Blogolj!

Blogstar kávéház

Büdzsé

Orbán Viktor ambiciózus Európája.

Nem fogadható el, hogy négy nettó befizető ország, Ausztria, Hollandia, Dánia, Svédország – Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének 1,074 százalékról szóló ajánlatát elutasítva –továbbra is bruttó nemzeti jövedelmük (GNI) 1 százalékát fizetné be az uniós költségvetésbe – mondta az Origo.hu szerint a magyar miniszterelnök.

„A miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva azt mondta, a Kohézió barátai országcsoport úgy döntött, átalakul az Ambiciózus Európa költségvetése elnevezésű csoporttá, és azt az álláspontot fogadták el, hogy 'ha ambiciózus Európát akarunk, akkor ahhoz ambiciózus költségvetés kell'. Az országcsoport tagjai indítványozták, hogy az Európai Parlament azon javaslatához kell viszonyítani a számításokat, amely alapján a 27 tagállam egyaránt bruttó nemzeti jövedelmének (GNI) 1,3 százalékát fizetné be a költségvetésbe.”

Orbán Viktor: Ambiciózus Európának ambiciózus költségvetés kell

Nem fogadható el, hogy négy nettó befizető ország, Ausztria, Hollandia, Dánia, Svédország - Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének 1,074 százalékról szóló ajánlatát elutasítva - továbbra is bruttó nemzeti jövedelmük (GNI) 1 százalékát fizetné be az uniós költségvetésbe. Ha ambiciózus Európát akarunk, akkor ahhoz ambiciózus költségvetés kell - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a 2021 utáni uniós keretköltségvetésről rendezett EU-csúcstalálkozón pénteken.

Forma

Jakab Péter tisztogatása.

Lemondásra kényszerült a Jobbik pártalapítványának kuratóriuma, így Szabó Gábor elnök is – értesült több forrásból a Népszava Online, mely úgy fogalmaz: kisöpörték a Jobbik pártalapítványát.

„Jakab Péter elnök folytatja a Jobbikban a személycseréket, amelyeket párton belüli kritikusai tisztogatásnak vagy leszámolásnak minősítenek. Lapunk információja szerint ezúttal a pártalapítvány, a Jobbik Magyarországért Alapítvány van soron. A pártelnökség leváltotta a kuratóriumot: Szabó Gábort, a kuratórium vezetőjét, valamint Gyüre Csaba, Farkas Gergely és Stummer János parlamenti képviselőt. Formailag ez úgy történt, hogy a kuratórium tagjai – nem saját elhatározásukból – felajánlották lemondásukat.”

Kisöpörték a Jobbik pártalapítványát

Lemondásra kényszerült a Jobbik pártalapítványának kuratóriuma, így Szabó Gábor elnök is - értesült több forrásból a Népszava. Jakab Péter elnök folytatja a Jobbikban a személycseréket, amelyeket párton belüli kritikusai tisztogatásnak vagy leszámolásnak minősítenek. Lapunk információja szerint ezúttal a pártalapítvány, a Jobbik Magyarországért Alapítvány van soron.

Tűz

Gyöngyöspata uzsorásai.

Azok a gyöngyöspatai romák, akiknek kártérítést ítéltek meg, elenyésző számban jeleztek vissza, hogy az oktatással, továbbképzésekkel kívánnának élni – erről beszél Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere a Magyar Hírlap Online-nak, hozzátéve: a gyöngyöspatai uzsorásoknak jutna a kártérítés nagy része.

