894 új fertőzött
894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Piknik

Magyarország és Németország közös útja.

Angela Merkel német kancellár hétfőn megbeszélésre fogadta berlini hivatalában Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. A megbeszélés középpontjában a kétoldalú kapcsolatok, valamint Európa-politikai és nemzetközi témák álltak – tekint vissza a Hirado.hu.

„A tavalyi páneurópai piknik óta jól látható, hogy politikai értelemben a magyar és német vezetőknek sikerült megegyezésre jutniuk, és a korábbi egyet nem értési pontokat kicsit eltolni annak érdekében, hogy a két ország közötti gazdasági kapcsolatok stabilak, és kiszámíthatók maradjanak – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője. Hozzátette, Magyarország esetében a kül- és belpolitikai események meglehetősen kiszámíthatók és stabilak voltak az elmúlt időszakban. Németországban azonban a türingiai események, a CDU válsághelyzet láthatóan érzékeltették hatásukat Merkelék pozíciója és viselkedése kapcsán is. Figyelembe venni, hogy azok a régiók amelyek nem annyira erősek gazdaságilag, mint a nyugat-európai régiók többsége, fel kell zárkózzanak gazdasági és társadalmi képességben is.”

Közös úton jár Németország és Magyarország

Angela Merkel német kancellár hétfőn megbeszélésre fogadta berlini hivatalában Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. A megbeszélés középpontjában a kétoldalú kapcsolatok, valamint Európa-politikai és nemzetközi témák álltak. Angela Merkel német kancellár sajtónyilatkozatot tesz Orbán Viktor miniszterelnök társaságában Berlinben, a kancellár hivatalában (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) A tárgyalást megelőző sajtótájékoztatón a német kancellár azt mondta, közös úton jár Németország és Magyarország, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott.

Célpont

Az NGO-k nemzetbiztonsági kockázata.

A Századvég Alapítvány szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a „külföldről finanszírozott” nem kormányzati szervezetek Magyarországon – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Az elemzés kiemelten foglalkozik az érintett szervezetek által kezdeményezett adatigénylési, börtönkártalanítási és rászorulókkal kapcsolatos 'stratégiai' peres eljárásokkal. Számos fejlett demokratikus jogállamhoz hasonlóan Magyarországon a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény prioritásként kezeli az ország gazdasági biztonságának és pénzügyi helyzetének veszélyeztetésére irányuló külföldi szándékok és cselekmények kiszűrését - írták. A globalizált világban a biztonság nem a határoknál kezdődik, a távoli biztonsági kockázatok, kihívások és veszélyforrások drámai gyorsasággal kerülhetnek a határokon belülre. A nemzetállamok elsődleges biztonsági érdeke a szuverenitás, a területi integritás és az alkotmányos rend védelme. Mindezen garanciális feltételek az elmúlt időszakban korábban nem tapasztalt támadások célpontjai lettek a világ számos pontján – áll a szövegben.”

Az NGO-k működése nemzetbiztonsági kockázatot jelent

A Századvég a lapunkhoz eljuttatott közleményben írta, hogy az ngo-k - kihasználva intézményi beágyazottságukat, belső és külső kapcsolati hálózatukat -képesek nemzetbiztonsági jelentőségű tevékenységet kifejteni. Az elemzés kiemelten foglalkozik az érintett szervezetek által kezdeményezett adatigénylési, börtönkártalanítási és rászorulókkal kapcsolatos „stratégiai" peres eljárásokkal.

Képviselet

Budapest trükkös megemlékezése.

Polgármesterek, önkormányzati képviselők, diplomaták gyertyagyújtással emlékeztek a Kapisztrán téren a Budapest ostromában elhunyt civilekre és katonákra – nemzetiségtől, származástól, vallástól függetlenül. Rendőrségi tiltás után trükkösen vonultak – tudósít a Népszava Online.

