Blogolj!

Blogstar kávéház

Lavírozás

Karácsony kockázatos költségvetése.

Szűkös források, a városlakók növekvő igényei, fokozódó sztrájkhelyzet – a többi között ezekkel kell szembenéznie Karácsony Gergely főpolgármesternek és csapatának a Népszava Online elemzése szerint.

„A bérfeszültség okozta sztrájkhelyzetet, valamint az ehhez kapcsolódó, elvándorlásból adódó munkaerőhiányt jelölte meg az új városvezetés a legnagyobb költségvetési kockázatként az első, általuk összeállított büdzsé tervezetében. A közalkalmazotti kört érintő béremelésre 585 millió forintot különítettek el a hatályos jogszabályok alapján. A fővárosi tulajdonú cégek bérfejlesztése ennél keményebb dió. A szakszervezetek – az új ellenzéki városvezetés érzékenységére apellálva – a korábbi éveknél is makacsabbul ragaszkodnak követelésükhöz. A városvezetés egyelőre nem akarja elvonni a bértárgyalások lefolytatásának jogát egyik cég menedzsmentjétől sem, mivel ez felelőtlenné tenné a cégvezetőket. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint most mindenki teszi a dolgát: a szakszervezetek próbálják a dolgozói érdeket képviselni, a cégvezetés pedig olyan megoldást keres, amely finanszírozható.”

Kockázatok között lavíroz a főváros költségvetése

Közlekedés, klíma, a korábbi városvezetés korrupciós ügyei - leginkább ezek mozgatják meg a 18-29 éves korosztályt Budapesten. Többségében érdemi kérdéseket tesznek fel, ahogy az az évi csaknem 100 milliárd forint közpénzből fenntartott állami tévében nem sikerült.

Tüntetés

A Soros-birodalom felsorakozása.

A teljes magyarországi Soros-birodalom felsorakozott a vasárnapi tüntetés mögött, amelyet a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítéséért rendeznek – állítja az Origo.hu.

„A demonstráció főszervezője az a Setét Jenő, akiről az Origo megírta, hogy szorosan kötődik Soros szervezeteihez, és már több évtizede mindent elkövet a polgári kormányok lejáratásáért. A tüntetésen felszólalók között Soros György ismert aktivistáit találjuk, köztük olyan szereplőt is, akinek az alapítványa személyesen Soros Györgytől kapott 3 millió forintot. A résztvevők számát úgy próbálják növelni, hogy vidékről buszokkal szállítják őket Budapestre, a buszoknak pedig a parkolást is megszervezik. Az Origo nemrég írt az érintettekről, többek közt azt is megírtuk, hogy a pénz nagy része uzsorásokhoz kerülne, ha ki kellene fizetni.”

A teljes Soros-birodalom áll a Gyöngyöspata miatti tüntetés mögött

A teljes magyarországi Soros-birodalom felsorakozott a vasárnapi tüntetés mögött, amelyet a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítéséért rendeznek. A demonstráció főszervezője az a Setét Jenő, akiről az Origo megírta, hogy szorosan kötődik Soros szervezeteihez, és már több évtizede mindent elkövet a polgári kormányok lejáratásáért.

Rugalmasság

A munkaerőhiány kreativitása.

Virágzik Magyarországon a munkaerő-kölcsönzés. Míg régebben a klasszikus munkáltatói attitűd szerint a cég elvárta, hogy egy jelölt megköszönje a behívást az állásinterjúra, most a fordított hozzáállás lehet a célravezető – erről beszél a Magyar Hírlap Online-nak a legnagyobb hazai munkaerő-kölcsönző, a Prohuman egyik alapítója, Zakor Sándor.

„A szakember szerint az utóbbi évek munkaerőhiánya új megoldásokat, kreativitást és lényegesen lokálisabb hozzáállást vár el a HR szakemberektől. Szerinte az, aki ezen a területen lemarad, az az üzletben is le fog maradni. –Rugalmasságra, gyors reakciókra és a megváltozott munkáltatói hozzáállásra van szükség – szögezte le. – Míg régebben a klasszikus munkáltatói attitűd szerint elvártuk, hogy egy jelölt megköszönje, hogy behívták állásinterjúra, most a fordított hozzáállás lehet a célravezető. Ebben a munkaerő-közvetítő vállalatok sokat tudnak segíteni, biztosítani olyan extra szolgáltatásokat – például háztól házig szállító, wifis buszok, szállásközvetítés, munkaok­mányok gyors és egyszerű elintézése, saját nyelven történő betanítás –, amelyek a bérek mellett további vonzerőt jelenthetnek.”

Virágzik Magyarországon a munkaerő-kölcsönzés

Virágzik hazánkban a munkaerő-kölcsönzés: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint a szolgáltatók 2018-ban több mint százötvenezer munkavállalót közvetítettek ki hat és fél ezer magyar vállalkozáshoz. A piac legnagyobb szereplője a Prohuman, amely csaknem tizenkétezer főt foglalkoztat nap mint nap közvetített munkavállalóként. Nagyjából hatszáz ügyfél kölcsönöz rendszeresen dolgozót tőlük, a legkülönbözőbb ipari és üzleti szegmensekben az ország minden régiójában.

Erősség

Szili Katalin kiállása.

A többségi társadalom számára is jó, ha olyan régió létrejön, ahol őshonos kisebbségi közösségek élnek – emelte ki a Hirado.hu szerint Szili Katalin határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott Sopronban.

„A Széchenyi Társaság és a Perkovátz-Ház Baráti Kör által szervezett Összetartozunk – III. nemzettudat- és nemzetiidentitás-konferencia második napján Szili Katalin az őshonos kisebbségek 21. századi sorsáról szóló előadásában a nemzeti identitást azért nevezte fontosnak, hogy a globális világban meglegyenek azok a kapaszkodók, amelyek közösséghez kötik az embereket. Úgy fogalmazott: Európa csak akkor tudja újradefiniálni magát a globális világban, ha megtartja azt a sokszínűségét, amit az identitás sokszínűségének megőrzésével a saját erősségévé tehet.”

Szili Katalin kiállt az őshonos kisebbségek mellett

A többségi társadalom számára is jó, ha olyan régió létrejön, ahol őshonos kisebbségi közösségek élnek - emelte ki Szili Katalin határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Sopronban. A Széchenyi Társaság és a Perkovátz-Ház Baráti Kör által szervezett Összetartozunk - III. nemzettudat- és nemzetiidentitás-konferencia második napján Szili Katalin az őshonos kisebbségek 21.

Hiszti

Istenes Bence havas lazítása.

Családjával ment síelni Istenes Bence – jelenti a Blikk Online.

„Úgy tűnik, nem csak Sebestyén Balázs ment síelni családjával Ausztriába, hanem Istenes Bence is. Bencéék Balázsékhoz hasonlóan magukkal vitték gyerekeiket is, hogy megtanuljanak síelni. Bence az Instagram-oldalán osztott meg egy képet, amelynek leírásából kiderül, hogy nagyobbik fia, Nátán, egy nagy hisztivel kezdett neki a gyakorlásnak. Azonban egy idő után belejött, most pedig Ádinon van a sor, hogy megtanulja a síelés tudományát.”

Elutazott Istenes Bence és családja: most ezzel a képpel jelentkeztek be

Családjával ment síelni Istenes Bence.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90801/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?