Tíz újabb fertőzöttet azonosítottak
Négy nap után emelkedett a halálozások száma is, mégpedig két fővel.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Fellépés

Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója.

Több és közvetlenül felhasználható uniós forrásért lobbiznak Brüsszelben a Visegrádi Négyek főpolgármesterei. Karácsony Gergely szerint most jók a lehetőségeik – számol be róla a Népszava Online.

„A négy fővárosi vezető elsősorban az EU zöld megállapodásnak nevezett környezet- és klímavédelmi támogatásaiból szeretne viszonylag nagy szeletet kihasítani a következő években és évtizedekben. Arra kérik az uniós intézményeket, hogy a javában tartó költségvetési tárgyalásokon lássák be, milyen meghatározó szerepet játszanak a városok és az agglomerációs övezetek a zöld átállás megvalósításában. A metropoliszok Európa legszennyezettebb térségei. Budapestnek nem csak az egy főre jutó bruttó hazai terméke (GDP) magasabb az EU átlagánál, hanem a károsanyag-kibocsátása is – jegyezte meg a V4-ek brüsszeli sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely arra a kérdésre, miért is illetné meg még több pénz a fejlett régiókat. A magyar és a többi környékbeli főváros nem tudja saját forrásokból kezelni az olyan globális problémákat, mint a klímaváltozás. 'Résnyire nyitva van az ajtó, hogy betegyük a lábunkat' – érzékeltette Karácsony, hogy még éppen időben fogtak össze a közös fellépéshez. A lengyel Rafał Trzaskowski azért ítélte reménykeltőnek a helyzetet, mert a klímasemlegesség, vagyis a zéró kibocsátás finanszírozásáról még nem kezdődtek meg a megbeszélések, tehát a városoknak bőven van keresnivalójuk a tárgyalóasztal mellett.”

Karácsony: Résnyire nyitva van az ajtó, hogy betegyük a lábunkat

Több és közvetlenül felhasználható uniós forrásért lobbiznak Brüsszelben a Visegrádi Négyek főpolgármesterei. Karácsony Gergely szerint most jók a lehetőségeik. Az ellenzéki pártokhoz tartozó négyek - Karácsony Gergely budapesti, Zdeněk Hřib prágai és Rafał Trzaskowski varsói főpolgármester, valamint a betegeskedő Matúš Vallót helyettesítő pozsonyi városvezetés - szerdán Frans Timmermans-szal, az Európai Bizottság klímavédelemért felelős első alelnökével találkoztak.

Atya

Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete.

A DK elnöke az egész baloldal vezetőjének tekinti magát, ám beszéde és tervei nem váltottak ki a többi pártban osztatlan lelkesedést – elemez a Hirado.hu.

„A DK a legutóbbi megmérettetéseken sokkal jobban szerepelt, mint korábban, érezhetően megerősödtek. Azonban felvetődik, hogy mennyire számítanak új erőnek, hiszen személyüket, legalábbis a meghatározó neveiket tekintve, olyan korábbi szocialista politikusokat is látunk a soraikban, vagy például a pártelnök is maga korábban a szocialista színekben vezette az országot évekig. A DK ugyan egy új lendülettel próbál megjelenni, és ez némi támogatottságbeli növekedést is hoz számukra, azonban még mindig a régi arcokkal próbálnak politizálni. Gyurcsány Ferenc valóban a többi ellenzéki pártelnöktől vagy vezetőtől eltérően elsőként felvállalta, hogy az ellenzék atyjaként kíván fellépni, és így a saját szárnyai alá venni mindenkit – mondta el Palóc André a Századvég elemzője a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.”

Ellenzéki összefogás: a felszín alatt a víz nagyon zavaros

A DK elnöke az egész baloldal vezetőjének tekinti magát, ám beszéde és tervei nem váltottak ki a többi pártban osztatlan lelkesedést. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és a párt vezetői a Himnuszt éneklik a pártelnök 16. évértékelő beszéde után Budapesten, a Sofitel Hotelben.

