Blogolj!

Blogstar kávéház

Fertőzés

A koronavírus megállíthatatlan terjedése.

Egyiptomból jelentették az új koronavírussal fertőzött első beteget az afrikai kontinensen – olvasható a Népszava Online-on.

„A kairói egészségügyi minisztérium pénteki közlése szerint egy külföldi fertőzöttről van szó, állampolgárságát azonban nem említették. A tájékoztatásból az sem derült ki, hogy honnan érkezett Egyiptomba. A beteget elkülönítőben ápolják, tünetek azonban egyelőre nem jelentkeztek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint eddig még nem mutatták ki a COVID-19 koronavírust Afrikában. Az első arab ország az Egyesült Arab Emírségek volt, amely január végén négy fertőzöttet jelentett. Időközben számuk tovább nőtt.”

Afrikát is elérte a koronavírus

Egyiptomból jelentették az új koronavírussal fertőzött első beteget az afrikai kontinensen. A kairói egészségügyi minisztérium pénteki közlése szerint egy külföldi fertőzöttről van szó, állampolgárságát azonban nem említették. A tájékoztatásból az sem derült ki, hogy honnan érkezett Egyiptomba. A beteget elkülönítőben ápolják, tünetek azonban egyelőre nem jelentkeztek.

Hiány

Pikó András politikai porhintése.

Pikó András polgármesterségét ez idáig az önkormányzati vagyon elkótyavetyélése, a balliberális holdudvar busás kifizetése és megszorító intézkedések bevezetése jellemzi – fogalmaz a Magyar Hírlap Online-nak Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

„Sajnos Pikó Andrásék eddig semmilyen kerületfejlesztéssel kapcsolatos, az itt élők életét pozitívan befolyásoló érdemi döntést nem hoztak, helyette botrányt botrányra halmoztak – kommentálta a történteket Vörös Tamás. Szerinte Józsefváros eddigi dinamikus fejlődését, újjáépítését megakasztották, és politikai kommunikációs porhintéssel próbálják ellensúlyozni az érdemi munka hiányát.”

Pikó botrányt botrányra halmoz

Bár már száz napja, hogy először ült össze a balliberális többségű önkormányzati képviselő-testület, érdemi munkának eddig semmi nyoma a VIII. kerületben. Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy míg a korábbi években Józsefváros következő évi költségvetését már az előző decemberben elfogadták, addig idén erről február végén szavazhatnak a képviselők.

Provokáció

Macronék szaftos szexbotránya.

Lemondott Benjamin Griveaux párizsi főpolgármester-jelölt egy hónappal a francia önkormányzati választások előtt, mert pornóvideó jelent meg róla az interneten, és szexuális jellegű üzeneteit is közzétették. Az Origo.hu azt elemzi, mi állhat a politikai pornóbotrány hátterében.

„Tehát: ki járhat jól? Természetesen az egész akció a szélsőbal öncélú provokációjának tűnik, ismerve a Pavlenski-Branco párost, azaz senki nem állítja, hogy ellenfelei szervezték az ügyet. Ettől függetlenül, sem Anne Hidalgónak, sem Cédric Villaninak nem jött rosszul a pornóbotrány. A Macron-párt szavazóinak másodlagos pártpreferenciája sokkal inkább a szocialista párt, mint a jobbközép, legalábbis Párizsban. (Országosan gyakorlatilag nem léteznek a francia szocialisták, a PS.) Griveaux szavazói – döntő többségben – három lehetőség közül fognak választani. Az egyik Anne Hidalgo, tehát a szocialista párt. A másik lehetőség a volt Macron-párti jelölt, Villani. És természetesen lesznek olyan tudatos Macron-szavazók, akik az egyelőre nem ismert, új jelöltre fognak szavazni.”

Elmondjuk, mi van a párizsi politikai pornóbotrány hátterében

Ahogy a magyar médiumokban elsőként beszámoltunk róla: péntek délelőtt lemondott Benjamin Griveaux párizsi főpolgármester-jelölt egy hónappal a francia önkormányzati választások előtt, mert tegnap este pornóvideó jelent meg róla az interneten, és szexuális jellegű üzeneteit is közzétették. Hogy ki jelentette meg a képeket, az egyértelmű, hiszen a szélsőbaloldali orosz fiatalember, a magát művésznek nevező Piotr Pavlenski a Libérationnak elmondta: ő.

Tényező

Magyarország látványos depressziója.

Idén immár ötödik alkalommal mérik fel egy nagyszabású kutatás keretén belül azt, hogy mennyire boldogok a magyar állampolgárok. A kutatás során megrajzolják Magyarország boldogságtérképét is – jelenti a Hirado.hu.

„A magyar kutatás célja, hogy feltérképezzék azokat a pszichológiai tényezőket, amelyek meghatározzák az emberek boldogságszintjét. Ugyanakkor arra is keresik a választ, hogy melyik város, melyik térség lakói lehetnek a legboldogabbak, és hogy vajon tényleg olyan borúlátó, depressziós, pesszimista nép-e a magyar, ahogyan azt világszerte gondolják. Oláh Attila elmondta, az eddigi kutatások alapján Magyarországon az egzisztenciálisan megállapodott állampolgárok, vagyis a harminc-hatvan év közöttiek vallják magukat igazán boldognak.”

Boldogságfelmérés: a 110. helyről a 62.-re jött fel Magyarország

Idén immár ötödik alkalommal mérik fel egy nagyszabású kutatás keretén belül azt, hogy mennyire boldogok a magyar állampolgárok. A kutatás során megrajzolják Magyarország boldogságtérképét is. A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock) A kutatást a Jobb Veled a Világ Alapítvány és az ELTE Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja végzi Bagdi Bella és Oláh Attila vezetésével.

Harmónia

Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete.

Rengeteget dolgozik Gregor Bernadett (47), akinek édesanyaként otthon is helyt kell állnia. Ennek ellenére sosem panaszkodik, gyermekeinek pedig igyekszik mindent megadni – így a Blikk Online.

„A színésznő nagy szeretetben és harmóniában él gyermekével. Jelenleg magánéletét féltve őrzi. – Jó így nekem, most úgy érzem, minden kitisztult körülöttem – magyarázta Bernadett, aki mostanában elégedetten néz a tükörbe, de ezért igen sokat is tesz. – Igyekszem odafigyelni a tudatos táplálkozásra, minőségi kozmetikumokat használok. Ugyan nem szeretek sportolni, nemrég vettem egy szobabiciklit is. Remélem, egy hónap múlva nem ruhaszárítónak fogom használni – nevetett Gregor, akinek bőven akad munkája a színpadon. Jelenleg hat darabban játszik az Újszínházban, valamint nemrég mutatták be önálló sanzonestjét, többek között Karády Katalin-dalokkal.”

Gregor Bernadett elárulta: ezért néz manapság elégedetten a tükörbe

Gregor Bernadett úgy érzi, több szabadságot ad neki, hogy nem függ senkitől/ Fotó: Fuszek Gábor Csatári Henriett főmunkatárs - Sok nő nem boldog a kapcsolatában, de nem tudja, hogyan lépjen ki, hogyan építse újra az életet egyedül a gyermekével. Én soha egyetlen percre sem estem kétségbe.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90454/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.12. 02:55
Magyarország és Németország közös útja, az NGO-k nemzetbiztonsági kockázata, Budapest trükkös megemlékezése, a koronavírus megállítása és Bódi Sylvi természetes meztelensége szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?