Tíz újabb fertőzöttet azonosítottak
Négy nap után emelkedett a halálozások száma is, mégpedig két fővel.
Blogolj!

Órákon át égette az üzemanyagot egy Ryanair-gép Budapesten

Pintér M. Lajos

Újabb botrány a Ryanairnél: ezúttal a Budapestről a Kanári-szigetekre induló kedd reggeli járat kapcsán forrnak az indulatok.

Sajtóinformációk szerint a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérről induló járat nemhogy szállt fel az eredetileg kijelölt fél hétkor, hanem hosszú órákon át várakozott a kifutópályán. Eközben az utasoknak nem adtak érdemi tájékoztatást, sem ételt, sem pedig italt nem biztosítottak a számukra a többórás veszteglés alatt. Úgy tudni, túlsúlyproblémák álltak az eset hátterében. Mint ismert, nem ez volt az első olyan eset, amikor a Ryanair egyik járata túlsúlyra vagy más technikai problémára hivatkozva később indult el, az utasok eddig nem kaptak semmilyen jogos pluszellátást a fedélzeten

Az Index az érintett repülőjárat felháborodott utasaira hivatkozva azt írta, hogy a Kanári-szigetekre, Gran Canariába tartó Ryanair-gépnek reggel fél hétkor kellett volna felszállnia, de még fél 12-kor is a repülőtéren, a földön körözött. A cikk szerint az utasokat nem engedték leszállni, és csak hiányos tájékoztatást kaptak, miközben sem meleg takarót, nem szendvicset, sem üdítőt nem adtak nekik. A hangulat óráról órára romlott, a vécét kb. 180 ember használta négy órán keresztül, és a légiutas-kísérők is eltűntek.

Valaki a mosdóban rágyújtott, mire ráhívták a rendőröket. Majd a pilóta közölte velük, hogy a gép kigurul a felszállópályára, ahol elégetnek „némi üzemanyagot”. Az utasok azt hallották, a Budapesten elkörözgetett üzemanyagot majd Madridban kell pótolni egy előre nem tervezett leszállással.

A Budapest Airport járatinformációi szerint a gép végül 12.19-kor szállt fel.

FRISSÍTÉS: odacsap a kormányhivatal

Haladéktalanul kivizsgálja a kormányhivatal a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren kedden órákon át veszteglő légi járat ügyét – közölte később az MTI.

A Ryanair légitársaság járata a nap folyamán mintegy hat órán át vesztegelt a repülőtéren, ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár fogyasztóvédelmi vizsgálatra utasította Budapest Főváros Kormányhivatalát, hogy megállapítsák: az eset kezelése során a Ryanair eleget tett-e jogszabályi kötelezettségeinek – írta a Miniszterelnökség az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Úgy fogalmaztak:

„felháborítónak tartjuk, ahogyan a légitársaság kezelte a felmerült problémát. Az utasoknak joguk van a tájékoztatáshoz, a légitársaságtól pedig elvárható, hogy mindent megtegyenek a kényelmetlenségek csökkentése érdekében”.

A fogyasztóvédelmi vizsgálat során a kormányhivatal feladata megállapítani, hogy a Ryanair eleget tett-e az utasokkal szembeni kötelezettségeinek – írták, hozzátéve, hogy minden esetben szigorúan fellépnek az utasok jogainak védelme érdekében.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90609/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Gulyás: hamarosan szigorúbb járványügyi intézkedések jöhetnek

2020.07.09. 10:55
A térségben ugyanis drámaian romlik a járványhelyzet. A magyar kormánynak lépnie kell, ha meg akarjuk őrizni a viszonylag nyugodt és békés életet.

Tíz újabb fertőzött van Magyarországon

2020.07.09. 09:20
Négy nap után emelkedett a halálozások száma is, mégpedig két fővel.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Kocsis Máté: nyilvános listát a pedofilokról!

2020.07.08. 20:35
A Fidesz frakcióvezetője szerint undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Freund Tamás: a tudomány és a politika együttműködése nemzeti érdek

2020.07.08. 13:45
Nemzeti érdek a tudomány és a politika együttműködése, ezért a két terület között kétirányú kommunikációra van szükség - mondta el a Magyar …

Orbán: az Európai Unió ne taktikázzon, legyen végre stratégiája!

2020.07.08. 12:05
A magyar miniszterelnök felhívta a figyelmet: az EU csak akkor marad működőképes, ha a nyugatiak nem akarják megmondani a keletieknek, hogyan éljenek.

Komoly EU-s kisebbség blokkolja a Soros-kvótaterveket

2020.07.08. 08:30
Jó esély van rá, hogy sikerül meggátolni a lopakodó brüsszeli betelepítési elképzeléseket.

Öt újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

2020.07.08. 07:55
Jó hír, hogy immár negyedik napja nem növekedett a halálos áldozatok száma.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?