Felhívás

Soros szervezeteinek tüntetése.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az egyik szervezője a gyöngyöspatai kártérítési ügy miatt meghirdetett ellenzéki tüntetésnek. Soros György hazai szervezete éppen a napokban tett közzé egy tüntetési kiskátét, amelyben többek között azt részletezte, hogyan lehet egy város életét megbénítani – így az Origo.hu.

„A kormány képviselőinek beavatkozása a gyöngyöspatai kártérítési ügybe, törvénybe ütköző, a jogállami keretek és a bíróságok függetlenségének megsértése! – civil szervezetek ezzel a felhívással hirdettek február végére a gyöngyöspatai kártérítési ügy miatt tüntetést a Kúria elé. Az esemény Facebook-oldalán szervezőként van feltüntetve a TASZ, az Idetartozunk Egyesület és a Szabad Bíróság! Szabad Gyöngyöspata!. A Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezetet nem kell különösebben bemutatni, ugyanakkor az Idetartozunk Egyesület kapcsán mindenképpen érdekes lehet, hogy alaptőkéjét Soros György alapítványa, az OSF adta. A 2017 tavaszán bejegyzett roma jogvédő szervezet létrejöttét ráadásul Sorosék egyik pályázata biztosította.”

A tüntetési kiskátét gyártó TASZ tüntetést szervez

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az egyik szervezője a gyöngyöspatai kártérítési ügy miatt meghirdetett ellenzéki tüntetésnek - derül ki az esemény Facebook-oldaláról. Mint ismert, Soros György hazai szervezete éppen a napokban tett közzé egy tüntetési kiskátét, amelyben többek között azt részletezte, hogyan lehet egy város életét megbénítani.

Hit

A házasság reneszánsza.

Reneszánszát éli a házasságkötés Magyarországon, harminc éve nem kötöttek annyi házasságot, mint 2019-ben – írja a Magyar Hírlap Online.

„Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke kedvezőnek és reménykeltőnek tartja, hogy ilyen sok házasság köttetik, és hogy emellett a válások száma jelentősen csökken. Beszélt arról is, hogy kutatások szerint a magyarok 75 százaléka nem tartja elavultnak a házasságot, 10-ből 9 ember pedig javasolja is azt. Ez azt mutatja, hogy a magyarok házasságpártiak, és hisznek a házasság intézményében – vélekedett. Ismertette továbbá, hogy Magyarországon az emberek többsége a stabil párkapcsolatot tartja a legfontosabbnak a gyermekvállaláshoz: az idősek kétharmada, a fiatalok több mint ötven százaléka szerint jó, ha a párok összeházasodnak a gyermekvállalás előtt. Hozzátette: a házasságban gondolkozók 97 százaléka gyermeket is szeretne.”

Novák: Reneszánszát éli a házasságkötés Magyarországon

Novák Katalin a házasság hetén, az V. kerületi házasságkötő-teremben tartott sajtótájékoztatón elmondta: 2019 januárja és novembere között mintegy 62 ezren kötöttek házasságot, 84 százalékkal többen, mint 2010-ben. A házasságkötések száma minden régióban és életkori csoportban nőtt, a tavaly augusztusi 11 300 esküvő pedig 40 éves csúcsot jelent - tette hozzá.

Titok

Labancz Lilla szívdöglesztő popsija.

Szívdöglesztő formában van Labancz Lilla (33). A magyar színésznő már egy évtizede él az Egyesült Államokban, amely idő alatt igazi bombázóvá változott – így a Blikk Online.

„A szőkeség mindennapjait rengetegen követik közösségi oldalain keresztül, legújabb bejegyzésében pedig azt is elárulta, hogy huszonéveseket megszégyenítő alakjának nem más a titka, mint a kőkemény, izzadságfakasztó edzés. 'A mai volt a valaha volt legjobb edzésem. Új évtized, új hét, új gondolkodásmód, új lehetőségek' – írta fotója mellé Lilla.”

Labancz Lilla tökéletes popsijára egyszerűen nem találunk szavakat - De inkább nézze meg ön is!

Los Angeles - Szívdöglesztő formában van Labancz Lilla (33). A magyar színésznő már egy évtizede él az Egyesült Államokban, amely idő alatt igazi bombázóvá változott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90367/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?