Blogolj!

Eddig tartott a migránsbuli, elszállították a Kelebiánál határnyitást követelő bevándorlókat

Csütörtök délután migránsmenet indult Szabadkáról, az illegális bevándorlók a magyar határon akartak átjutni. Nem jutottak sokáig.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Elszállították a szerb hatóságok a Kelebiánál összegyűlt több száz migránst - számolt be az MTI péntek reggel az M1 híradójának információi alapján.

Ahogy azt a Blogstar is megírta, csütörtök délután fél öt körül egy nagyjából 400-500 főből álló migránsmenet érkezett meg Szabadkáról a tompai határátkelőhöz, annak reményében, hogy átkelhetnek a határzáron és elkezdhetik útjukat Európa belseje felé.

KEZDŐDIK!

Ugye, milyen fatális véletlenek vannak?! Egyszer csak megérkezett a magyar határhoz „pár száz" „békés" tüntető, és elkezdett tüntetni, hogy engedjük be (át) őket. Varázsütésre előkerültek a gyerekek is, akik állandó „kellékei" az ilyesféle, a médiának, az elhülyült nyugatiaknak, és a mindenhol pontosan ugyanolyan hülye libsiknek szóló demonstrációknak.

A Pannon RTV információi szerint a határ mellett tiltakozó migránsokat a szerb hatóságok éjjel két óra körül buszokra tették, majd rendőri kísérettel a dél-szerbiai Presevo befogadóközpontjába szállították őket. A beszámolók szerint a migránsok nem álltak ellen, békésen szálltak fel a buszokra.

A menetet már hetek óta szervezték a közösségi médiában zárt csoportokban - írja az MTI. A tervek szerint péntek hajnalban indultak volna el a magyar határ felé, de miután a szerb hatóságok tudomást szereztek az "akcióról", korábbra hozták az indulást. A szerb rendőrség nem hivatalos információk szerint előző éjszaka már több tucat migránst begyűjtött, és rabszállító járművekkel a dél-szerbiai befogadóközpontba vitte őket.

Szerbiában jelenleg mintegy hatezer migráns tartózkodik, de 2015 óta nem jelentek meg migránsok ilyen nagy számban a szerb-magyar határon, inkább a Horvátországgal és a Bosznia-Hercegovinával közös határszakaszon próbáltak meg Nyugat-Európa felé haladni.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90079/pics/lead_800x600.jpg
határ,határvédelem,határzár,migráció,migránsok,Szerbia
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A börtönbizniszről és a bírói botrányról tárgyal a Fidesz-frakció

2020.02.12. 11:40
Rendbe tennék végre azokat az ügyeket, melyek sértik a magyar emberek igazságérzetét.

Orbán nyerte a migrációs sakkjátszmát

2020.02.11. 09:15
Merkel megenyhült, a magyar miniszterelnöknek lett igaza.

Több mint 150 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2020.02.10. 08:30
Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint összesen 165 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák …

Most jött: újra próbálkoznának a kelebiai migránsok

2020.02.08. 04:55
Bizonyos szervezetek ugyanis azzal vezetik meg ezeket az embereket, hogy meg fogják nyitni a magyar határt.

A Soros-hálózat nyomásgyakorlása volt a migránsmenet

2020.02.08. 04:50
A liberális csoportok célja, hogy rossz színben tüntessék fel Magyarországot.

További csoportokra lehet számítani Szerbia felől

2020.02.07. 11:30
A Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szerint a tegnapi Tompához érkező migránscsoport után további karavánokra is számíthatunk, hiszen csak Szerbiában mintegy 6 ezer illegális …

400 fős migránsmenet a magyar határnál

2020.02.06. 16:45
Szerbiában indult migránsmenet csütörtök délután fél ötkor Tompánál elérte a magyar határt.

Tovább nőtt a migránsok száma - múlthéten közel félezren jöttek

2020.02.03. 08:15
187 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig, pénteken 25, szombaton 71, vasárnap 81 jogellenesen az ország területén …

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Belügyminisztérium

2020.01.28. 12:40
A röszkei események után a Belügyminisztériumban összeült a Migrációs Munkacsoport koordinációs ülése, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

Szakértő: A migránsok tudják, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a határon

2020.01.28. 10:40
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli …

Ezeket a cikkeket olvastad már?