Blogolj!

Eddig tartott a migránsbuli, elszállították a Kelebiánál határnyitást követelő bevándorlókat

Csütörtök délután migránsmenet indult Szabadkáról, az illegális bevándorlók a magyar határon akartak átjutni. Nem jutottak sokáig.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Elszállították a szerb hatóságok a Kelebiánál összegyűlt több száz migránst - számolt be az MTI péntek reggel az M1 híradójának információi alapján.

Ahogy azt a Blogstar is megírta, csütörtök délután fél öt körül egy nagyjából 400-500 főből álló migránsmenet érkezett meg Szabadkáról a tompai határátkelőhöz, annak reményében, hogy átkelhetnek a határzáron és elkezdhetik útjukat Európa belseje felé.

KEZDŐDIK!

Ugye, milyen fatális véletlenek vannak?! Egyszer csak megérkezett a magyar határhoz „pár száz" „békés" tüntető, és elkezdett tüntetni, hogy engedjük be (át) őket. Varázsütésre előkerültek a gyerekek is, akik állandó „kellékei" az ilyesféle, a médiának, az elhülyült nyugatiaknak, és a mindenhol pontosan ugyanolyan hülye libsiknek szóló demonstrációknak.

A Pannon RTV információi szerint a határ mellett tiltakozó migránsokat a szerb hatóságok éjjel két óra körül buszokra tették, majd rendőri kísérettel a dél-szerbiai Presevo befogadóközpontjába szállították őket. A beszámolók szerint a migránsok nem álltak ellen, békésen szálltak fel a buszokra.

A menetet már hetek óta szervezték a közösségi médiában zárt csoportokban - írja az MTI. A tervek szerint péntek hajnalban indultak volna el a magyar határ felé, de miután a szerb hatóságok tudomást szereztek az "akcióról", korábbra hozták az indulást. A szerb rendőrség nem hivatalos információk szerint előző éjszaka már több tucat migránst begyűjtött, és rabszállító járművekkel a dél-szerbiai befogadóközpontba vitte őket.

Szerbiában jelenleg mintegy hatezer migráns tartózkodik, de 2015 óta nem jelentek meg migránsok ilyen nagy számban a szerb-magyar határon, inkább a Horvátországgal és a Bosznia-Hercegovinával közös határszakaszon próbáltak meg Nyugat-Európa felé haladni.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90079/pics/lead_800x600.jpg
határ,határvédelem,határzár,migráció,migránsok,Szerbia
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Komoly EU-s kisebbség blokkolja a Soros-kvótaterveket

2020.07.08. 08:30
Jó esély van rá, hogy sikerül meggátolni a lopakodó brüsszeli betelepítési elképzeléseket.

Közel 300 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

2020.07.06. 07:55
Nincs megállás a migránsok számára: 273 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig hazánkban.

Minden eddiginél veszélyesebb az illegális migránsok alkalmazása

2020.07.04. 05:05
A koronavírus-válság miatt bőven akad ugyanis munkanélküli az európai őslakosok között is.

Humanitárius korridor védi a magyarok egészségét

2020.07.04. 05:00
A járvány ismételt fellángolása miatt szigorított a kormányzat: ma 0 órától a Magyarországon átutazók a kijelölt útvonalat nem hagyhatják el, és csak a kijelölt határátkelőhelyeket, …

Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020.07.03. 11:15
Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című …

Orbán Viktor: nem tudjuk elfogadni az unió kérését! (videó)

2020.07.02. 08:35
Első a magyar emberek egészsége: továbbra sem engedjük be az EU-n kívüli országok állampolgárait. Kivétel: Szerbia.

Brüsszel továbbra is meghekkelné a magyar migránspolitikát

2020.06.30. 05:10
Bármennyire is kudarcos az Európai Unió bevándorláspolitikája, a balliberális körök annál jobban erőltetik. Magyarországnak résen kell lennie, ha meg akarja védeni …

Kétszáznál is több migránssal szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2020.06.29. 08:15
A jó idő beköszöntével a migráns is útra keltek, számuk pedig ismét egyre nő: csak a hétvégén 229 határsértővel szemben intézkedtek a …

Orbán Viktor: Szerbia Közép-Európával együtt nyertese lehet a következő évtizednek

2020.06.22. 13:50
Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Aleksandar Vucic szerb elnöknek a Szerb Haladó Párt parlamenti, tartományi és …

Ezeket a cikkeket olvastad már?