Blogolj!

Blogstar kávéház

Ajánlat

Az Orbán-kormány ultimátuma.

A közszolgáltató cégek szakszervezetei sztrájkra is készek, ha nem kezdődnek el a bértárgyalások. Ultimátumot kapott a kormány – szögezi le a Népszava Online.

„A közszolgáltatásban (közúti közlekedés, vasúti közlekedés, posta, vízművek) működő, közel 140 ezer munkavállalót képviselő szakszervezetek felszólítják a kormányt, hogy február 25-ig hívja össze a Közszolgáltatói Vállalkozások Konzultációs Fórumát (KVKF) és érdemi ajánlattal álljon elő a vállalati bértárgyalások elkezdéséhez – ebben állapodtak meg a Fórum munkavállalói oldalának csütörtöki ülésén az érdekvédők. Azt is rögzítették, hogy a kormány nem reagál a felhívásra, vagy nem születik a szakszervezetek számára elfogadható tárgyalási ajánlat, akkor a szakszervezetek február végén kollektív munkaügyi vitákat kezdeményeznek az érintett vállalatoknál. Ez a sztrájk folyamatának elkezdését jelenti, amit a közlekedés területén rövid időn belül az összehangolt figyelmeztető sztrájkok meghirdetése követhet – olvasható a csoport közleményében.”

Ultimátumot kapott a kormány

A közszolgáltató cégek szakszervezetei sztrájkra is készek, ha nem kezdődnek el a bértárgyalások. A közszolgáltatásban (közúti közlekedés, vasúti közlekedés, posta, vízművek) működő, közel 140 ezer munkavállalót képviselő szakszervezetek felszólítják a kormányt, hogy február 25-ig hívja össze a Közszolgáltatói Vállalkozások Konzultációs Fórumát (KVKF) és érdemi ajánlattal álljon elő a vállalati bértárgyalások elkezdéséhez - ebben állapodtak meg a Fórum munkavállalói oldalának csütörtöki ülésén az érdekvédők.

Bűn

Soros György szivárgása.

Soros György beszivárgott az Emberi Jogok Európai Bíróságába – írja a Les valeurs actuelles című francia konzervatív magazin alapján az Origo.hu.

„A nyolcadik fejezetben a szerző felveti, hogy érdemes-e játszani, ha hamisak a játékszabályok, és az EJEB függetlenségéért aggódik. Példaként a magyarországi Nyílt Társadalom Alapítványnak és a Helsinki Bizottságnak a Stop Soros-törvény elleni beadványát említi, amelyet az Európa Tanács emberi jogi bizottsága és a Velencei Bizottság már véleményezett, szerintük a 'törvénytelen bevándorlás elősegítésének' bűncselekményére vonatkozó új jogszabályi rendelkezés jogellenes és meg kell semmisíteni. Van-e esélye Magyarországnak igazságot kapni, ha a támadást attól a kéztől jön, amelyikből egyes európai bírák esznek? – kérdezte a cikkíró.”

Soros György beszivárgott az Emberi Jogok Európai Bíróságába

Soros György beszivárgott az Emberi Jogok Európai Bíróságába - írja legfrissebb számában a Les valeurs actuelles című francia konzervatív magazin. A nyolc fejezetre osztott terjedelmes írásában Grégor Puppincknak, az European Centre for Law and Justice civil szervezet vezetőjének kutatására hivatkozva az újság azt részletezi, hogyan folytat befolyásolási és lobbitevékenységet az EJEB-ben civil szervezetek közreműködésével mintegy húsz éve az amerikai-magyar milliárdos.

Közösség

Gyurcsány Ferenc terjeszkedése.

Átlép két MSZP-s fővárosi kerületi polgármester a Demokratikus Koalícióba (DK). Az MSZP szerint a polgármesterek cserbenhagyták közösségüket, Gyurcsány Ferenc DK-elnök viszont pártja táborának bővülése miatt fejezte ki örömét – jelenti a Hirado.hu.

