Blogolj!

Blogstar kávéház

Válság

A bürokráciai útvesztők gyermekáldozatai.

Bürokrácia, hivatali packázások, időhúzás, a nyitottság hiánya – a többi között ezek miatt is kétségbeejtően alacsony az örökbefogadott csecsemők és kisgyerekek száma. 3-4 évesnél idősebb gyereket szinte reménytelen örökbe adni, pedig a mostaninál háromszor több adoptálás is lehetne. Az igény ugyanis megvan rá – fogalmaz a Népszava Online.

„Ahogyan nemrég lapunk is megírta, a KSH budapesti statisztikai évkönyvének friss számadatai szerint 2018-ban összesen 109 örökbefogadás történt a fővárosban, mely a korábbi évekhez képest csökkenő tendenciát mutat. Országosan ugyan nő az örökbeadások száma, de ahhoz képest, hogy évente nagyjából 2400 szülőpár vagy egyedülálló szülő vár gyermekre, a nevelőszülői hálózatban lévő, örökbe adható gyerekek száma pedig a 2500-hoz közelít, ez a 109-es szám még megyei bontásban is kétségbeejtően alacsonynak tűnik. Éves szinten nagyjából 800, a vér szerinti családjából kikerült lurkónak sikerül örökbefogadó szülőket találni ma Magyarországon. Hogy lehet az, hogy mindkét oldalon több mint 2000-en, ráadásul közel ugyanannyian várják, hogy családot alapíthassanak vagy családba kerülhessenek, mégis csupán a harmaduk esetében találkozik, csúnya szóval, a kereslet és a kínálat?”

Örökre elúszó gyerekesélyek

Bürokrácia, hivatali packázások, időhúzás, a nyitottság hiánya - a többi között ezek miatt is kétségbeejtően alacsony az örökbefogadott csecsemők és kisgyerekek száma. 3-4 évesnél idősebb gyereket szinte reménytelen örökbe adni, pedig a mostaninál háromszor több adoptálás is lehetne. Az igény ugyanis megvan rá.

Visszaélés

Karácsony Gergely főkegyúri jogkörei.

Megjelent a Fővárosi Közgyűlés új Szervezeti és Működési Szabályzatára vonatkozó javaslata, amely jelentősen szélesítené a főpolgármester jogkörét. Két sikertelen közgyűlés után saját jogkörben dönthetne egyfajta főkegyúrként a demokratikusságot máskor mindig hangsúlyozó főpolgármester – olvasható az Origo.hu-n.

„További érdekesség, hogy a határozatképességet csak a szavazás időpontjára írja elő kötelezően a Karácsony vezette Fővárosi Önkormányzat rendkívül demokratikus SZMSZ-e. Az is a főváros új vezetésének komoly visszaéléseire ad lehetőséget, hogy csak az ülést megelőző nap 12 óráig lehet írásban módosító javaslatot benyújtani a napirendi, illetve kiegészítő javaslatok közt szereplő előterjesztéshez. Kivétel ez alól a magát főkegyúri jogkörökkel felvértező főpolgármester személye, ő ugyanis a döntéshozatal megkezdéséig jogosult majd módosításokat benyújtani, másnak nem szabad. Azaz a kormánypárti képviselőknek fel lehet készülni, a polgármester által, utolsó pillanatban benyújtott meglepetésszerű módosításokra. Amivel nagyon szépen lehet majd játszani.”

Karácsony Gergely utánozni próbálja a kormány Nemzeti Konzultációját

Megjelent a Fővárosi Közgyűlés új Szervezeti és Működési Szabályzatára vonatkozó javaslata, amely jelentősen szélesítené a főpolgármester jogkörét. Két sikertelen közgyűlés után saját jogkörben dönthetne egyfajta főkegyúrként a demokratikusságot máskor mindig hangsúlyozó főpolgármester, de lemásolná a kormány Nemzeti Konzultációját is. Írja a Mandiner. A Fővárosi Önkormányzat honlapján megjelent javaslat értelmében Karácsony több jogkört ragad magához.

Gyűlölet

A Soros-hálózat globális mesterkedése.

Itthon és külföldön is egyre aktívabb a Soros-hálózat – derül ki a Hirado.hu elemzéséből.

