Blogolj!

Több tucat ember halt meg két törökországi lavinában

Az első hírek még 28 halálos áldozatról szóltak, ám a legfrissebb információk szerint immár 38-an haltak meg a Törökország keleti részén bekövetkezett két lavina következtében.

A számok még változhatnak, ugyanis egyelőre nem tudni pontosan, hogy hányan rekedtek a hó alatt.

Az első hóomlás még kedden késő este egy országúton történt a keleti Van tartományban található Bahcesaray (Bahcsiszeráj) körzetben. A hótömeg egy hókotrót és egy kisbuszt söpört el. Öten életüket vesztették, a kisbusz sofőrje és hat utasa megmenekült, ketten azonban eltűntek. A második lavina az eltűnteket kereső mentőegység 33 tagjának életét követelte, köztük csendőrökét, faluőrökét, tűzoltókét és önkéntesekét - közölte a katasztrófavédelem (AFAD).  A második szerencsétlenségnek 53 sérültje is van.

Az nem egyértelmű, hogy az AFAD által bevezetett "sérültek" kategóriája megegyezik-e azokkal, akiket a korábbi közlések "kimenekítettekként" tüntettek fel.

A túlélők utáni kutatásban az AFAD, a török Országos Mentőszolgálat (UMKE), a török Vörös Félhold, a tűzoltóság, a csendőrség több száz alkalmazottja, illetve számos helyi önkéntes vesz részt. A környező tartományokból is érkeztek egységek. A mentési munkálatokat a sűrű köd, az erős hóesés és a szél is akadályozza.

A török belügyminisztérium előzőleg még arról számolt be, hogy 10-15 ember rekedhetett a hó alatt, a mentőszolgálat 30 tagját pedig sikerült élve kiemelni a hótömegek alól, őket azóta kórházban kezelik.

Bahcesaray település polgármestere, Meki Arvas közölte, hogy a túlélők között senki sincs életveszélyben. Van tartomány kormányzója később viszont úgy nyilatkozott, hogy a kimentettek közül kilenc embernek súlyos az állapota. Egyúttal kiemelte: nem tudják, hogy pontosan hányan maradtak még a hó alatt.

A kimenekítettek között volt Recep Tayyip Erdogan török elnök egyik főtanácsadója, Gülsen Orhan is, aki az első lavinát követően érkezett a helyszínre.

(MTI)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90022/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lavina,Törökország
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?