Blogolj!

Blogstar kávéház

Permet

A NER milliárdos szúnyogirtása.

Hároméves szúnyoggyérítési szerződést kötött a Katasztrófavédelem, a tenderen régi ismerősök futottak be közel 5 milliárdért – fogalmaz a Népszava Online.

„Nincs nagy meglepetés abban, hogy ki gyérítheti országszerte a szúnyogokat a következő években. A Belügyminisztérium alá tartozó katasztrófavédelem tavaly októberben írt ki pályázatot a 2020-2022 közötti irtásokra, a nyílt eljáráson pedig rutinos cégek – a hasonló tendereken rendszeresen jól szereplő Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt., a Szemp Air Légiszolgáltató Kft. és a Rovért Kft. – futottak be. Az uniós közbeszerzési értesítő alapján a három nyertes 36 hónapos szerződés keretében, 4,55 milliárd forintért vállalta a szúnyogirtást. Összesen 770 ezer hektáron végeznek majd földi kémiai imágógyérítést, 15 ezer hektáron a földön, biológiai módszerrel pusztítanák ki a lárvákat, légi biológiai irtást pedig 15 ezer hektáron vállaltak – a tereptől függően évi egy-hat alkalommal. Jó hír, hogy a közbeszerzési dokumentum alapján, hogy az állam most már a földi irtást tartja hatékonyabbnak, és a kivitelezőknek is inkább erre kell törekedniük a kémiai légi permetezés helyett. A földi kémiai irtás ugyan még a munka oroszlánrészét teszi ki, de egyre nagyobb szerepet kap a környezetbarát lárvamentesítés is.”

4,8 milliárdért csapnak oda a szúnyogoknak a NER kedvenc cégei

Három éves szúnyoggyérítési szerződést kötött a Katasztrófavédelem, a tenderen régi ismerősök futottak be. Nincs nagy meglepetés abban, hogy ki gyérítheti országszerte a szúnyogokat a következő években. A Belügyminisztérium alá tartozó katasztrófavédelem tavaly októberben írt ki pályázatot a 2020-2022 közötti irtásokra, a nyílt eljáráson pedig rutinos cégek- a hasonló tendereken rendszeresen jól szereplő Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt., a Szemp Air Légiszolgáltató Kft.

Integráció

Soros leplezetlen hálózatépítése.

Egymilliárd dollárt szán a nemzetközi spekuláns arra, hogy a CEU mintájára hozzon létre nemzetközi egyetemi hálózatot. Az új szerveződés bűnözőket és migránsokat is támogatna – vázolja a Magyar Hírlap Online.

„A Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat (OSUN) névre keresztelt, világszerte működő új szervezete az oktatást és a kutatást kívánja integrálni a felsőoktatási intézmények között. A hálózat közös képzési programokat, kurzusokat kínálna, s külön foglalkoznának a bevándorlók képzésével. A CEU mellett a milliárdos másik, amerikai campusa, a Bard College is szerepet kap, továbbá lelkes csatlakozók jelentkezését is várják. További célként a klímaváltozás és az 'egyre veszélyesebb populizmus és nacionalizmus' elleni fellépést jelölte meg. Soros beszélt arról is, hogy az OSUN a Soros-egyetem és a Bard mintájára folytatja a magas színvonalú oktatást igénylő helyek elérését, és az elhanyagolt népesség, például menekültek, bebörtönzött emberek, a cigányok és más, lakóhelyüket elhagyni kényszerült népek kiszolgálását.”

Soros rákapcsol, bővíti a hálózatát

„Soros György a világ első számú oligarchája, maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára" - mondta előző rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. A spekuláns, mintha csak ismét igazolni akarta volna a kormányfő nyilatkozatát, csütörtökön fontos bejelentést tett a davosi Világgazdasági Fórumon.

Értelmezés

Az Európai Néppárt durva házasságtörése.

Már nem egy centire, hanem kilométerekre vagyunk a Néppárt egyes részeitől. Heteken belül döntést kell hozni arról, hogy közösen kell-e folytatni, vagy külön-külön – idézi Novák Katalint az Origo.hu.

