Blogolj!

Blogstar kávéház

Piknik

Magyarország és Németország közös útja.

Angela Merkel német kancellár hétfőn megbeszélésre fogadta berlini hivatalában Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. A megbeszélés középpontjában a kétoldalú kapcsolatok, valamint Európa-politikai és nemzetközi témák álltak – tekint vissza a Hirado.hu.

„A tavalyi páneurópai piknik óta jól látható, hogy politikai értelemben a magyar és német vezetőknek sikerült megegyezésre jutniuk, és a korábbi egyet nem értési pontokat kicsit eltolni annak érdekében, hogy a két ország közötti gazdasági kapcsolatok stabilak, és kiszámíthatók maradjanak – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője. Hozzátette, Magyarország esetében a kül- és belpolitikai események meglehetősen kiszámíthatók és stabilak voltak az elmúlt időszakban. Németországban azonban a türingiai események, a CDU válsághelyzet láthatóan érzékeltették hatásukat Merkelék pozíciója és viselkedése kapcsán is. Figyelembe venni, hogy azok a régiók amelyek nem annyira erősek gazdaságilag, mint a nyugat-európai régiók többsége, fel kell zárkózzanak gazdasági és társadalmi képességben is.”

Közös úton jár Németország és Magyarország

Angela Merkel német kancellár hétfőn megbeszélésre fogadta berlini hivatalában Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. A megbeszélés középpontjában a kétoldalú kapcsolatok, valamint Európa-politikai és nemzetközi témák álltak. Angela Merkel német kancellár sajtónyilatkozatot tesz Orbán Viktor miniszterelnök társaságában Berlinben, a kancellár hivatalában (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) A tárgyalást megelőző sajtótájékoztatón a német kancellár azt mondta, közös úton jár Németország és Magyarország, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott.

Célpont

Az NGO-k nemzetbiztonsági kockázata.

A Századvég Alapítvány szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a „külföldről finanszírozott” nem kormányzati szervezetek Magyarországon – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Az elemzés kiemelten foglalkozik az érintett szervezetek által kezdeményezett adatigénylési, börtönkártalanítási és rászorulókkal kapcsolatos 'stratégiai' peres eljárásokkal. Számos fejlett demokratikus jogállamhoz hasonlóan Magyarországon a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény prioritásként kezeli az ország gazdasági biztonságának és pénzügyi helyzetének veszélyeztetésére irányuló külföldi szándékok és cselekmények kiszűrését - írták. A globalizált világban a biztonság nem a határoknál kezdődik, a távoli biztonsági kockázatok, kihívások és veszélyforrások drámai gyorsasággal kerülhetnek a határokon belülre. A nemzetállamok elsődleges biztonsági érdeke a szuverenitás, a területi integritás és az alkotmányos rend védelme. Mindezen garanciális feltételek az elmúlt időszakban korábban nem tapasztalt támadások célpontjai lettek a világ számos pontján – áll a szövegben.”

Az NGO-k működése nemzetbiztonsági kockázatot jelent

A Századvég a lapunkhoz eljuttatott közleményben írta, hogy az ngo-k - kihasználva intézményi beágyazottságukat, belső és külső kapcsolati hálózatukat -képesek nemzetbiztonsági jelentőségű tevékenységet kifejteni. Az elemzés kiemelten foglalkozik az érintett szervezetek által kezdeményezett adatigénylési, börtönkártalanítási és rászorulókkal kapcsolatos „stratégiai" peres eljárásokkal.

Képviselet

Budapest trükkös megemlékezése.

Polgármesterek, önkormányzati képviselők, diplomaták gyertyagyújtással emlékeztek a Kapisztrán téren a Budapest ostromában elhunyt civilekre és katonákra – nemzetiségtől, származástól, vallástól függetlenül. Rendőrségi tiltás után trükkösen vonultak – tudósít a Népszava Online.

