Blogolj!

Kapaszkodjatok: viharos szél tépi a hajunkat szerdán is

Nem árt felkészülni: 100 kilométeresnél nagyobb széllökések várhatóak kedd után szerdán is. Hózáporok is szembejöhetnek itt-ott.

Illusztráció: MTI/Varga György

Nem viccel, sőt, egyre durvul a február: szerdára is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a viharos szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden többfelé regisztráltak 100 kilométer/órásnál erősebb széllökést. Kab-hegyen 120 kilométeres szél is volt, így a napi szélrekord is biztosan megdőlt. 

A budapesti János-hegyen lévő mérőnk 124 km/h-s (34,4 m/s-os) széllökést mért, egyelőre ez az új országos – és értelemszerűen budapesti – csúcs, de még nincs vége a napnak

– írta Facebook-oldalán az OMSZ.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint az ország nagy részén másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Szerdára Heves és Nógrád megyére adták ki a legalacsonyabb fokú, elsőfokú figyelmeztetést. Az ország többi részén másodfokú a figyelmeztetés.

A késő esti óráktól szerda reggelig 70 kilométeresnél gyengébb széllökések várhatók, szerda délelőttől a késő esti órákig – a középső országrész északi részeinek kivételével – gyakran lesz viharos (70-100 kilométer/órás) az északi, északnyugati szél, a déli, kora délutáni órákban egy-egy 100-110 kilométeres széllökés sem zárható ki.

Kedd délután, este a Zemplénben, a Mátrában és a Bükkben, valamint a Bakonyban és a Budai hegyekben havas esőbe, hó is lehet, szerda hajnalban a Tiszántúlon síkvidéken is kialakulhat havas eső, átmeneti havazás. Hegyvidékeken pár centiméternyi vizes, tapadó hó eshet. Keleten a 24 órás csapadékösszeg szerda reggelig meghaladhatja a 20 millimétert. Szerdán napközben a Dunántúlon és a Dél-Alföldön kialakulhatnak hózáporok is.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet szerda hajnalban 0 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. A nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/89976/pics/lead_800x600.jpg
eső,havazás,hó,időjárás,szél,tél,vihar
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2020-02-05 00:24:32
Amerikában másfél méteres hó hullott , hónapok óta kegyetlen időjárás van, hullanak az emberek ....
Európában szeptember óta, zord, rossz , télies az időjárás , fűteni kell , napfényt fél év alatt imitt , amott láttunk..
Ausztráliában az időjárás az évszaknak megfelelő , általában 15 - 30 fok C....December óta egész Aus.-ban folynak a tenisz versenyek..Sokszor melegítő felsőben vannak az emberek !!
Összeségében , tehát a tudósok , szakértők véleményével egybeesve...HŰL A BOLYGÓ !!
A fentieket Magyarországon úgy nevezik , hogy GLOBÁLIS GLOBALISTA INTERNACIONALISTA KLÍMA KÁNIKULA KLÍMA HŐSÉG KLÍMA FORRÓSÁG KLÍMA SZÉLHÁMOSSÁG !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

30 fokos hőség és záporok – Ilyen időjárásra számíthatunk

2020.08.09. 17:05
Jó hír a nyár szerelemeseinek, hogy jövő héten is tartani a fog a hőség, főleg 30 Celsius-fok körüli maximumokra számíthatunk majd. Azonban nem árt majd résen …

Beköszönt a tartós hőség: durva kánikula érkezik Magyarországra

2020.08.07. 16:10
Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteki tájékoztatása szerint Európában és Magyarországon is beköszönt a tartós hőség.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Több Somogy megyei településen nincs ivóvíz

2020.07.26. 18:00
A vihar az ivóvizet is tönkretette, így csak forralás után iható a vezetékes víz Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon. Ezeken a Somogy megyei településeken átmeneti vízhiány várható vasárnap …

Igazi nyári idővel ér véget a július, azonban zivatarok még előfordulhatnak

2020.07.26. 17:15
Egyelőre még a jövő héten sem szabadulunk a záporoktól, azonban már javarészt az igazi nyári strandolós időjárásra számíthatunk majd.

Több mint kétszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat a szombati vihar miatt

2020.07.26. 13:20
225 alkalommal kellett a tűzoltókat riasztani a szombati felhőszakadás miatt. A vihar leginkább Somogy és Zala megyében pusztított.

Vasárnap is számíthatunk zivatarokra és felhőszakadásra

2020.07.26. 08:30
Vasárnap a kezdetben erősen felhős területeken is kisüt a nap, majd gomolyfelhő-képződés várható, illetve nyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik.

Szombaton sem áll el az eső

2020.07.25. 09:35
Extrém mennyiségű csapadékra, további intenzív esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Leszakad az ég: felhőszakadás veszélye miatt több megyében is másodfokú riasztást adtak ki

2020.07.23. 12:45
Alapos zuhéra számíthatunk az ország egész területén: az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyében …

Ma csak három megye úszhatja meg szárazon

2020.07.17. 07:55
Nagy valószínűséggel csak három megyében kerülhet el minket ma az eső. A többiek készüljenek az égi áldásra.

Ezeket a cikkeket olvastad már?