„A Fidesz alelnöke szerint politikai értelemben a Sargentini-jelentés elfogadása egy durva házasságtörés volt. Egy zöldpárti politikus hazugságokra alapozott jelentését szavazták meg néppárti képviselők, és ezt nehéz másként értelmezni.”

Novák Katalin: A Néppárt egy része durva házasságtörést követett el

Már nem egy centire, hanem kilométerekre vagyunk a Néppárt egyes részeitől. Heteken belül döntést kell hozni arról, hogy közösen kell-e folytatni, vagy külön-külön - mondta Novák Katalin az atv.hu-nak A Fidesz alelnöke azt is hozzátette, hogy a február 3-i néppárti gyűlésen nincs napirenden a Fidesz maradása vagy távozása.

Irányvonal

A balliberálisok száznapos esetlensége.

Száz nap telt el az önkormányzati választások óta, azonban sok településen még szinte semmi sem valósult meg a hatalomra kerülő politikusok, polgármesterek ígéreteiből, miközben a polgármesteri ciklus fő irányvonalait meg kellett volna határozni – így a Hirado.hu elemzői.

„Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője úgy gondolja, hozzáállása válogatja, hogy mit lehet elérni száz nap alatt, és mit nem. Vannak olyan településvezetők, akik más politikai oldalról érkeztek a polgármesteri székbe, így elsődleges feladatként fel kellett volna mérjék a lehetőségeiket költségvetési, politikai és társadalmi szempontból. A polgármesterjelöltek mielőtt összeállították volna a programjukat – tette hozzá –, egy hatástanulmányt kellett volna készítsenek arról, hogy a különböző terveik milyen szakpolitikai intézkedéseket követelnek. Az eddig látottakból le lehet vonni a következtetést, hogy ezt nagyon kevés újonnan választott polgármester tette meg.”

Száz nap alatt a polgármesteri ciklus fő irányvonalait meg kell határozni

Száz nap telt el az önkormányzati választások óta, azonban sok településen még szinte semmi sem valósult meg a hatalomra kerülő politikusok, polgármesterek ígéreteiből. Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Mónus Márton) Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában elmondta, véleménye szerint száz nap alatt csodát nem lehet tenni, de vannak bizonyos elvárások, amiket meg kellett volna valósítsanak a pozíciójukat betöltő polgármestereknek.

Találgatás

Vajna Tímea különös kísérője.

A Blikk Online-nak először beszélt arról a titokzatos férfiről Vajna Tímea (37), akivel néhai férje, Andy Vajna (†74) sírjánál fotózták le egy hete.

„Az özvegy eddig nem nyilatkozott a történtekről, ami kapcsán szárnyra kaptak a találgatások: vajon milyen kapcsolat fűzi a fiatal milliárdoshoz? A Blikkben azonban megtörte a csendet, elmondta, miért készülhetett róluk a közös fotó, és nyilatkozott is a férfiról. – Zoli azért volt ott a férjem sírjánál, mert nyolc éve barátok voltak, és ő is kiment többször a sírhoz, egyedül is. Mivel nagyon szerette és tisztelte Andyt, vasárnap ő is ki akart menni a temetőbe. Ezért megkértem, hogy segítsen kihozni a nagyimat és a bejáró nénit, mert nem fértünk volna el egy kocsiban – nyilatkozta lapunknak Tímea, akinek szavait azok az információk is megerősítenek, amelyek lapunkhoz eljutottak.”

Vajna Tímea megtörte a csendet: Andy barátja segíti őt

Vajna Tímea megkérte néhai férje barátját, hogy vigye ki a nagymamáját és a bejárónőt Andy sírjához a megemlékezésre / Fotó: RAS Az özvegy eddig nem nyilatkozott a történtekről, ami kapcsán szárnyra kaptak a találgatások: vajon milyen kapcsolat fűzi a fiatal milliárdoshoz? A Blikkben azonban megtörte a csendet, elmondta, miért készülhetett róluk a közös fotó, és nyilatkozott is a férfiról.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89430/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?