„A megemlékezést, ahogyan a helyszínen most bezáró szabadtéri kiállítást is, három önkormányzat szervezte. V. Naszályi Márta, az I. kerület, valamint Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere ezúttal is megjelent, a XII. kerületi Pokorni Zoltánt egy másik kormánypárti politikus – Gidófalvy Dénes, az oktatási és kulturális bizottság elnöke – helyettesítette. A meghívótól eltérően Karácsony Gergely főpolgármester sem vett részt az eseményen, ugyanakkor a német, brit, francia, cseh és szlovák nagykövetség képviseltette magát.”

Rendőrségi tiltás után trükkösen vonultak

Polgármesterek, önkormányzati képviselők, diplomaták gyertyagyújtással emlékeztek a Kapisztrán téren a Budapest ostromában elhunyt civilekre és katonákra - nemzetiségtől, származástól, vallástól függetlenül. A megemlékezést, ahogyan a helyszínen most bezáró szabadtéri kiállítást is, három önkormányzat szervezte. V. Naszályi Márta, az I. kerület, valamint Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere ezúttal is megjelent, a XII.

Minta

A koronavírus megállítása.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerint nagyon súlyos fenyegetést jelent a világ többi részére is a „COVID-19-ként” elnevezett új koronavírus útján gyorsan terjedő kínai tüdőgyulladás-járvány. Tedrosz Adanom Gebrejeszusz szerint azonban megfelelő fellépéssel valós esély van a kór terjedésének megállítására – olvasható az Origo.hu-n.

„Tedrosz Adanom Gebrejeszusz a kór elleni gyógyszerek és védőoltások kifejlesztésének elősegítésére szervezett kétnapos genfi konferencia kezdetén arra szólította fel a világ államait, hogy osszák meg egymás között a vírusmintákat, fokozzák az együttműködést. A védőoltás csak 18 hónap múlva lehet elérhető a vírus ellen, így addig is a jelenleg rendelkezésre álló módszereket kell alkalmazni a terjedés fékezése érdekében – mondta.”

Másfél év múlva lehet csak védőoltás a koronavírus ellen

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója kedden Genfben azt mondta, nagyon súlyos fenyegetést jelent a világ többi részére is a "COVID-19-ként" elnevezett új koronavírus útján gyorsan terjedő kínai tüdőgyulladás-járvány. Tedrosz Adanom Gebrejeszusz szerint azonban megfelelő fellépéssel valós esély van a kór terjedésének megállítására.

Dicséret

Bódi Sylvi természetes meztelensége.

A természet lágy ölén, anyaszült meztelenül mutatta meg irigylésre méltó alakját Bódi Sylvi (38) – számol be róla a Blikk Online.

„A kirobbanó formában lévő modell jelenleg is Mikronéziában, Pohnpei szigetén tartózkodik, ahol ezúttal egy natúrkozmetikai cég, a Zanza Cosmetics kedvéért szabadult meg a ruháitól. Bódi Sylvi maga is a természetes megoldásokra esküszik, ragyogó bőrét a kéklő vizű óceán partján egy farönkön ülve, szív alakot formáló szürkés ágak ölelésében villantotta meg. A kép természetesen hatalmas sikert aratott a modell követőinek körében, férfiak és nők egyaránt dicsérték Sylvit az ízléses, ám mégis pikáns fotóért.”

Bódi Sylvi meztelenre vetkőzve adta át magát a természetnek - fotó

tegnap 19:30 Bódi Sylvi /Fotó: RAS-archív Lucza Mária KOLONIA - A természet lágy ölén, anyaszült meztelenül mutatta meg irigylésre méltó alakját Bódi Sylvi (38)! A kirobbanó formában lévő modell jelenleg is Mikronéziában, Pohnpei szigetén tartózkodik, ahol ezúttal egy natúrkozmetikai cég, a Zanza Cosmetics kedvéért szabadult meg a ruháitól.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90323/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?