„A megemlékezést, ahogyan a helyszínen most bezáró szabadtéri kiállítást is, három önkormányzat szervezte. V. Naszályi Márta, az I. kerület, valamint Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere ezúttal is megjelent, a XII. kerületi Pokorni Zoltánt egy másik kormánypárti politikus – Gidófalvy Dénes, az oktatási és kulturális bizottság elnöke – helyettesítette. A meghívótól eltérően Karácsony Gergely főpolgármester sem vett részt az eseményen, ugyanakkor a német, brit, francia, cseh és szlovák nagykövetség képviseltette magát.”

Rendőrségi tiltás után trükkösen vonultak

Polgármesterek, önkormányzati képviselők, diplomaták gyertyagyújtással emlékeztek a Kapisztrán téren a Budapest ostromában elhunyt civilekre és katonákra - nemzetiségtől, származástól, vallástól függetlenül. A megemlékezést, ahogyan a helyszínen most bezáró szabadtéri kiállítást is, három önkormányzat szervezte. V. Naszályi Márta, az I. kerület, valamint Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere ezúttal is megjelent, a XII.

Minta

A koronavírus megállítása.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerint nagyon súlyos fenyegetést jelent a világ többi részére is a „COVID-19-ként” elnevezett új koronavírus útján gyorsan terjedő kínai tüdőgyulladás-járvány. Tedrosz Adanom Gebrejeszusz szerint azonban megfelelő fellépéssel valós esély van a kór terjedésének megállítására – olvasható az Origo.hu-n.

„Tedrosz Adanom Gebrejeszusz a kór elleni gyógyszerek és védőoltások kifejlesztésének elősegítésére szervezett kétnapos genfi konferencia kezdetén arra szólította fel a világ államait, hogy osszák meg egymás között a vírusmintákat, fokozzák az együttműködést. A védőoltás csak 18 hónap múlva lehet elérhető a vírus ellen, így addig is a jelenleg rendelkezésre álló módszereket kell alkalmazni a terjedés fékezése érdekében – mondta.”

Másfél év múlva lehet csak védőoltás a koronavírus ellen

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója kedden Genfben azt mondta, nagyon súlyos fenyegetést jelent a világ többi részére is a "COVID-19-ként" elnevezett új koronavírus útján gyorsan terjedő kínai tüdőgyulladás-járvány. Tedrosz Adanom Gebrejeszusz szerint azonban megfelelő fellépéssel valós esély van a kór terjedésének megállítására.

Dicséret

Bódi Sylvi természetes meztelensége.

A természet lágy ölén, anyaszült meztelenül mutatta meg irigylésre méltó alakját Bódi Sylvi (38) – számol be róla a Blikk Online.

„A kirobbanó formában lévő modell jelenleg is Mikronéziában, Pohnpei szigetén tartózkodik, ahol ezúttal egy natúrkozmetikai cég, a Zanza Cosmetics kedvéért szabadult meg a ruháitól. Bódi Sylvi maga is a természetes megoldásokra esküszik, ragyogó bőrét a kéklő vizű óceán partján egy farönkön ülve, szív alakot formáló szürkés ágak ölelésében villantotta meg. A kép természetesen hatalmas sikert aratott a modell követőinek körében, férfiak és nők egyaránt dicsérték Sylvit az ízléses, ám mégis pikáns fotóért.”

Bódi Sylvi meztelenre vetkőzve adta át magát a természetnek - fotó

tegnap 19:30 Bódi Sylvi /Fotó: RAS-archív Lucza Mária KOLONIA - A természet lágy ölén, anyaszült meztelenül mutatta meg irigylésre méltó alakját Bódi Sylvi (38)! A kirobbanó formában lévő modell jelenleg is Mikronéziában, Pohnpei szigetén tartózkodik, ahol ezúttal egy natúrkozmetikai cég, a Zanza Cosmetics kedvéért szabadult meg a ruháitól.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90323/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?