Blogolj!

Blogstar kávéház

Kiállás

Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája.

Orbán Viktor évértékelője a magyar kormány egy évtizede képviselt értékrendjét tükrözte, ami társadalmi támogatottságának alapja – mondja Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője a Hirado.hu-n.

„Felidézte, hogy beszédben a kormányfő az elmúlt tíz évet összességében is értékelte, határozott liberalizmuskritikát is megfogalmazott. 'Orbán Viktor az elmúlt tíz évben a félreértett, hamisan értelmezett, különféle érdekcsoportok által zászlóra tűzött liberalizmus ellen küzdött. De nem csak azt mondta, hogy hamis ez a liberalizmus, hanem azt, hogy a szabadságeszmét, ami a liberalizmus kiindulópontja, lehet másképpen is védelmezni. Az a kereszténydemokrata politika, amit a miniszterelnök képvisel, az is a szabadság melletti kiállást jelenti' – jelentette ki Mráz Ágoston Sámuel.”

Mráz: Orbán Viktor beszéde a kormány egy évtizede képviselt értékrendjét tükrözte

Orbán Viktor évértékelője a magyar kormány egy évtizede képviselt értékrendjét tükrözte, ami társadalmi támogatottságának alapja - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője az M1 vasárnapi műsorában. Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2020. február 16-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Kiemelte: Orbán Viktor hosszú beszédet mondott, szinte tíz percen keresztül beszélt benne Trianon százéves évfordulójáról.

Változás

A kormány különös klímahitele.

Leginkább a korábban már napvilágra került, a vasárnapi évértékelőre némiképp összegereblyézett kormányelképzelésekből állt a kormányfő „klímavédelmi akcióterve” – állítja a Népszava Online, mely megemlíti: klímahitelt vesz fel a kormány.

„Az egyszer használatos műanyagok betiltása újdonságként hat: az ilyen zacskók, étkezési eszközök, fülpiszkálók és léggömbpálcikák betiltását két éve a kormány arra hivatkozva vetette el, hogy ez még nem uniós kötelezettség. Igaz, 2021-től már az. Július 1-vel megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását, illetve megszervezik az üveg-, műanyag- és fémpalackok visszaváltását is – közölte a kormányfő. (Ezek hosszú távú fenntarthatósága legalábbis kérdéses.) Az elektromos autók támogatásának bejelentése szintén kissé foghíjas, hisz a kormány jelenleg is támogatja – másfélmillióval – az ilyen járművek vásárlását.”

Klímahitelt vesz fel a kormány

A betegség kellemetlen tüneteket okoz az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások területén is, de ahogy a COVID-19 várhatóan nem dönti le a lábáról az emberiséget, úgy a világgazdaság sem fog padlót. Sok múlik a fertőzés lefolyásán és a nemzeti gazdaságok krónikus betegségein.

Veszély

A Momentum öncélú károkozása.

Cseh Katalinnak fogalma sincs a kárpátaljai valóságról – elemez az Origo.hu.

„A liberális Momentum Mozgalom a kárpátaljai magyarokat, és ennek kapcsán az Orbán-kormány nemzetpolitikáját támadó egyik EP-képviselőjének a közösségi oldalán közzétett bejegyzése alapján egyértelművé vált, hogy Cseh Katalin nem érti a külhoni magyar közösségek problematikáját, Ukrajna sajátos geopolitikai helyzetét, illetve a NATO működését sem. Ezzel önmagában nem is lenne probléma, hiszen a liberális politikusnak egyik sem tartozik a szakterületéhez, de ő ennek ellenére szakértőnek próbál tűnni ezen témákban, miközben komoly károkat okoz a kárpátaljai magyaroknak, és veszélyezteti a magyar diplomácia törekvéseit is. A témával kapcsolatosan később megszólalt Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás is, aki párttársához hasonlóan bebizonyította, hogy értelmezni sem képes a magyar, illetve az ukrán kül- és biztonságpolitikát, valamint a kisebbségi nyelvű oktatáspolitikát.”

Cseh Katalinnak fogalma sincs a kárpátaljai valóságról

A liberális Momentum Mozgalom a kárpátaljai magyarokat, és ennek kapcsán az Orbán-kormány nemzetpolitikáját támadó egyik EP-képviselőjének a közösségi oldalán közzétett bejegyzése alapján egyértelművé vált, hogy Cseh Katalin nem érti a külhoni magyar közösségek problematikáját, Ukrajna sajátos geopolitikai helyzetét, illetve a NATO működését sem.

Szolgáltatás

Salvini harcos euroszkepticizmusa.

A nemzetek polgárainak érdekvédelme fontosabb az őket „pofozó” Európai Uniónál az olasz Liga vezetője, Matteo Salvini szerint, aki kormányzásra való készülésre szólította fel a jobboldali erőket – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„Salvini az újságíróknak kijelentette, a Liga nem akar kilépni az Európai Unióból, mivel belülről akarja megváltoztatni Európát, de számára az első helyen nem az Unió, hanem az olaszok állnak. 'Amikor azt mondom, hogy nekem az olaszok az elsők, nem euroszkeptikus hozzáállást jelent, hanem egyszerűen nem akarjuk, hogy átverjenek bennünket, és olyan szolgáltatásért fizessünk, amelyben nem is részesülünk' – mondta a Liga vezetője.”

Salvini: Elég volt az Európai Uniótól kapott pofonokból

Salvini az újságíróknak kijelentette, a Liga nem akar kilépni az Európai Unióból, mivel belülről akarja megváltoztatni Európát, de számára az első helyen nem az Unió, hanem az olaszok állnak. „Amikor azt mondom, hogy nekem az olaszok az elsők, nem euroszkeptikus hozzáállást jelent, hanem egyszerűen nem akarjuk, hogy átverjenek bennünket, és olyan szolgáltatásért fizessünk, amelyben nem is részesülünk" - mondta a Liga vezetője.

Jövő

Singh Viki fantasztikus megújulása.

Az énekesnő fordulóponthoz érkezett karrierjében, mostanra ugyanis megunta, hogy a legtöbben egyszerűen celebként azonosítják, így a jövőben olyan dalokkal szeretné felhívni a figyelmet zenei pályafutására, amelyeket ő maga szerzett – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„– Az a lány is én vagyok aki egy fesztiválon törökülésben ül a sárban, de nem átallok tűsarkúban felöltözni és nőnek lenni. Az elmúlt két hónapban annyira tele voltam ötletekkel, hogy létrehoztam egy formációt, amelyben zongora- és hegedűkísérettel adunk majd elő olyan magyar klasszikusokat, mint a Szomorú vasárnap. Így ezzel az oldalammal is találkozhatnak majd a jövőben.”

Singh Viki teljesen megváltozik: ő maga mondta el, mit is jelent ez

tegnap 20:10 Singh Viktória / Fotó: TV2 Blikk-információ Teljesen megújul Singh Viktória (34). Az énekesnő fordulóponthoz érkezett karrierjében, mostanra ugyanis megunta, hogy a legtöbben egyszerűen celebként azonosítják, így a jövőben olyan dalokkal szeretné felhívni a figyelmet zenei pályafutására, amelyeket ő maga szerzett. Mikor fogalmazódott meg önben a gondolat, hogy valamin változtatni szeretne?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90535/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?