debreceni Egyetem képzése sem képes (mint ahogy a többi sem) a szükséges szakember gárdát kinevelni. A TTM szakembereinek skálája az akadémikustól a gyakornokig terjed. Egy átlag muzeológus kiképzése (szakterülettől függően) a diploma után még 5-10 év!
A dunántúli kutatók számára a TTM, mint tudományos referencia hely ezzel elveszett.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

2020.09.18. 15:50
Mától nem árt jobban odafigyelnünk, ha a fővárosban járunk, ugyanis szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a …

Lemondott a magyarországi amerikai nagykövet

2020.09.15. 20:35
David B. Cornstein Facebook-oldalán számolt be döntéséről, mint írta, megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot.

Már csak normálisan fel kell tenni – maszkokat oszt a BKK

2020.09.14. 21:40
A cél természetesen a szélsebesen terjedő koronavírus-járvány lassítása.

Péntektől tovább szigorodnak a maszkviselési szabályok a fővárosban

2020.09.14. 18:15
Szigorodnak a koronavírus-járvány második hulláma miatt a maszkviselési szabályok Budapesten, a maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig …

Hol az 50 milliárd? – elég Karácsonyék szőrszálhasogatásából!

2020.09.14. 15:10
A balliberális budapesti vezetésnek el kell döntenie, akar-e segíteni a koronavírus-válság által padlóra küldött turizmus szereplőinek vagy sem. Jelenleg …

Az autósok nagy része sem támogatja Kamugeri autóellenes ötleteit

2020.09.11. 19:30
A Magyar Autóklub felmérte a közlekedők véleményét a budapesti közúti közlekedés fejlesztési irányairól.

Orbán lepattintotta Kamugerit: dolgozzon, ne levelezzen!

2020.09.10. 16:35
A miniszterelnök elmagyarázta a főpolgármesternek, mi a feladata, ha már magától képtelen megérteni...

Íme az igazság: Karácsony csak sunnyog, nem segít a vállalkozóknak

2020.09.10. 13:25
A budapesti Fidesz alaposan leszedte a keresztvizet a balliberális főpolgármesterről.

Felújítások miatt változik több villamos közlekedése is szeptemberben a fővárosban

2020.09.05. 11:10
Építési munkák miatt két hétvégén - a mostani szombat-vasárnap, illetve szeptember 19-20-án - módosul a 17-es, a 19-es és a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?