„A hálózatához tartozó szervezetek pedig a jogszabályok módosításával akarják elérni ezt az eredményt. Párkányi szerint a hálózat működésére általában az a jellemző, hogy globális szervezetek és bíróságok révén igyekeznek nyomást gyakorolni a demokratikusan megválasztott nemzeti politikai döntéshozókra, jó példa erre az amerikai elnök elmozdítására indított úgynevezett impeachment eljárás is – fogalmazott Párkányi. Az alkotmányos elmozdítási eljárás, az úgynevezett impeachment jelenleg a fősodratú liberális és baloldali világsajtó legfontosabb témája – hangzott el a Világ című műsorban. A tudósításokból és a nyilatkozatokból egy dolog világosság vált: a Soros György irányította demokrata párt valósággal gyűlöli Donald Trump elnököt, és azokat is, akik rá szavaztak, ezért képesek saját nemzetüket, annak szavazóit, polgárait az egész világ előtt lejáratni.”

Itthon és külföldön is egyre aktívabb a Soros-hálózat

Az Európai Parlament képviselői elfogadták a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot. Az EP baloldali pártjai által kezdeményezett újabb boszorkányüldözés mögött elemzők szerint valójában a Soros-hálózat áll. A milliárdos finanszírozta szervezetek ugyanis úgy látták, hogy a hazánk lejáratását célzó Sargentini-jelentés általuk győzelemnek tartott elfogadása után nem történt érdemi előrelépés.

Fordulat

A Jobbik döbbenetes mélyrepülése.

A Jobbiknak 2014-ben több mint egymillió szimpatizánsa volt országszerte, mára népszerűsége, szavazótábora is megfeleződött és a távozókat sem sikerült pótolnia 2015 óta – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb elemzéséből, melyet a Magyar Hírlap Online közöl.

„Ennek a jelentős népszerűségvesztésnek oka a párt identitásválsága, amely mögött az a balra tolódás áll, ami miatt a nemzeti radikális szavazók egy része kiábrándult a Jobbikból – olvasható az elemzésben, amely szerint a párt identitásválságát mutatja, hogy elveszíti a konzervatív és jobboldali beállítottságú szimpatizánsokat. A megmaradt Jobbik-tábor kevésbé konzervatív és jobboldali önbesorolása szerint, mint korábban: a 0-tól 10-ig terjedő skálán mérve a konzervatív értékrend 2015-ben még 5,7-es, 2019-ben már csak 5,2-es értéket mutatott a párttal szimpatizálók válaszai alapján. Hasonló elmozdulás volt látható a jobboldali pólustól. 2016-ban átlagosan 6,7-es értékben vallották magukat jobboldalinak a párt szimpatizánsai, 2019-ben pedig ennél is kisebb mértékben (6).”

Válságban a Jobbik a Nézőpont szerint

A Jobbik hétvégi kongresszusa új vezetést választ, de kétséges, hogy személyi változtatásokkal meg lehet állítani a párt szimpatizánsi körének folyamatos szűkülését - olvasható a Nézőpont honlapján megjelent elemzésben, amely emlékeztet: 2014-ben még a magát nemzeti radikális pártként meghatározó Jobbik volt a legnagyobb ellenzéki párt, az országgyűlési választáson több mint 1 millióan szavaztak a listájukra (20,7 százalék).

Jövevény

Szögeczki Ági oltári cukisága.

Nagy az öröm az egykori villalakó családjában: Szögeczki Ági testvére, Tibor apuka lett – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Közösségi oldalán osztotta meg boldogságát Szögeczki Ági: családjukba új jövevény érkezett, ugyanis testvérének, Tibornak megszületett a kisfia, Ákos. A pici kezéről, illetve karszalagjáról tett közzé egy képet a szépség – a fotón jól látható, hogy Ákos január 20-án, 13 óra 20 perckor született, 3230 grammal és 52 centivel. 'A hetem, az évem legszebb ajándéka, csodája... Apa lett az én kis Öcsém... Szögeczki Tibor. Alig várom, hogy a kezemben tarthassam, láthassam a Családunk legkisebb cukiságát... Isten hozott Pici Édes Drágaság, már nagyon vártunk... Köszönöm Nektek Tesó és Krisztina... ' – írja Facebook-oldalán Ági.”

Gólyahír: Szögeczki Ági testvérének kisfia született

tegnap 15:14 Szögeczki Ági a közösségi oldalán osztotta meg az örömhírt / Fotó: Blikk Blikk-információ Nagy az öröm az egykori villalakó családjában: Szögeczki Ági testvére, Tibor apuka lett. Közösségi oldalán osztotta meg boldogságát Szögeczki Ági: családjukba új jövevény érkezett, ugyanis testvérének, Tibornak megszületett a kisfia, Ákos.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89522/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?