„Egyelőre nem jelentkeztek nagy számban az önkormányzatnál azok a károsultak, akiknek a Debreceni Ítélőtábla megítélte a szegregáció miatti 80 plusz 20 millió forintot – mondta Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere. továbbá közölte, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy a települést csődközeli helyzetbe sodorná a több tízmillió forint kifizetése. Gyöngyöspata éppen azért kért korábban halasztási kérelmet a Kúriától, mert nem tud ekkora összeget előteremteni – emelte ki. Hevér Lászlóné kijelentette, bíznak benne, hogy a későbbi Kúriai fellebbviteli ítélet olyan megoldást hoz majd, ami mindenképpen rendezi a helyzetet. Szólt arról is, hogy azok, akiknek kártérítést ítéltek meg, elenyésző számban jeleztek vissza, hogy a pénzbeli kártérítéssel vagy az oktatással, továbbképzésekkel kívánnának élni. A kialakult szituáció miatt továbbra is feszült a helyzet a településen. Mindenféle tüntetés csak olaj lehet a tűzre, ezért a polgármester nem örül annak, hogy a hétvégén Budapesten éppen ez ügyben lesz majd egy demonstráció.”

A gyöngyöspatai uzsorásoknak jutna a kártérítés nagy része

A településen továbbra is feszült a helyzet, és a hétvégi tüntetés ezen csak ront. Gyöngyöspatán az után robbant ki a konfliktus, hogy a Debreceni Ítélőtábla tavaly úgy döntött, 100 milliós kártérítést ítél meg helyi romáknak iskolai szegregáció címén. A kormány azt javasolta, hogy pénzbeli kártérítés helyett képzést kapjanak az érintettek, de ezt egyelőre elutasították.

Hiba

Budapest kátyútengere.

Több száz kátyú nehezíti a budapesti autósok életét – mutatja be a Hirado.hu.

„Az úthibák akkor szoktak ilyen nagy számban megjelenni, ha kemény a tél, az ideiről azonban ez nem mondható el, jóval enyhébb az idő az átlagosnál. A megkérdezett sofőröknek lesújtó a véleménye: volt aki tűrhetetlennek, más egyszerűen katasztrofálisnak nevezte a helyzetet. A szervizekbe egymás után érkeznek a sérült autók, a fővárosi útkezelő azt mondta, hogy dolgoznak a hibák kijavításán – hangzott el az M1 Híradójában.”

Egyre több a kátyú Budapesten

Több száz kátyú nehezíti a budapesti autósok életét. Az úthibák akkor szoktak ilyen angy számban mgejelni, ha kemény a tél, az ideiről azonban ez nem mondható el, jóval enyhébb az idő az átlagosnál. A megkérdezett sofőröknek lesújtó a véleménye: volt aki tűrhetetlennek, más egyszerűen katasztrofálisnak nevezte a helyzetet.

Siker

Meghan Markle királydrámája.

Ugyan II. Erzsébet királynő megtiltotta, hogy Harry hercegék brandje a hatalmas port kavaró Megxit után Sussex Royal néven fusson tovább, úgy néz ki, Meghan Markle ezzel mit sem törődik: a sussexi hercegné a barátai szerint hajthatatlan, ráadásul úgy véli, jogilag sem állíthatja meg őt semmi abban, hogy tovább használják jövedelmező cégnevüket – így a Blikk Online.

„Meghan azt mondta, ebből nem kéne ilyen nagy ügyet csinálni, és nem arról van szó, hogy pólókból és ceruzák árusításából akarnak üzletet csinálni. Meghannak elege van a drámázásból, és nincs helye az életében olyanoknak, akik negatívan állnak hozzájuk, és ugyanez érvényes Harryre is – árulta el egy bennfentes, aki hozzátette: a márkanévvel vagy anélkül, de a siker elkerülhetetlen a hercegné szerint. 'Meghan úgy fogalmazott, Harry és Archie ereiben a nevet leszámítva is királyi vér folyik, és ezt senki sem veheti el tőlük' – mondta az informátor. Egy szakértő szerint brandjük átnevezésével is milliókat tehetnek zsebre.”

Elege van már a drámázásból: Meghan Markle szembemegy a királynő tiltásával

Ugyan II. Erzsébet királynő megtiltotta , hogy Harry hercegék brandje a hatalmas port kavaró Megxit után Sussex Royal néven fusson tovább, úgy néz ki, Meghan Markle ezzel mit sem törődik: a sussexi hercegné a barátai szerint hajthatatlan, ráadásul úgy véli, jogilag sem állíthatja meg őt semmi abban, hogy tovább használják jövedelmező cégnevüket.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90777/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?