Blogolj!

Blogstar kávéház

Fertőzés

A koronavírus megállíthatatlan terjedése.

Egyiptomból jelentették az új koronavírussal fertőzött első beteget az afrikai kontinensen – olvasható a Népszava Online-on.

„A kairói egészségügyi minisztérium pénteki közlése szerint egy külföldi fertőzöttről van szó, állampolgárságát azonban nem említették. A tájékoztatásból az sem derült ki, hogy honnan érkezett Egyiptomba. A beteget elkülönítőben ápolják, tünetek azonban egyelőre nem jelentkeztek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint eddig még nem mutatták ki a COVID-19 koronavírust Afrikában. Az első arab ország az Egyesült Arab Emírségek volt, amely január végén négy fertőzöttet jelentett. Időközben számuk tovább nőtt.”

Afrikát is elérte a koronavírus

Egyiptomból jelentették az új koronavírussal fertőzött első beteget az afrikai kontinensen. A kairói egészségügyi minisztérium pénteki közlése szerint egy külföldi fertőzöttről van szó, állampolgárságát azonban nem említették. A tájékoztatásból az sem derült ki, hogy honnan érkezett Egyiptomba. A beteget elkülönítőben ápolják, tünetek azonban egyelőre nem jelentkeztek.

Hiány

Pikó András politikai porhintése.

Pikó András polgármesterségét ez idáig az önkormányzati vagyon elkótyavetyélése, a balliberális holdudvar busás kifizetése és megszorító intézkedések bevezetése jellemzi – fogalmaz a Magyar Hírlap Online-nak Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

„Sajnos Pikó Andrásék eddig semmilyen kerületfejlesztéssel kapcsolatos, az itt élők életét pozitívan befolyásoló érdemi döntést nem hoztak, helyette botrányt botrányra halmoztak – kommentálta a történteket Vörös Tamás. Szerinte Józsefváros eddigi dinamikus fejlődését, újjáépítését megakasztották, és politikai kommunikációs porhintéssel próbálják ellensúlyozni az érdemi munka hiányát.”

Pikó botrányt botrányra halmoz

Bár már száz napja, hogy először ült össze a balliberális többségű önkormányzati képviselő-testület, érdemi munkának eddig semmi nyoma a VIII. kerületben. Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy míg a korábbi években Józsefváros következő évi költségvetését már az előző decemberben elfogadták, addig idén erről február végén szavazhatnak a képviselők.

Provokáció

Macronék szaftos szexbotránya.

Lemondott Benjamin Griveaux párizsi főpolgármester-jelölt egy hónappal a francia önkormányzati választások előtt, mert pornóvideó jelent meg róla az interneten, és szexuális jellegű üzeneteit is közzétették. Az Origo.hu azt elemzi, mi állhat a politikai pornóbotrány hátterében.

„Tehát: ki járhat jól? Természetesen az egész akció a szélsőbal öncélú provokációjának tűnik, ismerve a Pavlenski-Branco párost, azaz senki nem állítja, hogy ellenfelei szervezték az ügyet. Ettől függetlenül, sem Anne Hidalgónak, sem Cédric Villaninak nem jött rosszul a pornóbotrány. A Macron-párt szavazóinak másodlagos pártpreferenciája sokkal inkább a szocialista párt, mint a jobbközép, legalábbis Párizsban. (Országosan gyakorlatilag nem léteznek a francia szocialisták, a PS.) Griveaux szavazói – döntő többségben – három lehetőség közül fognak választani. Az egyik Anne Hidalgo, tehát a szocialista párt. A másik lehetőség a volt Macron-párti jelölt, Villani. És természetesen lesznek olyan tudatos Macron-szavazók, akik az egyelőre nem ismert, új jelöltre fognak szavazni.”

Elmondjuk, mi van a párizsi politikai pornóbotrány hátterében

Ahogy a magyar médiumokban elsőként beszámoltunk róla: péntek délelőtt lemondott Benjamin Griveaux párizsi főpolgármester-jelölt egy hónappal a francia önkormányzati választások előtt, mert tegnap este pornóvideó jelent meg róla az interneten, és szexuális jellegű üzeneteit is közzétették. Hogy ki jelentette meg a képeket, az egyértelmű, hiszen a szélsőbaloldali orosz fiatalember, a magát művésznek nevező Piotr Pavlenski a Libérationnak elmondta: ő.

Tényező

Magyarország látványos depressziója.

Idén immár ötödik alkalommal mérik fel egy nagyszabású kutatás keretén belül azt, hogy mennyire boldogok a magyar állampolgárok. A kutatás során megrajzolják Magyarország boldogságtérképét is – jelenti a Hirado.hu.

„A magyar kutatás célja, hogy feltérképezzék azokat a pszichológiai tényezőket, amelyek meghatározzák az emberek boldogságszintjét. Ugyanakkor arra is keresik a választ, hogy melyik város, melyik térség lakói lehetnek a legboldogabbak, és hogy vajon tényleg olyan borúlátó, depressziós, pesszimista nép-e a magyar, ahogyan azt világszerte gondolják. Oláh Attila elmondta, az eddigi kutatások alapján Magyarországon az egzisztenciálisan megállapodott állampolgárok, vagyis a harminc-hatvan év közöttiek vallják magukat igazán boldognak.”

Boldogságfelmérés: a 110. helyről a 62.-re jött fel Magyarország

Idén immár ötödik alkalommal mérik fel egy nagyszabású kutatás keretén belül azt, hogy mennyire boldogok a magyar állampolgárok. A kutatás során megrajzolják Magyarország boldogságtérképét is. A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock) A kutatást a Jobb Veled a Világ Alapítvány és az ELTE Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja végzi Bagdi Bella és Oláh Attila vezetésével.

Harmónia

Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete.

Rengeteget dolgozik Gregor Bernadett (47), akinek édesanyaként otthon is helyt kell állnia. Ennek ellenére sosem panaszkodik, gyermekeinek pedig igyekszik mindent megadni – így a Blikk Online.

„A színésznő nagy szeretetben és harmóniában él gyermekével. Jelenleg magánéletét féltve őrzi. – Jó így nekem, most úgy érzem, minden kitisztult körülöttem – magyarázta Bernadett, aki mostanában elégedetten néz a tükörbe, de ezért igen sokat is tesz. – Igyekszem odafigyelni a tudatos táplálkozásra, minőségi kozmetikumokat használok. Ugyan nem szeretek sportolni, nemrég vettem egy szobabiciklit is. Remélem, egy hónap múlva nem ruhaszárítónak fogom használni – nevetett Gregor, akinek bőven akad munkája a színpadon. Jelenleg hat darabban játszik az Újszínházban, valamint nemrég mutatták be önálló sanzonestjét, többek között Karády Katalin-dalokkal.”

Gregor Bernadett elárulta: ezért néz manapság elégedetten a tükörbe

Gregor Bernadett úgy érzi, több szabadságot ad neki, hogy nem függ senkitől/ Fotó: Fuszek Gábor Csatári Henriett főmunkatárs - Sok nő nem boldog a kapcsolatában, de nem tudja, hogyan lépjen ki, hogyan építse újra az életet egyedül a gyermekével. Én soha egyetlen percre sem estem kétségbe.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90454/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Elkezdődött a nyári pihenő a Budapesti Operettszínházban

2020.07.01. 14:00
Bár a színház szűk két hónapra bezárta kapuit, ez korántsem jelenti azt, hogy előadások nélkül maradunk.

Ezeket a cikkeket olvastad már?