Blogolj!

Blogstar kávéház

Folyatás

A balkáni NER-sajtó kitömése.

Több mint kétmilliárd forintnyi eurót folyathattak át a balkáni Orbán-médiához – állítja a Népszava Online.

„Szlovén lapértesülések szerint a pénzek egy része egy Mészáros-közeli építőipari cégtől is jött. Összesen 6,4 millió euró – több mint kétmilliárd forint – jutott el Fidesz-közeli üzleti körökből a Balkánon terjeszkedő Orbán-médiához – derül ki a Necenzurirano nevű szlovén tényfeltáró portál kettő, hétfőn megjelent cikkéből. Korábban már megírtuk, hogy a szlovén és észak-macedón médiacégekben tulajdonrészt szereztek a Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóhoz köthető személyek, így Schatz Péter, a Ripost korábbi résztulajdonosa, illetve Adamik Ágnes, aki korábban Schatz-cal együtt dolgozott a közmédiában. A balkáni NER-sajtó Szlovéniában erőteljesen támogatja Janez Jansa szélsőjobboldali SDP pártvezért, volt miniszterelnököt, illetve Észak-Macedóniában a megbukott, korrupcióért elítélt, ám a börtön elől Magyarországra menekült Nikola Gruevszki pártját.”

Több mint kétmilliárd forintnyi eurót folyathattak át a balkáni Orbán-médiához

Szlovén lapértesülések szerint a pénzek egy része egy Mészáros-közeli építőipari cégtől is jött. Összesen 6,4 millió euró - több mint kétmilliárd forint - jutott el Fidesz-közeli üzleti körökből a Balkánon terjeszkedő Orbán-médiához - derül ki a Necenzurirano nevű szlovén tényfeltáró portál kettő, hétfőn megjelent cikkéből (ezek itt és itt érhetőek el).

Nyitás

Az EU szavahihetősége.

Az Európai Bizottság célja, hogy felgyorsítsa és dinamikussá tegye a nyugat-balkáni bővítés folyamatát, valamint megtartsa annak a valóságos és hiteles lehetőségét, hogy a térség országai csatlakozzanak az Európai Unióhoz – közölte Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztos a Magyar Hírlap Online szerint.

„Kijelentette, a bizottság kiáll azon véleménye mellett, hogy Albániával és Észak-Macedóniával meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat, ugyanis mindkét tagállam teljesítette az ehhez szükséges feltételeket. Az unió akkor lehet hiteles, ha tartja magát az eredményen alapuló bővítési folyamatra vonatkozó ígéretéhez – mondta Várhelyi. 'Ahhoz, hogy szavahihető partnerek legyünk, nekünk is teljesíteni kell az ígéreteinket' – fogalmazott. Azt közölte, hogy a két tagjelölt ország által elért eredményekről az Európai Bizottság még februárban részletes tájékoztatást tesz közzé annak érdekében, hogy az uniós tagállamokból álló tanács támogató döntését előkészítse. A bizottság meggyőződése ugyanis, hogy a további halasztás rosszat tenne a régió stabilitásának, illetve rést nyitna olyan erőknek, amelyek negatív hatást elérve kívánhatnak beavatkozni a folyamatba – mondta.”

Az Európai Bizottság felgyorsítaná a nyugat-balkáni bővítés folyamatát

Az Európai Bizottság szerdán mutatta be az átalakított bővítési folyamatról szóló javaslatát azzal a céllal, hogy új lendületet adjon az unió bővítésének. Az uniós biztos az Európai Parlament plenáris ülésének a bővítési folyamat reformjáról szóló bizottsági előterjesztésről folytatott vitáján hangsúlyozta, az Európai Bizottság számára nagyon fontos a teljes uniós elkötelezettség a nyugat-balkáni bővítés perspektíváját illetően, az Európai Uniónak erre vonatkozóan „ egy hangon kell megszólalnia".

Halál

A koronavírus tombolása.

Ezer fölé emelkedett a járvány halottainak száma – jelenti az Origo.hu.

A BNO News szerint már 1013 ember halt bele a koronvírusos megbetegedésbe, többségük a vírus gócpontjában, Vuhanban. A fertőzöttek száma már 42 729 fő. Hétfőn összesen 103 ember halt meg, a legtöbben egy nap alatt. Vasárnap 91 volt a halálos áldozatok száma. A fertőzöttek száma ugyanakkor csökkent: 2097 új beteg lett hétfőn, vasárnap a számuk 2618 volt.”

Ezer fölé emelkedett a koronavírus halottainak száma

Újabb 103 ember halt bele az új típusú koronavírusba. A BNO News szerint már 1013 ember halt bele a koronvírusos megbetegedésbe, többségük a vírus gócpontjában, Vuhanban. A fertőzöttek száma már 42 729 fő. Hétfőn összesen 103 ember halt meg, a legtöbben egy nap alatt. Vasárnap 91 volt a halálos áldozatok száma.

Lökés

A Ciara ciklon pusztítása.

Komoly károkat okozott Magyarországon a nyugatról érkező Ciara ciklon – összegez a Hirado.hu.

„Főleg a Dunántúlon volt ítéletidő, fák dőltek ki és tetőket rongált meg az erős szél. A tűzoltókat délutánig több mint háromszázszor riasztották. A Balaton vize is megbillent, a legnagyobb kilengés 82 centiméter volt a keleti és a nyugati part között. A legerősebb széllökést a Kékestetőn mérték, ott 111 kilométer per órával tombolt a vihar – hangzott el az M1 Híradójában.”

Komoly károkat okozott Magyarországon a Ciara

Komoly károkat okozott Magyarországon a nyugatról érkező Ciara ciklon. Főleg a Dunántúlon volt ítéletidő, fák dőltek ki és tetőket rongált meg az erős szél. A tűzoltókat délutánig több mint háromszázszor riasztották. A Balaton vize is megbillent, a legnagyobb kilengés 82 centiméter volt a keleti és a nyugati part között.

Mosoly

Liu Shaolin Sándor természetes szerelme.

A januárban Eb-, februárban világkupa-aranyérmet szerző klasszisnak, a 2018-as pjongcsangi téli játékokon győztes férfiváltó vezérének újra foglalt a szíve – számol be róla a Blikk Online.

„– A természetes nőket kedvelem, akik nincsenek agyonfestve, sminkelve. Leginkább egy szép mosoly tud levenni a lábamról, s tetszik, ha színes ruhákban jár a párom – mondta korábban a Ferencvárost erősítő Liu Shaolin a zsáneréről. Péterffy egyébként több versenyére, így a 2019-es dordrechti Európa-bajnokságra is elkísérte Shaolint. Úgy tudjuk most hétvégén Regina is a helyszínen, Drezdában szurkolt neki.”

Foglalt a szíve Liu Shaolin Sándornak: ő az olimpiai bajnok gyorskoris új szerelme - fotó

Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Világkupa-győztes lett Drezdában a hét végén. /Fotó: Profimedia Szabó Dávid újságíró Budapest - A szerelem is repíti az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázót, Liu Shaolin Sándort (24) a jégen. A januárban Eb-, februárban világkupa-aranyérmet szerző klasszisnak , a 2018-as pjongcsangi téli játékokon győztes férfiváltó vezérének a szíve ugyanis újra foglalt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90250/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?