„Az MSZP az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, Szaniszló Sándor és Kiss László polgármester az MSZP-ből történő kilépésükkel komoly csalódást okoztak, cserbenhagyták ezt a közösséget. Döntésüket tudomásul veszik, munkájukhoz sok sikert kívánnak – olvasható a közleményben. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az MTI-nek úgy nyilatkozott: a DK-t megalakulása óta az vezeti, hogy egy olyan erős pártot hozzon létre, amely a demokraták széles táborának politikai közössége. Így van közöttük korábbi MDF-, SZDSZ- és Fidesz-tag is – tette hozzá. Azt nevezte a legfontosabbnak, hogy egy nyitott, befogadó és erős közösséget hozzanak létre.”

Átlép két szocialista polgármester a DK-ba

Átlép két MSZP-s fővárosi kerületi polgármester a Demokratikus Koalícióba (DK) - erősítették meg az érintett pártok csütörtökön az MTI-nek. Az MSZP szerint a polgármesterek cserbenhagyták közösségüket, Gyurcsány Ferenc DK-elnök viszont pártja táborának bővülése miatt fejezte ki örömét. Az Index hírportál csütörtökön azt írta: Kiss László III. kerületi és Szaniszló Sándor XVIII.

Kiugrás

Az ingatlanpiac alkupozíciói.

Az árnövekedés ütemének lassulása a most zajló lakáspiaci konszolidáció természetes velejárója. A fővárosban és a megyeszékhelyeken egy év alatt a harmadával javultak a vásárlók alkupozíciói, persze van olyan terület is, ahol az eladók helyzete erősödött – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Az ingatlanpiaci változások elsőként a fővárosban éreztetik hatásukat – derült ki az OTP Ingatlanpont tegnap lapunkhoz eljuttatott legfrissebb kutatásából. A tavaly novembertől 2020. január végéig tartó időszakban a vevők átlagosan több mint harmadával nagyobb árengedményt értek el az alku eredményeként, mint egy évvel korábban. Míg 2018 év végén és a tavalyi év elején az utolsó irányárhoz képest szerződéskötéskor 3,1, addig egy évvel később már 4,4 százalékkal tudták csökkenteni a vásárlók az ingatlanok árát. Kiugró mértékben, csaknem háromszorosára erősödött a vásárlók alkupozíciója az igen heterogén kínálattal rendelkező családi-, iker-, vagy sorházak piacán.”

Erősödött az alkupozíció a lakáspiacon

2020. február 21. péntek. 4:29 Az ingatlanpiaci változások elsőként a fővárosban éreztetik hatásukat - derült ki az OTP Ingatlanpont tegnap lapunkhoz eljuttatott legfrissebb kutatásából. A tavaly novembertől 2020 január végéig tartó időszakban a vevők átlagosan több mint harmadával nagyobb árengedményt értek el az alku eredményeként, mint egy évvel korábban.

Bőr

Drew Barrymore kivirulása.

Döbbenetes előtte-utána fotón mutatta meg Drew Barrymore, mennyit változott a teste a várandósságai óta: igazi bomba nő lett a színésznő, nyoma sincs az óriási pocaknak, a hurkás comboknak vagy a gondterhelt arcnak. Öltözködni áldott állapotában például egyenesen utált – állítja a Blikk Online.

„Kivirult Drew Barrymore! A színésznő tegnap egy igen szókimondó poszttal örvendeztette meg rajongóit a Facebook-oldalán: arról írt hosszasan, hogy egy igazi hullámvasúton való utazással ért fel az, mire megbarátkozott a testével. Drew Barrymore többek között arról is szót ejtett, hogy amikor várandós volt, igencsak nehezére esett 'jól kinézni', nem is érezte jól magát a bőrében, ami jól látható a posztban szereplő régebbi fotón is.”

Meghökkentő előtte-utána fotóval sokkolta rajongóit a népszerű színésznő

tegnap 20:25 Drew Barrymore előtte utána fotó szülés után fogyás Két gyermek büszke édesanyja Drew Barrymore, de terhességei alatt nem érezte túl jól magát a bőrében /Fotó: Northfoto Blikk-információ Döbbenetes előtte-utána fotón mutatta meg Drew Barrymore, mennyit változott a teste a várandósságai óta: igazi bomba nő lett a színésznő, nyoma sincs az óriási pocaknak, a hurkás comboknak vagy a gondterhelt arcnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90724/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Blogstar kávéház

2020.03.31. 21:55
A koronavírus betiltása, az ellenzék lékütése, Gyurcsány Loch Ness-i szörnye, az áldozatsegítés korlátlansága és Emily Ratajkowski pucér összebújása online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?